Mustaherukka-raakakakku
- Annosmäärä16–20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 ps (125 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
1/4 tl | kardemummaa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1–2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
---|---|
150 g | tai |
2 (400 g) | kypsää banaania tai |
4 dl (200 g) | mustaherukoita (pakaste) tai |
1 1/2 dl | kylmäpuristettua kookosöljyä tai |
2 rkl | vaahterasiirappia tai |
1 rkl | limetin- tai sitruunanmehua tai |
Koristeeksi | |
(mustaherukoita) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 721 kJ / 411 kcal |
Rasva | 31,1 g |
josta tyydyttynyttä | 14,3 g |
Hiilihydraatit | 25 g |
josta sokereita | 20,1 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
Pohja
Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi.
Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
Täyte
Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla.
Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.
Vinkki! Kokeile myös puolukoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Plussa-etu −16 %Pirkka pehmeät taatelit 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka cashewpähkinä 200gHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Pirkka banaaniHinta n. 0,30/kpl1,69/kg
- Biona kookosöljy 200g luomuHinta 7,15/kpl35,75/kg
- Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250gHinta 4,49/kpl24,01/l
- LimeHinta n. 0,44/kpl5,49/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Plussa-etu −18 %Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl11,96/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (14,60/kg)
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira Cashewpähkinä 170gHinta 4,79/kpl28,18/kg
- Pirkka cashewpähkinä 125g naturalHinta 2,35/kpl18,80/kg
- Chiquita banaaniHinta n. 0,37/kpl2,09/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,42/kpl2,39/kg
- Pirkka suomalainen mustaherukka 200g pakasteHinta 1,25/kpl6,25/kg
- Urtekram Luomu Kylmäpuristettu Kookosöljy 220ml reilun kaupanHinta 5,29/kpl24,05/l
- Urtekram Luomu Kylmäpuristettu Kookosöljy 480ml Reilu kauppaHinta 7,95/kpl16,56/l
- Maple Joe vaahterasiirappi 250gHinta 5,75/kpl23,00/kg
- Pirkka vaahterasiirappi 250 mlHinta 4,99/kpl19,96/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(90 arviota)
- yli 60 min4,3(41 arviota)
- alle 15 min4,8(14 arviota)
- yli 60 min3,1(16 arviota)
- yli 60 min4,5(479 arviota)
- yli 60 min4,6(28 arviota)
- yli 60 min3,5(33 arviota)
- yli 60 min4,3(13 arviota)
Arvostele resepti
- Oma maailma mustikka1 vuosi sittenAjattelin kokeilla tätä kakkua, mutta miten käy jos pakastettujen mustaherukoiden sijaan laittaisi pakastettuja mustikoita? Tuleekohan liikaa kosteutta? Miten sitä voisi hillitä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOma maailma mustikka, halutessaan mustaherukat voi korvata mustikoilla. Tällöin kannattaa huomioida, että mustikoihin vaihtaminen voi vähentää hieman makeutuksen tarvetta.
- H3 vuotta sittenOnnistuuko tuoreista marjoista? Ilman jäädyttämistä siis.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenH, jäiset marjat jähmettävät kakkua, jolloin se hyytyy jääkaapissa. Reseptiä ei ole testattu tuoreista marjoista, joten rakenne ei välttämättä toimi. Jos kuitenkin haluaa kokeilla kakun valmistamista tuoreista marjoista, kakku pitää hyydyttää pakastimessa.
- Mary B3 vuotta sittenElämäni ensimmäinen raakakakku tämän ohjeen perusteella ja ihastuin täysin!
- Testailija4 vuotta sittenTämä on kyllä ehdoton suosikkini raakakakkuresepteistä! Laitan välillä joukkoon myös kotimaisia vadelmia, sopivat hyvin.
- kakun leipoja5 vuotta sittenhei voiko irtopohjavuoan koko olla pienempi esim 20cm. vaikuttaako se mitenkään kakun korkeuteen koska videosta päätellen 24cm vuokaan laitettuna kakusta tulisi turhan littana ja en halua omasta kakustani littanaa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenkakun leipoja, voit tehdä kakun myös pienempään (20 cm) vuokaan.
- Kaarina7 vuotta sittenKiitos resepteistä!aion kokeilla ohjeita!
