Avokadohyytelö
Vegaaninen aasialaistyylinen avokadosta valmistettu hyytelö maustetaan vaniljasokerilla ja raikastetaan limenmehulla. Noin 1,60€/annos.
6-8 annostayli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 2(n. 400 g)Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 4dlkylmää vettä
- 2rkllimetin mehua
- 1 1/2dlsokeria
- 3ps(á 6,25 g)Vegegel (kasviperäinen hyytelöimisaine, Dr Oetker)
Lisäksi
- esim. silikonikakkumuotti (1,5 l)
- kiiviä ja
- tummia viinirypäleitä koristeluun
Valmistus
yli 60 min- Soseuta avokadon hedelmäliha tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa.
- Sekoita kattilassa kylmä vesi ja vegegel -jauhe. Lisää soseutettu avokadonliha, limetinmehu ja sokerit. Varaa silikonimuotti hellan lähelle.
- Kuumenna seosta muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes se muuttuu paksummaksi. Anna poreilla parin minuutin ajan.
- Kumoa avokadoseos samantien kakkumuottiin, anna jäähtyä ja nosta peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
- Kumoa vuoasta. Koristele esimerkiksi kiiviviipaleilla ja puolitetuilla kivettömillä viinirypäleillä ennen tarjoilua.
Tiesitkö että...
Tarjoa sokeroidulla maitotiivisteellä makeutetun kookoskerman kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi