
Vuokaleipä
Resepti: Sirpa Talka
- 2 kpl
- yli 60 min
Ainekset
2 kpl
Juuri:
- 4dlpiimää tai omenatuoremehua
- 1/2pkthiivaa
- 2rklsiirappia
- 1iso omena raastettuna
- 4dlhiivaleipäjauhoja
Taikina:
- 1 1/3tlsuolaa
- 1/2tlfenkolia jauhettuna
- 2rklrypsiöljyä
- 2dlvehnäjauhoja
- 2 1/2dlruisjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi, omenaraaste ja hiivaleipäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä huoneen lämmössä reilu tunti, kunnes seos kuplii ja kohoaa.
- Lisää kulhoon loput taikinan raaka-aineet ja sekoita löysäksi taikinaksi. Jauhota työtaso ja muotoile taikinasta siinä jauhotetuilla käsillä kaksi leipävuokien mittaista tankoa. Ripottele leipävuokiin pohjalle hiukan jauhoja ja taputtele tangot vuokiin. Kohota leivät hyvin. Ne saavat olla vuoissa leivinliinan alla reilun tunnin.
- Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja leipä kumisee koputettaessa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi