• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipuli-sisarussämpylät

Valkosipuli-sisarussämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 279 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl
    • 2dlmaitoa
    • 2 1/2tlkuivahiivaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 2rklsiirappia
    • 1dlneljän viljan hiutaleita
    • n. 4 1/2dlhiivaleipävehnäjauhoja

Täyte

    • 50-60gmargariinia tai voita
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää seos maitoon hyvin sekoittaen. Lisää suola, öljy, siirappi ja neljän viljan hiutaleet. Alusta taikinaan loput jauhot niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  2. Voitele piirasvuoka, esimerkiksi foliovuoka, (halkaisija 20 cm). Jaa kohonnut taikina 12 osaan. Pyörittele palat sileiksi sämpylöiksi. Asettele sämpylöistä yhdeksän ympyrään vuoan reunalle ja loput kolme vuoan keskelle. Peitä vuoka ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet täytettä varten. Sekoita täytteen aineet keskenään. Paina kohonneisiin sämpylöhin sormella koloja ja täytä ne valkosipulivoilla.
  4. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 13 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman vuoassa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 279 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia7,87 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille