Hyppää sisältöön
Avokado-limekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Avokado-limekakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Hunajalla makeutettu, viljaton ja gluteeniton raakakakku on raikkaan makuinen ja koostumukseltaan pehmeän täyteläinen. Kokeile ja ihastu!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Lisäksi

  • 1 limetti

Ravintosisältö

  • Energia
    1 412 kJ / 337 kcal
  • Rasva
    28,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    14,4 g
  • Hiilihydraatit
    14,8 g
  • josta sokereita
    13,2 g
  • Proteiini
    4,6 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata kookosöljy kädenlämpöisessä vesihauteessa. Sekoita kookosöljy, hunaja ja mantelijauhe keskenään. Mausta ripauksella suolaa. Vuoraa pitkänmallinen kakkuvuoka (tilavuus 1,5 l) tai pyöreä irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä jääkaappiin.
  2. Hienonna cashewpähkinät tehosekoittimella. Lisää avokadojen hedelmäliha, limetinmehu, limetinkuoriraaste sekä kookosöljy ja hunaja. Soseuta tasaisen kuohkeaksi mousseksi.
  3. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kylmän pohjan päälle. Koristele kakun pinta esimerkiksi limetinlohkoilla ja limetinkuoriraasteella. Nosta kakku pakastimeen jähmettymään noin 2 tunniksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (90 arviota)

  • Hartsa
    4 vuotta sitten
    Hei, voiko pohjaan käyttää mantelijauhon sijaan jotain muuta gluteenitonta jauhoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Hartsa, halutessaan mantelijauheen voi korvata jollakin muulla pähkinäjauheella. Mantelijauheen korvaaminen pelkällä gluteenittomalla jauhoseoksella ei ole suositeltavaa, koska kakun täyte on hyvin kosteaa ja vaarana on, että jauhoista tehty kakkupohja kostuu liikaa.
  • Hilkka
    5 vuotta sitten
    Miksi kakku neuvotaan pakastamaan? Jähmettyy kyllä muutenkin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hilkka, Kakun voi pakastaa jotta se jähmettyy nopeammin.
  • Testiinmenee
    7 vuotta sitten
    Ravintosisältö olisi kiva tietää :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Testiinmenee, lisäämme ravintosisältöjä resepteihin mahdollisuuksien mukaan.
  • Ton-ton
    7 vuotta sitten
    Hei. Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä? Tarvitseeko kakku välttämättä laittaa pakastimeen?
  • Liisukka
    7 vuotta sitten
    Kiitos. Tätä kokeilen. Jatkossa toivoisin, että ohjeissa jotka mielletään makeiksi, mutta joissa ei ole lisättyä sokeria (olen allerginen) olisi hakusanana "ei lisättyä sokeria". Tätäkään en olisi ilman vinkkaustanne nähnyt.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Liisukka, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
  • Janne
    7 vuotta sitten
    Terveysintoilijat pitäkööt tunkkinsa. Mutta kaikkea pitää kokeilla, ja nyt olemme asiassa sen verran viisaampia että tiedämme vastedes pysyvämme perinteisissä juustokakuissa kun tekee mieli jotain kahvin kanssa.