Valkosipulinen leipä
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Valkosipulinen leipä on oikea herkku!
- Kananmunaton
Ainekset
16 viipaletta
50 g | hiivaa tai |
5 dl | vettä tai |
2 rkl | hunajaa tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
n. 12 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Voiteluun | |
---|---|
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Pinnalle | |
1–2 tl | gourmet-suolaa tai |
2 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lähes viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 30 cm) leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia.
Voitele leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle Gourmet-suolaa ja yrttimaustetta.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 4,15/kpl33,20/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Meira Yrttiseos Välimeren 9gHinta 0,85/kpl94,44/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min1,8(10 arviota)
- yli 60 min4,1(30 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min1,5(2 arviota)
- yli 60 min3,5(117 arviota)
- yli 60 min4,0(42 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (49 arviota)
- Ei päivää ilman valkosipulia10 kuukautta sittenErittäin hyvä tuli! Laitoin pinnalle eli voitelin aika runsaalla määrällä oliiviöljyä, joten leivästä tuli todella pehmeä mutta silti hyvä. Valkosipulia olisi voinut olla vieläkin enemmän 😋