• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipulinen leipä

Valkosipulinen leipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 127 kcal / annos (50g)

Ainekset

16 viipaletta
    • 50ghiivaa
    • 5dlvettä
    • 2rklhunajaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3/4tlsuolaa
    • n. 12dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1/2dloliiviöljyä

Voiteluun

    • 1rkloliiviöljyä

Pinnalle

    • 1-2tlgourmet-suolaa
    • 2tlprovencen yrttimaustetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lähes viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 30 cm) leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia.
  3. Voitele leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle Gourmet-suolaa ja yrttimaustetta.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 127 kcal533 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4