Äyriäispata
Portugalilaiseen tyyliin valmistettu äyriäispata maistuu herkulliselta rapeakuorisen leivän kanssa.
- 30 - 60 min
Ainekset
- 1pkt(350 g)Pirkka Parhaat äyriäissekoitusta (pakaste)
- 1pkt(300 g)Pirkka Parhaat venussimpukoita (pakaste)
- 1pkt(500 g)Pirkka vihersimpukoita (pakaste)
- 4rkloliiviöljyä
- 1(100 g)suippopaprika
- 1iso (130 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 1/2dltuoretta timjamia
- 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tlpaprikajauhetta
- 1dlvalkoviiniä tai
- 1rklvalkoviinietikkaa + vettä
- 1dlvettä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Sulata äyriäissekoitus ja vihersimpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
- Halkaise suippopaprika ja chili keskeltä kahtia, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna timjami.
- Kuumenna oliiviöljy isossa paistokasarissa. Lisää suippopaprika, chili, sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten kirsikkatomaatit, mausteet sekä 3/4 timjamista (säästä loput koristeluun) ja kuullota vielä noin 2 minuuttia.
- Lisää valkoviini, vesi ja tomaattimurska. Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää jäiset venussimpukat sekä sulatetut äyriäissekoitus ja vihersimpukat padan joukkoon. Kuumenna ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Lisää vielä joukkoon sitruunakuori- ja mehu. Viimeistele timjamilla ja tarjoa tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Todella hyvää :) Aion tehdä toistekin.
Pailla on hyvää ja ravut,simpukka t atte 11v