• Erityisruokavaliot

Auringonkukansiemenleipä

Auringonkukansiemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 338 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Taikinajuuri

Taikina

Voiteluun

    • piimää

Pinnalle

    • Pirkka auringonkukansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kylmään piimään ja sekoita joukkoon ruisjauhot. Anna taikinajuuren seistä leivinliinalla peitettynä huoneenlämmössä yön yli, eli 10-12 tuntia.
  2. Lisää taikinajuureen suola, siirappi ja auringonkukansiemenet (jätä 2-3 rkl siemeniä leipien koristeluun). Alusta taikinaan hiutaleet ja jauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina niin tasaiseksi, että se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota 1/2-1 tuntia leivinliinalla peitettynä lämpimässä.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinapaloista paksut tangot ja painele ne kahteen öljyllä voideltuun, suorakaiteen muotoiseen 1 1/2 litran vuokaan. Anna leipien kohota hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  4. Voitele kohon­neet leivät piimällä ja pistele varovasti haarukalla. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista leipiä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät leivät ­vuoista ja anna leipien jäähtyä leivinliinaan kiedottuina.

Ravintosisältö per 100 g

  • 338 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja42,5 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille