• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustaherukka-raakakakku

Tämä raakakakku on tehty taatelipohjasta ja mustaherukka-banaanitäytteestä. Kakku sopii vegaaneillekin.
Mustaherukka-raakakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16-20 annosta
  • yli 60 min
  • 186 kcal / annos (60g)

Ainekset

16-20 annosta

Täyte

    • 2(400 g)kypsää banaania
    • 4dl(200 g)mustaherukoita (pakaste)
    • 1 1/2dlkylmäpuristettua kookosöljyä
    • 2rklvaahterasiirappia
    • 1rkllimetin- tai sitruunanmehua

Koristeeksi

    • (mustaherukoita)

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
  2. Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
  3. Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
  4. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile myös puolukoilla.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 186 kcal780 kJ
  • Proteiinia2,38 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille37
  • himo kokkaaja21.2.2017

    Olen suuri makean ystävä ja hyvän ruuan ystävä.Laitan ruuan ja leivon kaiken makeasta suolaiseen,niin kahvi,kuin ruoka leivät,kkakut ynm. itse alusta alkaen. Ruuanlaitto ja leivonta on intohimoni ja haluan kokeilla aina kaikkea uutta.Olen kokeillut näitä reseptejä,ne ovat hyviä ja erittäin maukkaita,suosittelen ehdottomasti muitakin rohkeasti vaan kokeilemaan.

  • joku12.2.2017

    Mielenkiintoinen resepti.Miten banaanin voisi korvata,kun on allergiaa.

  • K-Kuluttajapalvelu12.2.2017

    Hei joku, kakku on K-Koekeittiöllä testattu ohjeen mukaan banaanilla. Banaani tuo kakkuun makeutta ja rakennetta, joten kokeilematta on hankala suositella sille korvaajaa.

  • Gaston22.1.2017

    Tätä reseptiä voisi vielä hioa. Mitat ovat kovin ylimalkaiset. En saanut millään kahdesta normaalikokoisesta banaanista 400g. Yhden banaanin paino ilman kuoria oli noin 90g, joten banaaneja tarvittiin reilut 4 kappaletta, siis yli 100% heitto. Samoin 200g mustaherukoita teki 3 dl, eikä 4 dl kuten ohjeessa. Kymmenien prosenttien heitto. Olen varsin kokenut ruoanlaittaja, joten tähän on turha vastata että "banaanit ovat toisinaan erikokoisia". Niin ovat, mutta normaaliin nähden kaksinkertaisen kokoinen on melkoisen ISO banaani, mikä olisi syytä reseptissäkin mainita jos sellaista käytetään. Avuksi niille, joilla ei ole tapana punnita leipomustensa raaka-aineita. Ohjeessa sula kookosöljy sekoitetaan kylmään, jäisistä herukoista ja banaaneista tehtyyn täytemassaan, jolloin se jähmettyi heti välineisiin. Paremman, tasaisemman tuloksen voisi saada, jos täytemassan lämpötila olisi lähempänä huoneenlämpöä sekoittaessa. Massojen maku on hyvä, valmista en ole vielä maistanut joten lopullisesta koostumuksesta en osaa sanoa. Raaka-aineet ovat hyvät, joten varmaan tulee hyvää. Aika yksinkertainen juttuhan tämä on, kuten pitää ollakin.

  • K-Kuluttajapalvelu22.1.2017

    Hei Gaston, kiitos palautteestasi. Ohjeessa on mainittu tilavuusmittojen lisäksi määrät grammoina ja ohje on reseptin mukaan testattu K-Koekeittiössä, jolloin on päädytty kyseisiin mittoihin. Välitän huomiosi eteenpäin.

  • Anni11.12.2016

    Tämähän piti heti kokeilla käytännössä, ja herkullinen kakku siitä tuli! Lämpimät kiitokseni reseptistä!

  • SiriS24.8.2016

    Ihan ensimmäinen raakakakku jonka olen tehnyt, maukasta oli myös lapsenlapset tykäsivät..

  • Kuluttajapalvelu15.2.2016

    Ananas ja kookos, kakun onnistumisen kannalta kookosöljy on tässä tapauksessa välttämätön. Muuten kakun rakenne jää liian löysäksi.

  • Ananas ja kookos13.2.2016

    Onko kookosöljy välttämätöntä?

  • Zipuli19.1.2016

    Hyvää oli! Tehosekoittimen tehot eivät tahtoneet riittää pohjan tekemiseen, mutta onneksi pienet sattumat eivät haitanneet makua.;)

  • Jylle5.12.2015

    Ensimmäinen raakakakku jota tein. Hyvä maku ja parani vain ajan myötä. Vieraille lähti resepti myös mukaan.