Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
JuurileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juurileipä

Juurileivän tekeminen vaatii aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan maulla.

Ainekset

2 kpl

    Päivä 1: juuri

    Päivä 2 tai 3: juuren elvytys

    Leipätaikina

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita jogurtti ja ruisjauhot kulhossa. Anna juuren seistä peitettynä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta. Sekoita joitain kertoja hapattamisen aikana.
    2. Lisää juureen kylmä vesi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää ruisjauhot. Hapata huoneenlämmössä peitettynä 12–18 tuntia. Sekoita välillä.
    3. Ota taikinajuurta 2 dl pakastimeen seuraavaa leipomiskertaa varten. Näin voit seuraavalla kerralla sulattaa valmiin juuren ja jatkaa leipomista juuren elvytyksestä.
    4. Lisää loppujuureen murennettu hiiva, siirappi, suola, ruisjauhot, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina on raskas, hieman ruisleipätaikinaa muistuttava. Taikina saa jäädä käteen tarttuvaksi. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia leivinliinalla peitettynä, esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa.
    5. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 2 osaan ja leivo limpuiksi. Ripottele leivinpöydälle auringonkukansiemeniä ja pyöräytä lopuksi leivän pinta siemenissä. Anna leipien kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
    6. Paista leipiä 225-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia. Alenna lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille24 arvostelua
    • Leipuri Hiiva12.4.2020

      Tein tämän reseptin mukaan ensimmäistä kertaa elämässäni juuri-tekniikalla leipää. Onnistui todella hyvin ja leipä oli hyvin maukas. Kohotin leipiä n. 50 min ennen paistamista ja ne näyttivät todella hyviltä. Hyvä resepti, aion tehdä uudelleen!

    • Leipuri26.3.2020

      Vaikuttaa hyvältä!