• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marenkiunelma

Tämä unelmatorttu tehdään keveästä marenkipohjasta. Marenkiunelma täytetään kerma-rahkaseoksella, appelsiinimarmeladilla ja mandariinilohkoilla.
Marenkiunelma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta

Pinnalle

Täyte

Koristeluun

    • tomusokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa valkuaiset ja sitruunanmehu kovaksi vaahdoksi. Valkuaisten vaahdottaminen onnistuu hyvin, kun kulho on kuiva ja puhdas. Ripottele sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi manteli- tai pähkinärouhe ja maissitärkkelysjauhot varovasti sekoittaen.
  2. Nostele vaahto pursotinpussiin. Käytä pyöreää, suorareunaista pursotinterää tai leikkaa pussiin reikä, jonka halkaisija on noin 1 cm. Pursota vaahdosta 18 kpl 35 cm pitkää pyöreää pötköä leivinpaperin päälle vieriviereen. Ripottele levyn pinnalle mantelirouhetta.
  3. Paista levyä 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Kumoa levy nurinpäin puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Sekoita marmeladi ja vanilliinisokeri kerma-rahkaseokseen.
  4. Levitä täyte levylle ja nostele päälle valutetut mandariinilohkot. Kääri levy rullaksi. Kääri rulla leivinpaperiin ja nosta hetkeksi kylmään.
  5. Sirottele rullan pinnalle ohut kerros tomusokeria. Leikkaa rullasta reiluja noin 3 cm:n viipaleita. Tarjoa pääsiäisen jälkiruokana tai kahvin kanssa. Marenkiunelma on gluteeniton, joten se sopii myös keliaakokoille.

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia5,2 g
  • Hiilihydraatteja34,2 g
  • Rasvaa14,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille