• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kookoskerma-marjakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kookoskerma-marjakakku

Kahden täytteen kakku on niin täyteläinen, että siitä riittää monelle. Resepti on Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.

  • 12-15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12-15 annosta

Pohja

    • 2dlauringonkukansiemeniä
    • 15-18tuoretta taatelia
    • 1dlPirkka kookoshiutaleita
    • 3dlsuomalaisia vadelmia (pakaste)

Täyte

    • 3dlcashewpähkinöitä
    • 2 1/2dlkylmäpuristettua kookosöljyä
    • 1/2dljuoksevaa hunajaa
    • 1dllimetin tai sitruunan mehua
    • 1tlvanilja-aromia
    • (1 tlsitruuna-aromia)
    • 200gtuoreita mansikoita
    • 1dlsuomalaisia vadelmia (pakaste)

Koristeeksi

    • tuoreita marjoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada edellisenä iltana cashewpähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Nosta jääkaappiin likoamaan. Laita myös kookosmaito jääkaappiin, jotta purkin päällä oleva kerma on jähmeää.
  2. Tee ensin pohja. Paahda auringonkukansiemenet. Poista taateleista kivet ja jauha taatelit pehmeäksi massaksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja auringonkukansiemenet. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taatelimassa tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Levitä päälle vadelmat ja siirrä kylmään.
  3. Tee vaalea täyte. Valuta cashew-pähkinät huolellisesti. Lämmitä kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.
  4. Purista sitruuna- ja/tai limettimehu. Kaada tehosekoittimeen pähkinät, aromit, hunaja ja sitrusmehu. Lusikoi joukkoon kookosmaidosta paksu valkoinen kerma, jätä pohjalla oleva kirkas vesi käyttämättä. Käytä puolitoista tölkkiä.
  5. Sekoita massa tehosekoittimessa tasaiseksi. Tehosekoittimen käydessä lisää joukkoon 2 dl sulaa kookosöljyä ohuena norona. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutta tai makuaromia.
  6. Kaada puolet seoksesta kakun päälle. Siirrä kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Jätä loput täyteseoksesta huoneenlämpöön. Jos haluat tehdä kakun päälle marmorikuvioinnin, ota noin 1 dl seosta talteen sitä varten.
  7. Kun kakku on ollut pakkasessa 10-15 min, tee seuraava kerros. Viipaloi kakun päälle mansikoita. Lisää tehosekoittimeen jääneeseen seokseen ½ dl juoksevaa kookosöljyä ja vadelmat. Anna pyöriä tasaiseksi. Kaada mansikkakerroksen päälle.
  8. Marmorikoristelua varten valuta kakun päälle sivuun siirrettyä vaaleaa täytettä. Sekoita pintaa haarukalla tai hammastikulla.
  9. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. Koristele mansikoilla ja vadelmilla tai tarjoile sellaisenaan.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Arkiharmaa5.12.2017

    Hei! Voiko tämän kakun pakastaa odottamaan juhlia?

  • K-Kuluttajapalvelu5.12.2017

    Arkiharmaa, reseptin laatinut Kahvia ja kasvisruokaa -blogin kirjoittaja vinkkaa, että kakun voi hyvin myös pakastaa esimerkiksi annospaloina.