Hyppää sisältöön
JuurileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juurileipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Juurileivän tekeminen vaatii aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan maulla.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl

Päivä 1 (juuri)

2 dl
 
maustamatonta jogurttia
tai
1 dl
 
tai

Päivä 2 tai 3 (juuren elvytys)

5 dl
 
vettä
tai
10 g
 
tuorehiivaa
tai
5 dl
 
tai

Leipätaikina

10 g
 
tuorehiivaa
tai
1 rkl
 
siirappia tai hunajaa
tai
2 tl
 
suolaa
tai
2 dl
 
tai
2 dl
 
kaurahiutaleita
tai
1 dl
 
tai
4–5 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
842 kJ / 201 kcal
Rasva
3,4 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
31,7 g
josta sokereita
2,4 g
Proteiini
6,8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita jogurtti ja ruisjauhot kulhossa. Anna juuren seistä peitettynä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta. Sekoita joitain kertoja hapattamisen aikana.
Lisää juureen kylmä vesi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää ruisjauhot. Hapata huoneenlämmössä peitettynä 12–18 tuntia. Sekoita välillä.
Ota taikinajuurta 2 dl pakastimeen seuraavaa leipomiskertaa varten. Näin voit seuraavalla kerralla sulattaa valmiin juuren ja jatkaa leipomista juuren elvytyksestä.
Lisää loppujuureen murennettu hiiva, siirappi, suola, ruisjauhot, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina on raskas, hieman ruisleipätaikinaa muistuttava. Taikina saa jäädä käteen tarttuvaksi. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia leivinliinalla peitettynä, esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 2 osaan ja leivo limpuiksi. Ripottele leivinpöydälle auringonkukansiemeniä ja pyöräytä lopuksi leivän pinta siemenissä. Anna leipien kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
Paista leipiä 225-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia. Alenna lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Juustoportti AB-luonnonjogurtti 150g maustamaton laktoositon
    Hinta 0,85/kpl
    5,67/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka auringonkukansiemenet 180g
    Hinta 1,49/kpl
    8,28/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Valio A+ luonnonjogurtti 150 g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,60/2 kpl
    5,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (5,93/kg)
  • Helsingin Meijeriliike luonnonjogurtti 150g
    Hinta 1,19/kpl
    7,93/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Myllärin Luomu 600g Luomu Iso Täysjyväkaurahiutale
    Hinta 2,45/kpl
    4,08/kg
  • Paahdetut auringonkukansiemenet 300g
    Hinta 3,29/kpl
    10,97/kg
  • Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomu
    Hinta 2,79/kpl
    7,44/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (24 arviota)

  • Leipuri Hiiva
    4 vuotta sitten
    Tein tämän reseptin mukaan ensimmäistä kertaa elämässäni juuri-tekniikalla leipää. Onnistui todella hyvin ja leipä oli hyvin maukas. Kohotin leipiä n. 50 min ennen paistamista ja ne näyttivät todella hyviltä. Hyvä resepti, aion tehdä uudelleen!
  • Leipuri
    4 vuotta sitten
    Vaikuttaa hyvältä!