Valkosipulinen leipä
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Valkosipulinen leipä on oikea herkku!
- Kananmunaton
Ainekset
16 viipaletta
50 g | hiivaa tai |
5 dl | vettä tai |
2 rkl | hunajaa tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
n. 12 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Voiteluun | |
---|---|
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Pinnalle | |
1–2 tl | gourmet-suolaa tai |
2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 636 kJ / 391 kcal |
Rasva | 9,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 61,4 g |
josta sokereita | 6 g |
Proteiini | 11,8 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lähes viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 30 cm) leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia.
Voitele leipä oliiviöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle Gourmet-suolaa ja yrttimaustetta.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,69/kpl76,67/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Plussa-etu −20 %Meira yrttiseos 8g ProvencalePlussa-kortillaEtuhinta 0,68/kpl85,00/kgIlman Plussa-korttia 0,85/kpl (106,25/kg)
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(130 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min4,4(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (57 arviota)
- Reittiön gourmetkerho6 päivää sittenKupsakka leipä tuli. Valkoipulia voisi olla enemmän. Myös suolaa kaivattiin enemmän
- Hmmm?3 kuukautta sittenVoiko hiivan sijaan käyttää kuivahiivaa kun itse en muuta omista
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenHmmm?, voi käyttää myös kuivahiivaa tuoreen sijaan. Tällöin kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin ja lisätään niiden kanssa samanaikaisesti.
- Ei päivää ilman valkosipulia2 vuotta sittenErittäin hyvä tuli! Laitoin pinnalle eli voitelin aika runsaalla määrällä oliiviöljyä, joten leivästä tuli todella pehmeä mutta silti hyvä. Valkosipulia olisi voinut olla vieläkin enemmän 😋