ArancinitReseptin takana bloggaaja

Arancinit

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Risotosta valmistetut italialaiset riisipallot eli arancinit hurmaavat rapsakalla pinnalla ja herkullisella täytteellä. Arancini tarkoittaa pientä appelsiinia. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 kpl

Risotto

1
 
salottisipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
3 dl
 
tai
8–9 dl
 
kasvislientä
tai
3 rkl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
ripaus
 
suolaa ja pippuria
tai

Täyte

1 pkt (220 g/125 g)
 
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1/2 prk (n. 50 g)
 
Pirkka aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
tai

Valmisteluun

1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
korppujauhoja (gluteenittomia)
tai

Lisäksi

 
öljyä paistamiseen
tai

Tarjoiluun

 
tomaatti- tai chilikastiketta
tai
 
sitruunalohkoja
tai

Valmistus

yli 60 min

Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.

Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.

Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.

Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin.

Valmista täyte: silppua aurinkokuivatut kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.

Pilko mozzarella ja sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.

Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen täytettä palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.

Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.

Uppopaista 180-asteisessa rasvassa 3–4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.

Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä.