Kookoskerma-marjakakku
- Annosmäärä12–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kahden täytteen kakku on niin täyteläinen, että siitä riittää monelle. Resepti on Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12–15 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | auringonkukansiemeniä tai |
15–18 | tuoretta taatelia tai |
1 dl | Pirkka kookoshiutaleita tai |
3 dl | suomalaisia vadelmia (pakaste) tai |
Täyte | |
3 dl | cashewpähkinöitä tai |
2 1/2 dl | kylmäpuristettua kookosöljyä tai |
1/2 dl | juoksevaa hunajaa tai |
1 dl | limetin tai sitruunan mehua tai |
1 tl | vanilja-aromia tai |
(1 tl | sitruuna-aromia) tai |
1 1/2 tlk (à 400 ml) | tai |
200 g | tuoreita mansikoita tai |
1 dl | suomalaisia vadelmia (pakaste) tai |
Koristeeksi | |
tuoreita marjoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Kaada edellisenä iltana cashewpähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Nosta jääkaappiin likoamaan. Laita myös kookosmaito jääkaappiin, jotta purkin päällä oleva kerma on jähmeää.
Tee ensin pohja. Paahda auringonkukansiemenet. Poista taateleista kivet ja jauha taatelit pehmeäksi massaksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja auringonkukansiemenet. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taatelimassa tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Levitä päälle vadelmat ja siirrä kylmään.
Tee vaalea täyte. Valuta cashew-pähkinät huolellisesti. Lämmitä kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.
Purista sitruuna- ja/tai limettimehu. Kaada tehosekoittimeen pähkinät, aromit, hunaja ja sitrusmehu. Lusikoi joukkoon kookosmaidosta paksu valkoinen kerma, jätä pohjalla oleva kirkas vesi käyttämättä. Käytä puolitoista tölkkiä.
Sekoita massa tehosekoittimessa tasaiseksi. Tehosekoittimen käydessä lisää joukkoon 2 dl sulaa kookosöljyä ohuena norona. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutta tai makuaromia.
Kaada puolet seoksesta kakun päälle. Siirrä kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Jätä loput täyteseoksesta huoneenlämpöön. Jos haluat tehdä kakun päälle marmorikuvioinnin, ota noin 1 dl seosta talteen sitä varten.
Kun kakku on ollut pakkasessa 10–15 min, tee seuraava kerros. Viipaloi kakun päälle mansikoita. Lisää tehosekoittimeen jääneeseen seokseen ½ dl juoksevaa kookosöljyä ja vadelmat. Anna pyöriä tasaiseksi. Kaada mansikkakerroksen päälle.
Marmorikoristelua varten valuta kakun päälle sivuun siirrettyä vaaleaa täytettä. Sekoita pintaa haarukalla tai hammastikulla.
Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. Koristele mansikoilla ja vadelmilla tai tarjoile sellaisenaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(34 arvostelua)
- yli 60 min4,6(144 arvostelua)
- yli 60 min3,8(88 arvostelua)
- yli 60 min4,7(71 arvostelua)
- yli 60 min3,4(33 arvostelua)
- yli 60 min4,1(37 arvostelua)
- yli 60 min4,0(124 arvostelua)
- yli 60 min4,7(26 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (15 arvostelua)
- Arkiharmaa5 vuotta sittenHei! Voiko tämän kakun pakastaa odottamaan juhlia?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenArkiharmaa, reseptin laatinut Kahvia ja kasvisruokaa -blogin kirjoittaja vinkkaa, että kakun voi hyvin myös pakastaa esimerkiksi annospaloina.