Mustaherukka-raakakakku
Tämä raakakakku on tehty taatelipohjasta ja mustaherukka-banaanitäytteestä. Kakku sopii vegaaneillekin.
16-20 annostayli 60 min186 kcal / annos (60g)
Ainekset
16-20 annosta
- 1ps(125 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
- 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
- 1/4tlkardemummaa
- 1/4tlsuolaa
- 1-2rklvettä
Täyte
- 2(400 g)kypsää banaania
- 4dl(200 g)mustaherukoita (pakaste)
- 1 1/2dlkylmäpuristettua kookosöljyä
- 2rklvaahterasiirappia
- 1rkllimetin- tai sitruunanmehua
Koristeeksi
- (mustaherukoita)
Valmistus
yli 60 min- Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
- Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
- Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
- Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile myös puolukoilla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 186 kcal780 kJ
- Proteiinia 2,38 g
- Hiilihydraatteja13,1 g
- Rasvaa14,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Onnistuuko tuoreista marjoista? Ilman jäädyttämistä siis.
H, jäiset marjat jähmettävät kakkua, jolloin se hyytyy jääkaapissa. Reseptiä ei ole testattu tuoreista marjoista, joten rakenne ei välttämättä toimi. Jos kuitenkin haluaa kokeilla kakun valmistamista tuoreista marjoista, kakku pitää hyydyttää pakastimessa.
Elämäni ensimmäinen raakakakku tämän ohjeen perusteella ja ihastuin täysin!
Tämä on kyllä ehdoton suosikkini raakakakkuresepteistä! Laitan välillä joukkoon myös kotimaisia vadelmia, sopivat hyvin.
hei voiko irtopohjavuoan koko olla pienempi esim 20cm. vaikuttaako se mitenkään kakun korkeuteen koska videosta päätellen 24cm vuokaan laitettuna kakusta tulisi turhan littana ja en halua omasta kakustani littanaa.
kakun leipoja, voit tehdä kakun myös pienempään (20 cm) vuokaan.
Kiitos resepteistä!aion kokeilla ohjeita!
Kiitos presetistä , varmaan on hyvää ,mutta pähkinät täytyy mun kohdalla korvata jollakin muulla ,en voi pähkinäitä käyttää :-)
Ei sovi keliakiaruokavalioon ehkä muille en kokeilisi
Moniallergisen paljon kotona leipova äiti, Mustaherukka-raakakakun valmistukseen ei käytetä gluteenia sisältäviä raaka-aineita.
Ihanaa saada maidottomia reseptejä vinkiksi, arvostan tätä yksilöllistä huomioimista. Mukavaa jos myymälän tuotteistaminen muistetaan meitä ruokarajoitteisia.
Olen suuri makean ystävä ja hyvän ruuan ystävä.Laitan ruuan ja leivon kaiken makeasta suolaiseen,niin kahvi,kuin ruoka leivät,kkakut ynm. itse alusta alkaen. Ruuanlaitto ja leivonta on intohimoni ja haluan kokeilla aina kaikkea uutta.Olen kokeillut näitä reseptejä,ne ovat hyviä ja erittäin maukkaita,suosittelen ehdottomasti muitakin rohkeasti vaan kokeilemaan.
Mielenkiintoinen resepti.Miten banaanin voisi korvata,kun on allergiaa.
Hei joku, kakku on K-Koekeittiöllä testattu ohjeen mukaan banaanilla. Banaani tuo kakkuun makeutta ja rakennetta, joten kokeilematta on hankala suositella sille korvaajaa.
Tätä reseptiä voisi vielä hioa. Mitat ovat kovin ylimalkaiset. En saanut millään kahdesta normaalikokoisesta banaanista 400g. Yhden banaanin paino ilman kuoria oli noin 90g, joten banaaneja tarvittiin reilut 4 kappaletta, siis yli 100% heitto. Samoin 200g mustaherukoita teki 3 dl, eikä 4 dl kuten ohjeessa. Kymmenien prosenttien heitto. Olen varsin kokenut ruoanlaittaja, joten tähän on turha vastata että "banaanit ovat toisinaan erikokoisia". Niin ovat, mutta normaaliin nähden kaksinkertaisen kokoinen on melkoisen ISO banaani, mikä olisi syytä reseptissäkin mainita jos sellaista käytetään. Avuksi niille, joilla ei ole tapana punnita leipomustensa raaka-aineita. Ohjeessa sula kookosöljy sekoitetaan kylmään, jäisistä herukoista ja banaaneista tehtyyn täytemassaan, jolloin se jähmettyi heti välineisiin. Paremman, tasaisemman tuloksen voisi saada, jos täytemassan lämpötila olisi lähempänä huoneenlämpöä sekoittaessa. Massojen maku on hyvä, valmista en ole vielä maistanut joten lopullisesta koostumuksesta en osaa sanoa. Raaka-aineet ovat hyvät, joten varmaan tulee hyvää. Aika yksinkertainen juttuhan tämä on, kuten pitää ollakin.
Hei Gaston, kiitos palautteestasi. Ohjeessa on mainittu tilavuusmittojen lisäksi määrät grammoina ja ohje on reseptin mukaan testattu K-Koekeittiössä, jolloin on päädytty kyseisiin mittoihin. Välitän huomiosi eteenpäin.
Tämähän piti heti kokeilla käytännössä, ja herkullinen kakku siitä tuli! Lämpimät kiitokseni reseptistä!
Ihan ensimmäinen raakakakku jonka olen tehnyt, maukasta oli myös lapsenlapset tykäsivät..
Ananas ja kookos, kakun onnistumisen kannalta kookosöljy on tässä tapauksessa välttämätön. Muuten kakun rakenne jää liian löysäksi.
Onko kookosöljy välttämätöntä?
Hyvää oli! Tehosekoittimen tehot eivät tahtoneet riittää pohjan tekemiseen, mutta onneksi pienet sattumat eivät haitanneet makua.;)
Ensimmäinen raakakakku jota tein. Hyvä maku ja parani vain ajan myötä. Vieraille lähti resepti myös mukaan.