• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunainen simpukkarisotto

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,55 €/annos
Sitruunainen simpukkarisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 111 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna sipuli, valkosipulit ja lehtisellerit. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista siitä mehu (noin 1 dl). Kuullota sipulit, valkosipulit ja lehtisellerit öljyssä, lisää riisi. Anna riisien kuullottua pari minuuttia, lisää sitruunanmehu.
  2. Kiehauta vesi ja lisää fondi. Kaada kattilaan kuumaa lientä vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja lisää vasta sitten uusi annos lientä. Jatka näin, kunnes kaikki neste on käytetty. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.
  3. Lisää risottoon sitruunan kuoriraaste, valutetut simpukat, voi ja ruohosipuli. Ripottele tarvittaessa risoton päälle sitruunasormisuolaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 111 kcal465 kJ
  • Proteiinia2,86 g
  • Hiilihydraatteja15,1 g
  • Rasvaa4,41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6