• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulun portterileipä

Joulun portterileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 232 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 50gvoita tai margariinia
    • 1plo (1/2 l)portteria
    • 1pkt(50 g)hiivaa
    • 1dlsiirappia
    • 2tljauhettua pomeranssin kuorta
    • 1tljauhettua inkivääriä
    • 1tljauhettua neilikkaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1lruissihtijauhoja
    • 4-5dlhiivaleipävehnäjauhoja

Voiteluun

    • siirappia
    • vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva kattilassa. Kaada joukkoon portteri ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Sekoita murennettu hiiva lämpimään liemeen. Lisää siirappi, mausteet, ruissihtijauhot ja suurin osa hiivaleipäjauhoista. (Jätä vähän jauhoja leipomiseen.) Alusta napakka ja tasainen taikina. Ripottele pinnalle jauhoja. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 45-60 minuuttia.
  2. Ota kohonnut taikina kattilasta jauhotetulle leivinpöydälle ja painele tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja pyörittele pyöreiksi leiviksi tai leivo tangoiksi. (Voit paistaa leivät myös suorakaiteen muotoisissa vuoissa.) Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Pistele leipiä haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla runsaat 30 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä noin puolivälissä paistamista. Anna leipien jäähtyä hyvin peitettyinä

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 232 kcal973 kJ
  • Proteiinia6,46 g
  • Hiilihydraatteja40,7 g
  • Rasvaa3,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille