PorkkanakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanakakku

Kuohkea porkkanakakku onnistuu helposti selkeillä ohjeilla ja sopii tarjottavaksi moniin tilanteisiin. Öljyn sijaan voit käyttää leivontaan myös saman määrän voita.

  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 325 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Kuorrutus

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

    • (pähkinärouhetta tai strösseleitä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
  2. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
  3. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia3,67 g
  • Hiilihydraatteja36,2 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 364 arvostelua
  • Kunhan kokeilin4.12.2018

    ExtraVirgin oliiviöljyyn tehtynä erinomaista 👍

  • Ansku11.11.2018

    Kakku epäonnistui täysin.Tuli kaikkea muuta kuin kuohkeaa.Lituska on ja paistoaika puolet tuosta mikä ohjeessa on .

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2018

    Ansku, harmillista kuulla, että kakku on jäänyt hyvin matalaksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä. Välitän palautteesi eteenpäin reseptin tekijälle.

  • Vv5.11.2018

    Miten jos haluan tästä gluteenitttoman version?

  • K-Kuluttajapalvelu5.11.2018

    Vv, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana, mutta voit kokeilla tehdä gluteenittoman version korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

  • Larissa3.11.2018

    Kaikissa ohjeissa olisi hyvä laittaa paistolämpötila kiertoilmauuni vai perusuuni!

  • 29.10.2018

    hyvää kuin synti

  • Laura16.10.2018

    Olen tehnyt tätä pari kertaa ja hyvää on. Öljyn vaihdan voihin.

  • Kakkuilija9.10.2018

    Tein kakun tismalleen ohjeen mukaan muuttamatta mitään, joten täytyy huomauttaa, että ohjeen mukainen paistoaika epäilytti jo heti aloitettaessa. Kakku olikin valmis jo 25 minuutin paistamisen jälkeen.

  • K-Kuluttajapalvelu9.10.2018

    Kakkuilija, kiitos palautteestasi! Välitän sen eteenpäin. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä, mutta uunien tehoissa voi olla vaihtelua, joten paistoaika on toki ohjeellinen.

  • Saaga12.9.2018

    Porkkanakakkujen aatelia. Tällä ohjeella onnistuu aina

  • Miu6.9.2018

    Tällä ohjeella tulee aivan ihanan mehevää kakkua, kun vaihtaa öljyn sulatettuun voihin. Suosittelen!

  • Joku tyyppi19.5.2018

    Pitäskö kokeilla vai ei?

  • Ihmemies macgyver22.4.2018

    Tuli todella hyvää tällä ohjeella,suosittelen.

  • Anni ja Enni9.3.2018

    Epäonnistui. Kakusta tuli kuivaa ja kaikkea muuta kuin kuohkeaa.

  • Mervi27.2.2018

    Tein tällä reseptillä ,mutta juusto oli vaniljatuorejuustoa ohje hyvä ja pehmeän maukas, suosittelen ehdottomasti tätä.

  • Maarit16.2.2018

    Ihanan kuohkea kakku tuli. Korvasin öljyn voilla ja porkkanaraasteen lisäksi 1 raastettu omena...määrä raastetta yhteensä kuitenkin tuo 350gr. Lämpöä pudotin hiukka alemmas. En ihan tarkkoja mittoja millilleen noudattanut. Onnistui siitä huolimatta. Siis suussasulavaa tuli. Jep.

  • Nonparellia13.1.2018

    Ihana kuohkea kakku!

  • Annis1.12.2017

    Aivan ihana kakku. Sokeria tosin vähensin puoleen ja sekin on riittävästi.

  • mummu22.11.2017

    Vaihdoin myös öljyn pullomargariiniin. Hyvä tuli.

  • Kipa 6518.10.2017

    Helpot ja selkeät ohjeet kiitos 😊

  • :D4.7.2017

    Aivan mahtava. Käytä margariinia öljyn sijaan ja tee aivan kuin videossa tehdään niin saat täydellisen kakun :D

  • Joku12.3.2017

    Teimme viikonlopun kunniaksi ja meni aivan päin mäntyä liian öljyistä ja sokeria olisi voinut laittaa kuorrutukseen

  • K-Kuluttajapalvelu12.3.2017

    Harmillista kuulla, ettei porkkanakakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Laku10.3.2017

    Tein Naistenpäiväksi töihin. Lisäsin kuorrutteeseen puolikkaan appelsiinin mehun ja raastetun kuoren sekä tomusokeria laitoin yhteensä 2 dl. Öljyn vaihdoin pullorasvaan. Työkaverit kehui oikein hyväksi ja koko kakku meni hujauksessa 😊

  • Leipuri24.2.2017

    Monta kertaa testattu ja kehuttu suosikki!

  • Leipoja10.11.2016

    Kannattaa vaihtaa öljy rasvaksi ainkin meillä kakku maistui öljyltä

  • AnnaR28.10.2016

    Voinko laittaa kuppikakut tästä reseptista?

  • K-Kuluttajapalvelu28.10.2016

    Hei AnnaR! Resepti on testattu ohjeen mukaan. Voit tehdä ohjeella kuppikakkuja mutta siinä tapauksessa paistoaikaa on syytä lyhentää noin 25 minuuttiin.

  • ❤❤10.10.2016

    Täydellinen❤❤