Arancinit
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Risotto | |
---|---|
1 | salottisipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | öljyä tai |
3 dl | tai |
8–9 dl | kasvislientä tai |
3 rkl | tai |
1 | kananmuna tai |
ripaus | suolaa ja pippuria tai |
Täyte | |
1 pkt (220 g/125 g) | tai |
1 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
1/2 prk (n. 50 g) | Pirkka aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja tai |
Valmisteluun | |
1 | kananmuna tai |
2 dl | korppujauhoja (gluteenittomia) tai |
Lisäksi | |
öljyä paistamiseen tai | |
Tarjoiluun | |
tomaatti- tai chilikastiketta tai | |
sitruunalohkoja tai |
Valmistus
Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.
Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.
Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin.
Valmista täyte: silppua aurinkokuivatut kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
Pilko mozzarella ja sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.
Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen täytettä palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.
Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
Uppopaista 180-asteisessa rasvassa 3–4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.
Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä.