Arancinit
Risotosta valmistetut italialaiset riisipallot eli arancinit hurmaavat rapsakalla pinnalla ja herkullisella täytteellä. Arancini tarkoittaa pientä appelsiinia. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin!
20 kplyli 60 min
Ainekset
20 kpl
Risotto
- 1salottisipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 3dlPirkka risottoriisiä
- 8-9dlkasvislientä
- 3rkljuustoraastetta (esim.Pirkka Parhaat kartano- tai saaristolaisjuustoa)
- 1kananmuna
- ripaussuolaa ja pippuria
Täyte
- 1ps(125 g/ 220 g)Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1/2prk(n. 50 g)Pirkka aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
Valmisteluun
- 1kananmuna
- 2dlkorppujauhoja (gluteenittomia)
Lisäksi
- öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- tomaatti- tai chilikastiketta
- sitruunan lohkoja
Valmistus
yli 60 min- Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.
- Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.
- Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin.
- Valmista täyte: silppua aurinkokuivatut kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
- Pilko mozzarella ja sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.
- Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen täytettä palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.
- Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
- Uppopaista 180-asteisessa rasvassa 3-4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.
- Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
hyvän näkönen ruoka:)