Paella Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paella

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Paella on espanjalainen klassikkoruoka. Sahramilla maustettu kullankeltainen riisipannu sisältää kanaa, jättikatkarapuja ja sinisimpukoita.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (3 kpl/500 g)
 
tai
2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 (225 g)
 
sipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 (250 g)
 
paprika
tai
1 (175 g)
 
tai
4 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
1 tl
 
paprikajauhetta
tai
1 ps (0,5 g)
 
sahramia
tai
1 l
 
vettä
tai
4 rkl
 
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
1 pkt (450 g)
 
tai
1 pkt (400 g)
 
tai

Lisäksi

1/2 ruukkua
 
persiljaa
tai
1
 
sitruuna
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
653 kJ / 156 kcal
Rasva
4,9 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
15,3 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
10,7 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata jättikatkaravunpyrstöt pakkausten ohjeiden mukaan. Valuta hyvin.

Leikkaa kanafileet paloiksi (noin 2 cm x 2 cm). Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja paista kanapaloja pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Niiden ei tarvitse olla kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle.

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele paprika ja kuutioi tomaatit. Kuumenna loppu öljy (1 rkl) pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää paprikajauhe, sahrami, paprika ja kuutioidut tomaatit.

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kanafondi.

Levitä riisi tasaiseksi kerrokseksi pannun pohjalle. Lisää kanaliemi ja valkoviini. Anna kiehua ensin 10 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötilaa. Älä sekoittele liikaa, jotta riisistä ei irtoaisi tärkkelystä. Sekoita kanapalat paellaan ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Kaada jäiset sinisimpukat kattilaan liemineen ja höyrytä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes ne avautuvat. Heitä pois avautumattomat ja rikkoutuneet simpukat.

Paista jättikatkarapuja 3-5 minuuttia molemmin puolin. Sekoita puolet ravuista paellan joukkoon ja asettele loput paellan päälle. Asettele myös höyrytetyt sinisimpukat paellan päälle. Nosta pannu pois liedeltä ja anna paellan vetäytyä keittiöpyyhkeen tai folion alla 5 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele paella persiljalla ja tarjoa sitruunalohkojen ja aiolin kanssa.

Jos käytät eläviä sinisimpukoita, puhdista ja huuhtele ne. Simpukoita voi kiehauttaa kanaliemen joukossa 3-5 minuuttia. Siivilöi kanaliemi ennen käyttöä. Perinteinen valencialainen paella valmistetaan niin, että nesteen kaatamisen jälkeen riisiä ei sekoiteta enää ollenkaan. Näin riisi ei päästä turhaa tärkkelystä, ja pannun pohjalle uponnut riisi karamellisoituu kunnolla. Pohjaan palaneella riisillä on jopa oma nimityksensä: socarrat.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kanan fileepihvi maustamaton 3kpl/500g
    Hinta 7,25/kpl
    14,50/kg
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Hinta 20,45/kpl
    20,45/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka kanafondi 180ml
    Hinta 3,09/kpl
    17,17/l
  • Pirkka Parhaat sinisimpukka 450g ASC pakaste
    Hinta 3,99/kpl
    8,87/kg
  • Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste
    Hinta 9,95/kpl
    24,87/kg
  • Pirkka Aioli valkosipulimajoneesi 250g
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (246 arviota)

  • Kukka
    1 kuukausi sitten
    Todi hyvä✌️
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    harmitus, tarvittaessa aiempi ohje on mahdollista saada sähköpostitse olemalla yhteydessä kuluttajapalvelu@kesko.fi.
  • harmitus
    4 kuukautta sitten
    Miksi ohjetta on muutettu? Kaipailisin sitä paella ohjetta, johon tuli mm. pekonia...
  • Mtk
    9 kuukautta sitten
    Ei jatkoon! Enemmän pitää olla makua.
  • Jukkispukkis
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti - pohjaksi kun aloin säveltää mutta hyvää oli! Tuoretta itse kasvatettua chiliä ja mustekalaa, ei itse kasvatettua - kaikkea mahdollista sipulia myös mitä kaapista löytyi - espanjalainen viini Campo Eliseo…
  • Uglyduckly∆
    1 vuosi sitten
    Ihan hyvä mutta liian vähän riisiä:)
  • Pääruoka
    1 vuosi sitten
    Riisin määrä aivan liian pieni ohjeessa.
  • Ellu
    3 vuotta sitten
    Olipa hyvää! Mahtava resepti!