• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vuokaleipä

Resepti: Sirpa Talka
Vuokaleipä
Reseptin teki kumppani
  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl

Juuri:

    • 4dlpiimää tai omenatuoremehua
    • 1/2pkthiivaa
    • 2rklsiirappia
    • 1iso omena raastettuna
    • 4dlhiivaleipäjauhoja

Taikina:

    • 1 1/3tlsuolaa
    • 1/2tlfenkolia jauhettuna
    • 2rklrypsiöljyä
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlruisjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi, omenaraaste ja hiivaleipäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä huoneen lämmössä reilu tunti, kunnes seos kuplii ja kohoaa.
  2. Lisää kulhoon loput taikinan raaka-aineet ja sekoita löysäksi taikinaksi. Jauhota työtaso ja muotoile taikinasta siinä jauhotetuilla käsillä kaksi leipävuokien mittaista tankoa. Ripottele leipävuokiin pohjalle hiukan jauhoja ja taputtele tangot vuokiin. Kohota leivät hyvin. Ne saavat olla vuoissa leivinliinan alla vaikka reilun tunninkin.
  3. Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja leipä kumisee koputettaessa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille