BagelitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bagelit

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Tuoreet ja jäähtyneet bagelit halkaistaan ja täytetään esimerkiksi tuorejuustolla, kasviksilla ja kalalla.
  • Kananmunaton

Ainekset

20 annosta
100 g
 
voita tai margariinia
tai
50 g
 
hiivaa
tai
5 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
suolaa
tai
1/2 rkl
 
sokeria
tai
4 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
7–8 dl
 
vehnäjauhoja
tai

Pinnalle

 
 
unikon-
tai
seesaminsiemeniä
tai

Keittämiseen

 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 704 kJ / 407 kcal
Rasva
11,6 g
josta tyydyttynyttä
6,9 g
Hiilihydraatit
62 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
11,1 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata voi tai margariini.

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30–40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle siemeniä ja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Halkaise rinkelit jäähtyneinä. Levitä rinkelinpuolikkaille tuorejuustoa ja täytä esimerkiksi salaatinlehdellä, graavilohisiivulla, ohuella punasipulirenkaalla tai tillinoksalla.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (44 arviota)

  • Joku
    1 vuosi sitten
    Jauhojen määrä ei kyllä täsmännyt
  • Kyssäkaali
    2 vuotta sitten
    Erikoinen versio muihin katsomiini ohjeisiin verrattuna. Rasvaa tulee tässä aika reilusti ja joissain ohjeissa ei ollenkaan. Lisäksi tässä käytetään pala hiivaa, useammassa muussa reseptissä taas kuivahiivaa. Liekkö sillä väliä lopputuloksen kannalta(?)
  • KTV75
    4 vuotta sitten
    Bagel-taikinaan ei kuulu voi tai margariini, siis jos amerikkalaistyylistä haetaan. Lisäksi keitinveteen lisätään hunajaa/siirappia ja bagelit voidellaan munaseoksella ennen uunissa paistamista.
  • leipuri
    5 vuotta sitten
    hyviä :)