PorkkanakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanakakku

  • Annosmäärän. 16 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helppo porkkanakakku on leivonnaisten klassikko ja monen ehdoton suosikki! Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää pohjan ja tuorejuustokuorrute kruunaa kakun.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 16 palaa
5–7 (350 g)
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
3 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
tai
3 1/2 dl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai

Kuorrutus

50 g
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
tomusokeria
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai

Lisäksi

 
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 288 kJ / 309 kcal
Rasva
15,4 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
37,1 g
josta sokereita
26,2 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.