Paella
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Paella on espanjalainen riisipannu, joka muistuttaa risottoa. Sahramilla maustettu kullankeltainen paella sisältää kanaa, jättikatkarapuja ja sinisimpukoita.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (3 kpl/500 g) | tai |
1/4 tl | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | tai |
1 pkt (450 g) | tai |
2 (225 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
4 dl | tai |
1 (250 g) | paprika tai |
1 (175 g) | tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 ps (0,5 g) | tai |
1 l | vettä tai |
4 rkl | tai |
2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
Lisäksi | |
---|---|
1/2 ruukkua | persiljaa tai |
1 | sitruuna tai |
1 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata jättikatkaravunpyrstöt pakkausten ohjeiden mukaan. Valuta hyvin.
Leikkaa kanafileet paloiksi (noin 2 cm x 2 cm). Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja paista kanapaloja pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Niiden ei tarvitse olla kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle.
Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele paprika ja kuutioi tomaatit. Kuumenna loppu öljy (1 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää paprikajauhe, sahrami, paprika ja kuutioidut tomaatit.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kanafondi.
Levitä riisi tasaiseksi kerrokseksi pannun pohjalle. Lisää kanaliemi ja valkoviini. Anna kiehua ensin 10 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötilaa. Älä sekoittele liikaa, jotta riisistä ei irtoaisi tärkkelystä. Sekoita kanapalat paellaan ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kaada jäiset sinisimpukat kattilaan liemineen ja höyrytä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes ne avautuvat. Heitä pois avautumattomat ja rikkoutuneet simpukat.
Paista jättikatkarapuja 3-5 minuuttia molemmin puolin. Sekoita puolet ravuista paellan joukkoon ja asettele loput paellan päälle. Asettele myös höyrytetyt sinisimpukat paellan päälle. Nosta pannu pois liedeltä ja anna paellan vetäytyä keittiöpyyhkeen tai folion alla 5 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele paella persiljalla ja tarjoa sitruunalohkojen ja aiolin kanssa.
Jos käytät eläviä sinisimpukoita, harjaa ja huuhdo ne. Simpukat voi kiehauttaa kanaliemen joukossa 3-5 minuuttia. Siivilö kanaliemi ennen käyttöä. Perinteinen Valencialainen paella valmistetaan niin, että nesteen kaatamisen jälkeen riisiä ei sekoiteta ollenkaan. Näin riisi ei päästä turhaa tärkkelystä, ja pannun pohjalle uponnut riisi karamellisoituu kunnolla. Pohjaan palaneella riisillä on jopa oma nimityksensä: socarrat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(67 arviota)
- 30 - 60 min4,0(67 arviota)
- 30 - 60 min4,5(35 arviota)
- 30 - 60 min3,1(91 arviota)
- 30 - 60 min4,3(109 arviota)
- yli 60 min4,0(34 arviota)
- yli 60 min3,8(120 arviota)
- 30 - 60 min3,8(352 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (214 arviota)
- Jukkispukkis1 kuukausi sittenHyvä resepti - pohjaksi kun aloin säveltää mutta hyvää oli! Tuoretta itse kasvatettua chiliä ja mustekalaa, ei itse kasvatettua - kaikkea mahdollista sipulia myös mitä kaapista löytyi - espanjalainen viini Campo Eliseo…
- Uglyduckly∆3 kuukautta sittenIhan hyvä mutta liian vähän riisiä:)
- Pääruoka11 kuukautta sittenRiisin määrä aivan liian pieni ohjeessa.
- Ellu2 vuotta sittenOlipa hyvää! Mahtava resepti!