Paella
Paella on espanjalainen versio pyttipannusta. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle.
6 annosta30 - 60 min351 kcal / annos (300g)
Ainekset
6 annosta
- 1rs(450 g)broilerin fileesuikaleita, hunajamarinoitu
- 1rklöljyä
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste) tai
- 1sipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1tlpaprikaa tai currya
- 1/2tlmusta- tai sitruunapippuria
- 4dlvettä
- 1-2rklliha- tai kasvisfondia
- 1paprika
- 1purjo
- 1ps(200 g)Pirkka herneitä (pakaste)
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1tlk(200 g)Pirkka simpukoita
Koristeluun
- kuorellisia katkarapuja tai
- sinisimpukoita
- 1sitruuna
- kirveliä tai persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Siirrä lihat pois ja huuhdo pannu.
- Ruskista paistokasarissa suikaloitu pekoni. Sekoita pekonin joukkoon sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja riisi, joka saa kuullottua läpikuultavaksi.
- Mausta seos tomaattipyreellä, paprikalla ja pippurilla. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja broilerisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Sekoita suikaloitu paprika sekä halkaistu, huuhdottu ja hienonnettu purjo ruoan joukkoon. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää aivan lopuksi herneet, katkaravut ja valutetut simpukat. Kuumenna ja tarkista maku.
- Koristele kokonaisilla katkaravuilla, sitruunalohkoilla ja kirvelillä tai persiljalla. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät eläviä sinisimpukoita, harjaa ja huuhdo ne. Lisää yhtä aikaa paprikan ja purjon kanssa.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 351 kcal1 470 kJ
- Proteiinia 29,4 g
- Hiilihydraatteja20,4 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pakastemaissi, pakastepavut, sekä tuore chili ja sitruunauute toimivat oikein hyvin tämän kanssa. Pannua ei kannata huuhdella välissä, jotta maku ei lähde. Laitoin 6dl (Jasmiini)riisiä. 1-1,5dl valkoviiniä kaipaa, sekä sahramia.
Olipa hyvää! Mahtava resepti!
Tuli hyvää paellaa tällä ohjeella. Itse vähän poikkesin reseptistä siten että lisäsin 3dl riisiä ja tottakai silloin laitoin enemmän vettä mukaan. Erittäin hyvää tuli suosittelen.
Paella? Tällä reseptillä ei ole mitään tekemistä minkään Valencian/Alicanten alueiden paellojen kanssa, ei ainesten eikä varsinkaan ruoantekotavan puolesta. Curry? Paprikajauhetta? (jos käytetään, se on ñora!) Pekoni? Hunajamarinoitu broileri? Tomaattisosetta? 1 rkl öljyä? Haudutettua riisiä? Haudutettua paprikaa? Tämä on juuri tätä samaa sarjaa kuin "risotto", joka on tehty keitetystä riisistä jonka joukkoon sekoitetaan herne-maissi-paprikaa ja purkkitonnikalaa. Alueesta riippuen sahramia ja sipulia käytetään tai ei käytetä, valkoviini on enemmän risotto-puolta sitten. Ei ole paellaa tämä, jotain epämääräistä riisisörsseliä.
Laitoin 3dl riisiä. Lisäsin myös vettä, mausteita ja tomaattipyreetä. Oikein hyvää tuli tällä reseptillä. :)
Todella vähän riisiä! Ainakin tuplasti saisi olla riisiä.
Missä paellan olennaisin mauste eli sahrami?
Paellan olennaiset ainekset sahrami ja valkoviini loistavat poissaolollaan, eli tuo ruoka ei ole paellaa nähnytkään.