• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttinen lammaspata

Ruskistettu lampaanliha haudutetaan uunissa kypsäksi ja maustetaan yrteillä.
Yrttinen lammaspata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • n. 1kgluutonta lampaanpaistia
    • 1-2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 3porkkanaa
    • 3lehtisellerin vartta
    • 10pikkusipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1chilipalko
    • n. 1dlkuivaa valkoviiniä tai vettä
    • 1tltimjamia
    • 1tlrosmariinia

Pinnalle

    • 2-3rkltuoretta oreganoa tai timjamia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna lampaanpaistin sulaa jääkapissa 1-2 vuorokautta. Leikkaa sulanut paisti annospaloiksi (noin 3 x 3 cm) Ruskista lihapaloja kahdessa - kolmessa erässä padassa öljyssä. Mausta lihat suolalla.
  2. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat ja huuhdotut lehtisellerin varret 1-2 sentin viipaleiksi. Pane porkkana- ja selleriviipaleet sekä kokonaiset pikkusipulit pataan lihapalojen kanssa. Lisää tomaattimurska sekä tilkka valkoviiniä. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää chili ja mausteet. Hauduta kypsäksi kannen alla 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
  3. Hienonna padan pinnalle tuoretta yrttiä, esimerkiksi timjamia tai oreganoa. Tarjoa yrttinen lammaspata uuniperunoiden kanssa, jotka kypsyvät uunissa yhtä aikaa lammaspadan kanssa.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 407 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia47,1 g
  • Hiilihydraatteja10,6 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3