Palvelussa häiriötilanne, osa mobiilisovelluksen toiminnallisuuksista tilapäisesti poissa käytöstä. Korjaamme asiaa!
Mustaherukka-raakakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukka-raakakakku

  • Annosmäärä16–20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen raakakakku sopii moneen ruokavalioon. Kakussa maistuvat täyteläinen taateli-pähkinäpohja ja raikas mustaherukkatäyte.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

16–20 annosta
1 ps (125 g)
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1/4 tl
 
kardemummaa
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1–2 rkl
 
vettä
tai

Täyte

150 g
 
tai
2 (400 g)
 
kypsää banaania
tai
4 dl (200 g)
 
mustaherukoita (pakaste)
tai
1 1/2 dl
 
kylmäpuristettua kookosöljyä
tai
2 rkl
 
vaahterasiirappia
tai
1 rkl
 
limetin- tai sitruunanmehua
tai

Koristeeksi

 
(mustaherukoita)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 721 kJ / 411 kcal
Rasva
31,1 g
josta tyydyttynyttä
14,3 g
Hiilihydraatit
25 g
josta sokereita
20,1 g
Proteiini
5,4 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.

Pohja

Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi.

Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.

Täyte

Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.

Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla.

Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.

Vinkki! Kokeile myös puolukoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Hinta 3,15/kpl
    25,20/kg
  • Plussa-etu −16 %
    Pirkka pehmeät taatelit 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 200g
    Hinta 3,59/kpl
    17,95/kg
  • Pirkka banaani
    Hinta n. 0,30/kpl
    1,69/kg
  • Biona kookosöljy 200g luomu
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/kg
  • Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250g
    Hinta 4,49/kpl
    24,01/l
  • Lime
    Hinta n. 0,44/kpl
    5,49/kg
  • Foodin pekaanipähkinä 120g luomu
    Hinta 6,15/kpl
    51,25/kg
  • Sallinen pekaanipähkinä 70g
    Hinta 2,69/kpl
    38,43/kg
  • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    11,96/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (14,60/kg)
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira Cashewpähkinä 170g
    Hinta 4,79/kpl
    28,18/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 125g natural
    Hinta 2,35/kpl
    18,80/kg
  • Chiquita banaani
    Hinta n. 0,37/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka luomu Reilun kaupan banaani
    Hinta n. 0,42/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka suomalainen mustaherukka 200g pakaste
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/kg
  • Urtekram Luomu Kylmäpuristettu Kookosöljy 220ml reilun kaupan
    Hinta 5,29/kpl
    24,05/l
  • Urtekram Luomu Kylmäpuristettu Kookosöljy 480ml Reilu kauppa
    Hinta 7,95/kpl
    16,56/l
  • Maple Joe vaahterasiirappi 250g
    Hinta 5,75/kpl
    23,00/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (127 arviota)

  • Oma maailma mustikka
    1 vuosi sitten
    Ajattelin kokeilla tätä kakkua, mutta miten käy jos pakastettujen mustaherukoiden sijaan laittaisi pakastettuja mustikoita? Tuleekohan liikaa kosteutta? Miten sitä voisi hillitä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Oma maailma mustikka, halutessaan mustaherukat voi korvata mustikoilla. Tällöin kannattaa huomioida, että mustikoihin vaihtaminen voi vähentää hieman makeutuksen tarvetta.
  • H
    3 vuotta sitten
    Onnistuuko tuoreista marjoista? Ilman jäädyttämistä siis.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    H, jäiset marjat jähmettävät kakkua, jolloin se hyytyy jääkaapissa. Reseptiä ei ole testattu tuoreista marjoista, joten rakenne ei välttämättä toimi. Jos kuitenkin haluaa kokeilla kakun valmistamista tuoreista marjoista, kakku pitää hyydyttää pakastimessa.
  • Mary B
    3 vuotta sitten
    Elämäni ensimmäinen raakakakku tämän ohjeen perusteella ja ihastuin täysin!
  • Testailija
    4 vuotta sitten
    Tämä on kyllä ehdoton suosikkini raakakakkuresepteistä! Laitan välillä joukkoon myös kotimaisia vadelmia, sopivat hyvin.
  • kakun leipoja
    5 vuotta sitten
    hei voiko irtopohjavuoan koko olla pienempi esim 20cm. vaikuttaako se mitenkään kakun korkeuteen koska videosta päätellen 24cm vuokaan laitettuna kakusta tulisi turhan littana ja en halua omasta kakustani littanaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    kakun leipoja, voit tehdä kakun myös pienempään (20 cm) vuokaan.
  • Kaarina
    7 vuotta sitten
    Kiitos resepteistä!aion kokeilla ohjeita!
  • Kokkaaja
    7 vuotta sitten
    Kiitos presetistä , varmaan on hyvää ,mutta pähkinät täytyy mun kohdalla korvata jollakin muulla ,en voi pähkinäitä käyttää :-)
  • Moniallergisen paljon kotona leipova äiti
    7 vuotta sitten
    Ei sovi keliakiaruokavalioon ehkä muille en kokeilisi
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Moniallergisen paljon kotona leipova äiti, Mustaherukka-raakakakun valmistukseen ei käytetä gluteenia sisältäviä raaka-aineita.
  • Merja
    7 vuotta sitten
    Ihanaa saada maidottomia reseptejä vinkiksi, arvostan tätä yksilöllistä huomioimista. Mukavaa jos myymälän tuotteistaminen muistetaan meitä ruokarajoitteisia.
  • himo kokkaaja
    7 vuotta sitten
    Olen suuri makean ystävä ja hyvän ruuan ystävä.Laitan ruuan ja leivon kaiken makeasta suolaiseen,niin kahvi,kuin ruoka leivät,kkakut ynm. itse alusta alkaen. Ruuanlaitto ja leivonta on intohimoni ja haluan kokeilla aina kaikkea uutta.Olen kokeillut näitä reseptejä,ne ovat hyviä ja erittäin maukkaita,suosittelen ehdottomasti muitakin rohkeasti vaan kokeilemaan.
  • joku
    7 vuotta sitten
    Mielenkiintoinen resepti.Miten banaanin voisi korvata,kun on allergiaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei joku, kakku on K-Koekeittiöllä testattu ohjeen mukaan banaanilla. Banaani tuo kakkuun makeutta ja rakennetta, joten kokeilematta on hankala suositella sille korvaajaa.
  • Gaston
    7 vuotta sitten
    Tätä reseptiä voisi vielä hioa. Mitat ovat kovin ylimalkaiset. En saanut millään kahdesta normaalikokoisesta banaanista 400g. Yhden banaanin paino ilman kuoria oli noin 90g, joten banaaneja tarvittiin reilut 4 kappaletta, siis yli 100% heitto. Samoin 200g mustaherukoita teki 3 dl, eikä 4 dl kuten ohjeessa. Kymmenien prosenttien heitto. Olen varsin kokenut ruoanlaittaja, joten tähän on turha vastata että "banaanit ovat toisinaan erikokoisia". Niin ovat, mutta normaaliin nähden kaksinkertaisen kokoinen on melkoisen ISO banaani, mikä olisi syytä reseptissäkin mainita jos sellaista käytetään. Avuksi niille, joilla ei ole tapana punnita leipomustensa raaka-aineita. Ohjeessa sula kookosöljy sekoitetaan kylmään, jäisistä herukoista ja banaaneista tehtyyn täytemassaan, jolloin se jähmettyi heti välineisiin. Paremman, tasaisemman tuloksen voisi saada, jos täytemassan lämpötila olisi lähempänä huoneenlämpöä sekoittaessa. Massojen maku on hyvä, valmista en ole vielä maistanut joten lopullisesta koostumuksesta en osaa sanoa. Raaka-aineet ovat hyvät, joten varmaan tulee hyvää. Aika yksinkertainen juttuhan tämä on, kuten pitää ollakin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Gaston, kiitos palautteestasi. Ohjeessa on mainittu tilavuusmittojen lisäksi määrät grammoina ja ohje on reseptin mukaan testattu K-Koekeittiössä, jolloin on päädytty kyseisiin mittoihin. Välitän huomiosi eteenpäin.
  • Anni
    7 vuotta sitten
    Tämähän piti heti kokeilla käytännössä, ja herkullinen kakku siitä tuli! Lämpimät kiitokseni reseptistä!
  • SiriS
    8 vuotta sitten
    Ihan ensimmäinen raakakakku jonka olen tehnyt, maukasta oli myös lapsenlapset tykäsivät..
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Ananas ja kookos, kakun onnistumisen kannalta kookosöljy on tässä tapauksessa välttämätön. Muuten kakun rakenne jää liian löysäksi.
  • Ananas ja kookos
    8 vuotta sitten
    Onko kookosöljy välttämätöntä?
  • Zipuli
    8 vuotta sitten
    Hyvää oli! Tehosekoittimen tehot eivät tahtoneet riittää pohjan tekemiseen, mutta onneksi pienet sattumat eivät haitanneet makua.;)
  • Jylle
    8 vuotta sitten
    Ensimmäinen raakakakku jota tein. Hyvä maku ja parani vain ajan myötä. Vieraille lähti resepti myös mukaan.