• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paella

Paella on espanjalainen versio pyttipannusta. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle.
Paella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 351 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta

Koristeluun

    • kuorellisia katkarapuja
    • tai
    • sinisimpukoita
    • 1sitruuna
    • kirveliä tai persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Siirrä lihat pois ja huuhdo pannu.
  2. Ruskista paistokasarissa suikaloitu pekoni. Sekoita pekonin joukkoon sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja riisi, joka saa kuullottua läpikuultavaksi.
  3. Mausta seos tomaattipyreellä, paprikalla ja pippurilla. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja broilerisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
  4. Sekoita suikaloitu paprika sekä halkaistu, huuhdottu ja hienonnettu purjo ruoan joukkoon. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää aivan lopuksi herneet, katkaravut ja valutetut simpukat. Kuumenna ja tarkista maku.
  5. Koristele kokonaisilla katkaravuilla, sitruunalohkoilla ja kirvelillä tai persiljalla. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät eläviä sinisimpukoita, harjaa ja huuhdo ne. Lisää yhtä aikaa paprikan ja purjon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 351 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia29,4 g
  • Hiilihydraatteja20,4 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 62 arvostelua