• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pinaatti-parmesaanirisotto

Pinaatti-parmesaanirisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1iso sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1ps(150 g)tuoretta pinaattia
    • 1rklöljyä
    • 7dlvettä
    • 3rklkasvisfondia
    • 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1dlparmesaanijuustoa raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja hienonna pinaatti. Kuumenna öljy kattilassa, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet ja sekoita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetki.
  2. Kiehauta vesi ja mausta fondilla. Kaada riisin joukkoon kuumaa kasvislientä vähitellen niin, että neste imeytyy riisiin. Sekoita koko ajan. Lisää pinaattisilppu ja kerma. Sekoita ja hauduta kypsäksi. Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta pinaatti-parmesaanirisotto mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa lämpimän Pirkka ciabattan kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 131 kcal549 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7