• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Avokado-katkarapurieskaset

Avokado-katkarapurieskaset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (190g)

Ainekset

8 kpl

Kastike

    • 1/3(150 g)kurkkua
    • 2-3kevätsipulia
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1tlsitruunanmehua
    • 1tlhunajaa
    • ripaus suolaa
    • ripaus mustapippuria

Koristeluun

    • sitruunaa ja tillinoksia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Valuta kurkkukuutiot talouspaperin päällä. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Sekoita jogurtin joukkoon kurkku, sipuli ja tilli. Mausta sitruunanmehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha lusikalla puolikkaista. Leikkaa puolikkaat pitkittäin viipaleiksi. Kaada viipaleiden päälle sitruunanmehua.
  3. Voitele leivät kevyesti voilla ja ripottele pinnalle tilliä. Nosta leivät tarjoiluvadille. Asettele päälle salaatinlehdet ja avokadosuikaleet. Annostele leiville kastike ja asettele pinnalle katkaravut.
  4. Leikkaa sitruunasta neljä ohutta viipaletta ja jaa viipaleet neljään osaan. Koristele leivät sitruunanpaloilla ja tillinoksilla.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille