Avokado-limekakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Hunajalla makeutettu, viljaton ja gluteeniton raakakakku on raikkaan makuinen ja koostumukseltaan pehmeän täyteläinen. Kokeile ja ihastu!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 3 dl Pirkka mantelijauhetta
- 3 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
Täyte
- 2 (n. 300 g) Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 1 dl Pirkka cashewpähkinöitä
- 1/2 dl limetinmehua
- 1 rkl limetinkuorta raastettuna
- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1/2 dl Pirkka juoksevaa hunajaa
Lisäksi
- 1 limetti
Ravintosisältö
- Energia1 412 kJ / 337 kcal
- Rasva28,4 g
- josta tyydyttynyttä14,4 g
- Hiilihydraatit14,8 g
- josta sokereita13,2 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata kookosöljy kädenlämpöisessä vesihauteessa. Sekoita kookosöljy, hunaja ja mantelijauhe keskenään. Mausta ripauksella suolaa. Vuoraa pitkänmallinen kakkuvuoka (tilavuus 1,5 l) tai pyöreä irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä jääkaappiin.
- Hienonna cashewpähkinät tehosekoittimella. Lisää avokadojen hedelmäliha, limetinmehu, limetinkuoriraaste sekä kookosöljy ja hunaja. Soseuta tasaisen kuohkeaksi mousseksi.
- Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kylmän pohjan päälle. Koristele kakun pinta esimerkiksi limetinlohkoilla ja limetinkuoriraasteella. Nosta kakku pakastimeen jähmettymään noin 2 tunniksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(16 arviota)
- yli 60 min4,0(129 arviota)
- yli 60 min3,2(26 arviota)
- yli 60 min3,4(22 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min3,4(35 arviota)
- alle 30 min3,8(431 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (90 arviota)
- Hartsa4 vuotta sittenHei, voiko pohjaan käyttää mantelijauhon sijaan jotain muuta gluteenitonta jauhoa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHartsa, halutessaan mantelijauheen voi korvata jollakin muulla pähkinäjauheella. Mantelijauheen korvaaminen pelkällä gluteenittomalla jauhoseoksella ei ole suositeltavaa, koska kakun täyte on hyvin kosteaa ja vaarana on, että jauhoista tehty kakkupohja kostuu liikaa.
- Hilkka5 vuotta sittenMiksi kakku neuvotaan pakastamaan? Jähmettyy kyllä muutenkin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHilkka, Kakun voi pakastaa jotta se jähmettyy nopeammin.
- Testiinmenee7 vuotta sittenRavintosisältö olisi kiva tietää :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Testiinmenee, lisäämme ravintosisältöjä resepteihin mahdollisuuksien mukaan.
- Ton-ton7 vuotta sittenHei. Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä? Tarvitseeko kakku välttämättä laittaa pakastimeen?
- Liisukka7 vuotta sittenKiitos. Tätä kokeilen. Jatkossa toivoisin, että ohjeissa jotka mielletään makeiksi, mutta joissa ei ole lisättyä sokeria (olen allerginen) olisi hakusanana "ei lisättyä sokeria". Tätäkään en olisi ilman vinkkaustanne nähnyt.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLiisukka, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
- Janne7 vuotta sittenTerveysintoilijat pitäkööt tunkkinsa. Mutta kaikkea pitää kokeilla, ja nyt olemme asiassa sen verran viisaampia että tiedämme vastedes pysyvämme perinteisissä juustokakuissa kun tekee mieli jotain kahvin kanssa.