- Kokkaaja7 vuotta sittenKiitos presetistä , varmaan on hyvää ,mutta pähkinät täytyy mun kohdalla korvata jollakin muulla ,en voi pähkinäitä käyttää :-)
- Moniallergisen paljon kotona leipova äiti7 vuotta sittenEi sovi keliakiaruokavalioon ehkä muille en kokeilisi
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMoniallergisen paljon kotona leipova äiti, Mustaherukka-raakakakun valmistukseen ei käytetä gluteenia sisältäviä raaka-aineita.
- Merja7 vuotta sittenIhanaa saada maidottomia reseptejä vinkiksi, arvostan tätä yksilöllistä huomioimista. Mukavaa jos myymälän tuotteistaminen muistetaan meitä ruokarajoitteisia.
- himo kokkaaja7 vuotta sittenOlen suuri makean ystävä ja hyvän ruuan ystävä.Laitan ruuan ja leivon kaiken makeasta suolaiseen,niin kahvi,kuin ruoka leivät,kkakut ynm. itse alusta alkaen. Ruuanlaitto ja leivonta on intohimoni ja haluan kokeilla aina kaikkea uutta.Olen kokeillut näitä reseptejä,ne ovat hyviä ja erittäin maukkaita,suosittelen ehdottomasti muitakin rohkeasti vaan kokeilemaan.
- joku7 vuotta sittenMielenkiintoinen resepti.Miten banaanin voisi korvata,kun on allergiaa.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei joku, kakku on K-Koekeittiöllä testattu ohjeen mukaan banaanilla. Banaani tuo kakkuun makeutta ja rakennetta, joten kokeilematta on hankala suositella sille korvaajaa.
- Gaston7 vuotta sittenTätä reseptiä voisi vielä hioa. Mitat ovat kovin ylimalkaiset. En saanut millään kahdesta normaalikokoisesta banaanista 400g. Yhden banaanin paino ilman kuoria oli noin 90g, joten banaaneja tarvittiin reilut 4 kappaletta, siis yli 100% heitto. Samoin 200g mustaherukoita teki 3 dl, eikä 4 dl kuten ohjeessa. Kymmenien prosenttien heitto. Olen varsin kokenut ruoanlaittaja, joten tähän on turha vastata että "banaanit ovat toisinaan erikokoisia". Niin ovat, mutta normaaliin nähden kaksinkertaisen kokoinen on melkoisen ISO banaani, mikä olisi syytä reseptissäkin mainita jos sellaista käytetään. Avuksi niille, joilla ei ole tapana punnita leipomustensa raaka-aineita. Ohjeessa sula kookosöljy sekoitetaan kylmään, jäisistä herukoista ja banaaneista tehtyyn täytemassaan, jolloin se jähmettyi heti välineisiin. Paremman, tasaisemman tuloksen voisi saada, jos täytemassan lämpötila olisi lähempänä huoneenlämpöä sekoittaessa. Massojen maku on hyvä, valmista en ole vielä maistanut joten lopullisesta koostumuksesta en osaa sanoa. Raaka-aineet ovat hyvät, joten varmaan tulee hyvää. Aika yksinkertainen juttuhan tämä on, kuten pitää ollakin.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Gaston, kiitos palautteestasi. Ohjeessa on mainittu tilavuusmittojen lisäksi määrät grammoina ja ohje on reseptin mukaan testattu K-Koekeittiössä, jolloin on päädytty kyseisiin mittoihin. Välitän huomiosi eteenpäin.
- Anni7 vuotta sittenTämähän piti heti kokeilla käytännössä, ja herkullinen kakku siitä tuli! Lämpimät kiitokseni reseptistä!
- SiriS8 vuotta sittenIhan ensimmäinen raakakakku jonka olen tehnyt, maukasta oli myös lapsenlapset tykäsivät..
- Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenAnanas ja kookos, kakun onnistumisen kannalta kookosöljy on tässä tapauksessa välttämätön. Muuten kakun rakenne jää liian löysäksi.
- Ananas ja kookos8 vuotta sittenOnko kookosöljy välttämätöntä?
- Zipuli8 vuotta sittenHyvää oli! Tehosekoittimen tehot eivät tahtoneet riittää pohjan tekemiseen, mutta onneksi pienet sattumat eivät haitanneet makua.;)
- Jylle8 vuotta sittenEnsimmäinen raakakakku jota tein. Hyvä maku ja parani vain ajan myötä. Vieraille lähti resepti myös mukaan.