Bagelit
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
100 g | voita tai margariinia tai |
50 g | hiivaa tai |
5 dl | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
1/2 rkl | sokeria tai |
4 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
7–8 dl | vehnäjauhoja tai |
Pinnalle | |
---|---|
unikon- tai seesaminsiemeniä tai | |
Keittämiseen | |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 704 kJ / 407 kcal |
Rasva | 11,6 g |
josta tyydyttynyttä | 6,9 g |
Hiilihydraatit | 62 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 1,9 g |
Valmistus
Sulata voi tai margariini.
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30–40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle siemeniä ja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Halkaise rinkelit jäähtyneinä. Levitä rinkelinpuolikkaille tuorejuustoa ja täytä esimerkiksi salaatinlehdellä, graavilohisiivulla, ohuella punasipulirenkaalla tai tillinoksalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Meira Unikonsiemen 44g tlk mausteHinta 2,25/kpl51,14/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,69/kpl9,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min1,9(12 arviota)
- yli 60 min4,0(35 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(56 arviota)
- yli 60 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min3,6(128 arviota)
Arvostele resepti
- Joku1 vuosi sittenJauhojen määrä ei kyllä täsmännyt
- Kyssäkaali3 vuotta sittenErikoinen versio muihin katsomiini ohjeisiin verrattuna. Rasvaa tulee tässä aika reilusti ja joissain ohjeissa ei ollenkaan. Lisäksi tässä käytetään pala hiivaa, useammassa muussa reseptissä taas kuivahiivaa. Liekkö sillä väliä lopputuloksen kannalta(?)
- KTV754 vuotta sittenBagel-taikinaan ei kuulu voi tai margariini, siis jos amerikkalaistyylistä haetaan. Lisäksi keitinveteen lisätään hunajaa/siirappia ja bagelit voidellaan munaseoksella ennen uunissa paistamista.
- leipuri6 vuotta sittenhyviä :)