Äyriäispata
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Portugalilaiseen tyyliin valmistettu äyriäispata maistuu herkulliselta rapeakuorisen leivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
1 pkt (350 g) | tai |
300 g | venussimpukoita (pakaste) tai |
1 pkt (500 g) | vihersimpukoita (pakaste) tai |
4 rkl | oliiviöljyä tai |
1 (100 g) | suippopaprika tai |
1/2–1 | tai |
1 iso (130 g) | sipuli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 1/2 dl | tuoretta timjamia tai |
1 rs (250 g) | kirsikkatomaatteja tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 dl 1 rkl | valkoviiniä tai valkoviinietikkaa + vettä tai |
1 dl | vettä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 | sitruunan kuori raastettuna tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata äyriäissekoitus ja vihersimpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
Halkaise suippopaprika ja chili keskeltä kahtia, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna timjami.
Kuumenna oliiviöljy isossa paistokasarissa. Lisää suippopaprika, chili, sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten kirsikkatomaatit, mausteet sekä 3/4 timjamista (säästä loput koristeluun) ja kuullota vielä noin 2 minuuttia.
Lisää valkoviini, vesi ja tomaattimurska. Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää jäiset venussimpukat sekä sulatetut äyriäissekoitus ja vihersimpukat padan joukkoon. Kuumenna ja anna kiehua 3–5 minuuttia. Lisää vielä joukkoon sitruunakuori- ja mehu. Viimeistele timjamilla ja tarjoa tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta