ArancinitReseptin takana bloggaaja

Arancinit

Risotosta valmistetut italialaiset riisipallot eli arancinit hurmaavat rapsakalla pinnalla ja herkullisella täytteellä. Arancini tarkoittaa pientä appelsiinia. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin!

  • 20 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

20 kpl

Risotto

    • 1salottisipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklöljyä
    • 3dlPirkka risottoriisiä
    • 8-9dlkasvislientä (esim. tehty Maggi Fond Organic kasvisfondista)
    • 3rkljuustoraastetta (esim.Pirkka Parhaat kartano- tai saaristolaisjuustoa)
    • 1kananmuna
    • ripaus suolaa ja pippuria

Täyte

Valmisteluun

    • 1kananmuna
    • 2dlkorppujauhoja (gluteenittomia)

Lisäksi

    • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

    • tomaatti- tai chilikastiketta
    • sitruunan lohkoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.
  2. Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.
  3. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin.
  6. Valmista täyte: silppua aurinkokuivatut kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
  7. Pilko mozzarella ja sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.
  8. Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen täytettä palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.
  9. Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
  10. Uppopaista 180-asteisessa rasvassa 3-4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.
  11. Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua