Katkaraputsatsiki ja leipäkolmiot
Tarjoa katkaraputahnan kanssa rapeaksi paahdettua paahtoleipää.
6-7 annosta30 - 60 min180 kcal / annos (125g)
Ainekset
6-7 annosta
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1omena (Granny Smith)
- 1/2kurkkua
- 1/2punasipulia
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1-2dltilliä
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 2rklsitruunanmehua
- 1rklhunajaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 6-7viipalettamoniviljapaahtoleipää
Valmistus
30 - 60 min- Sulata katkaravut jääkaapissa tai huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut hyvin.
- Raasta kuorittu omena ja kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane kurkku valumaan siivilään. Purista ylimääräinen neste pois. Hienonna punasipuli, valkosipulinkynnet ja tilli.
- Sekoita ruokajogurtin joukkoon sitruunanmehu, hunaja, suola, mustapippuri, puna- ja valkosipulit. Lisää katkaravut, omena- ja kurkkuraaste sekä tilli. Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoamista.
- Paahda paahtoleivät rapeiksi ja leikkaa kolmioiksi. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 125g100 g
- 180 kcal754 kJ
- Proteiinia 10 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi