Alaston suklaakakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tämän tumman naked caken resepti on Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- 3 1/2 dl mantelimaitoa
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 3 dl Pirkka omenasosetta
- 1 1/2 dl vahvaa kahvia keitettynä
- 2 tl vanilja-aromia
- 0,8 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 4,8 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaakreemi
Päälle
- 1–2 dl pistaasipähkinöitä kuorittuna
- 150 g Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
Lisäksi
- Pirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
Ravintosisältö
- Energia1 093 kJ / 263 kcal
- Rasva12,4 g
- josta tyydyttynyttä8,1 g
- Hiilihydraatit32,2 g
- josta sokereita18,4 g
- Proteiini2,6 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Näin sinulle tulee neljän pohjan kerroskakku. Voit halutessasi jakaa taikinan myös kahteen pyöreään vuokaan.
- Lämmitä kookosöljy juoksevaksi ja sekoita keskenään märät ainekset. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kaakaojauhe kannattaa aina sihdata siivilän läpi, ettei mukaan tule paakkuja.
- Yhdistä sekoset ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada uunivuokaan ja paista 25–30min.
- Anna pohjan jäähtyä ensin tunnin huoneenlämmössä, sitten peitä se kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna jäähtyä kokonaan, ennen leikkaamista. Minä annan jäähtyä usein seuraavaan päivään. Kun pohja on täysin jäähtynyt, se ei murene.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi ja pilko suklaa kulhoon. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota 5–10min. Sekoita tasaiseksi.
- Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa, kunnes kerma alkaa jähmettymään. Vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kun pohja on jäähtynt, jaa se silmämääräisesti neljään osaan.
- Ota yksi pohja ja leikkaa se neliöksi poistamalla ulkoreunapalat.
- Ota toinen pohja ja aseta ensimmäinen pohja tämän päälle muotiksi. Leikkaa jälleen ulkoreunapalat pois.
- Toista muille paloille. Näin kaikista paloista tulee saman kokoisia.
- Aseta ensimmäinen pala tarjoilualustalle. Voit halutessasi kostuttaa pohjia vielä mantelimaito+siirappi seoksella. Lusikoi tai pursota päälle neljäsosa täytteestä. Aseta toinen levy päälle. Toista kaikkien palojen kanssa. Voit pursottaa täytteen siististi, mutta minä lusikoin sitä hyvin rennoin ottein.
- Koristele kakku ja aseta jääkaappiin kunnes tarjoilet sen keitetyn kahvin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −19 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl2,25/lIlman Plussa-korttia 2,79/kpl (2,79/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(16 arviota)
- yli 60 min4,7(28 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
- yli 60 min4,6(155 arviota)
- yli 60 min3,4(7 arviota)
- yli 60 min3,9(252 arviota)
- yli 60 min4,5(26 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (35 arviota)
- Emma6 vuotta sittenNoudatin ohjetta tarkasti lisäten myös nostatusaineet. Tästä huolimatta pohja ei kohonnut ja rakenne jäi sitkoiseksi. Osaatteko sanoa mikä on voinut mennä vikaan? Kuvissa pohja näyttää ilmavalta.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Emma, ikävä kuulla, että pohja ei ole reseptillä onnistunut nostatusaineista huolimatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Kakkujen ystävä8 vuotta sittenHei,millä tämä Alaston suklaakakku kohoaa, kun ei reseptissä ole leivijauhetta tai ruokasoodaa ?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKakkujen ystävä, reseptistä on virheellisesti jäänyt puuttumaan kohotusaineet. Lisäämme puuttuvat aineet reseptiin. Reseptiin tulee siis 1 tl leivinjauhetta ja 2 tl ruokasoodaa.