Hyppää sisältöön
Omena-hasselpähkinäkierreleipä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-hasselpähkinäkierreleipä

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Pehmeässä omena-hasselpähkinäkierreleivässä on mehevä omena-pähkinätäyte, joka maustetaan tuoreella salvialla ja maustepippurilla.
  • Kananmunaton

Ainekset

20 viipaletta
  • 1 (n. 150 g) kiinteä omena (esim. Granny Smith)
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 1/2 tl (n. 6 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3/4 tl suolaa
  • n. 3 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 50 g huoneenlämpöistä Pirkka Voita

Täyte

  • 75 g huoneenlämpöistä Pirkka Voita
  • 1/2 dl Pirkka hasselpähkinöitä
  • 1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1 1/2 tl jauhettua maustepippuria

Pinnalle

  • n. 1/2 rkl oliiviöljyä

Ravintosisältö

  • Energia
    1 475 kJ / 353 kcal
  • Rasva
    19,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    9,9 g
  • Hiilihydraatit
    36,4 g
  • josta sokereita
    5,2 g
  • Proteiini
    6,9 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori omena ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita öljyssä pannulla 4–5 minuuttia, kunnes omenat hieman kuivuvat ja paahtuvat. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veden joukkoon. Lisää hunaja, suola, paistetut omenat ja osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa.
  3. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka (tilavuus n.1 l) voilla.
  4. Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon. Raasta hasselpähkinät kolmioraastimen pienellä terällä. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina noin 35 x 30 cm levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri pitkältä sivulta rullaksi. Käännä saumakohta alaspäin. Leikkaa taikinarulla veitsellä pituussuunnassa halki, jätä päähän pieni kiinnityskohta. Kierrä taikinasuikaleet kierteelle ja nosta leipä vuokaan. Kohota leivinliinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  6. Voitele kohonnut leipä öljyllä. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40–45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (34 arviota)