• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Bagelit

Tuoreet ja jäähtyneet bagelit halkaistaan ja täytetään esimerkiksi tuorejuustolla, kasviksilla ja kalalla.
Bagelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 140 kcal / annos (40g)

    Ainekset

    20 annosta
      • 100gvoita tai margariinia
      • 50ghiivaa
      • 5dlvettä
      • 2tlsuolaa
      • 1/2rklsokeria
      • 4dlhiivaleipävehnäjauhoja
      • 7-8dlvehnäjauhoja

    Pinnalle

      • unikon-
      • tai
      • seesaminsiemeniä

    Keittämiseen

      • vettä

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata voi tai margariini.
    2. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Vatkaa joukkoon hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia.
    3. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
    4. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30-40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle siemeniä ja paista niitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
    5. Halkaise rinkelit jäähtyneinä. Levitä rinkelinpuolikkaille tuorejuustoa ja täytä esimerkiksi salaatinlehdellä, graavilohisiivulla, ohuella punasipulirenkaalla tai tillinoksalla.

    Ravintosisältö perannos 40g100 g

    • 140 kcal585 kJ
    • Proteiinia4,3 g
    • Hiilihydraatteja19,8 g
    • Rasvaa4,9 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille2