Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
PorkkanakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanakakku

Porkkanakakku on leivonnaisten klassikko! Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää tämän helpon kakun. Kakku kruunataan tuorejuustolla.

Ainekset

n. 16 palaa

Kuorrutus

    • 1rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
  2. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
  3. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tee halutessasi tuplamäärä kuorrutetta. Tällöin voit myös halkaista porkkanakakun ja levittää osan täytteestä kakun sisälle.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    1,19/kpl
    2,38/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    2,69/kpl
    21,52/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Pirkka korppujauho 320g
    1,19/kpl
    3,72/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    1,19/kpl
    3,97/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,49/kpl
    9,31/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl
    9,90/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Porkkana multa Suomi
    0,19/kpl
    1,89/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,20/kpl
    1,95/kg
  • Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    1,89/kpl
    37,80/kg
  • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    2,95/kpl
    36,88/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Pirkka ruokasooda 120g
    0,85/kpl
    7,08/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Meira ruokasooda 125g tölkki
    0,89/kpl
    7,12/kg
  • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
    Sallinen Sooda 900g puhdistettu
    4,49/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,05/kpl
    1,05/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,35/kpl
    2,70/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,65/kpl
    5,30/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    2,25/kpl
    11,25/kg
  • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    2,25/kpl
    11,25/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    3,15/kpl
    10,50/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,19/kpl
    11,90/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,49/kpl
    1,25/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,28/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,65/kpl
    11,63/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    5,09/kpl
    12,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille1410 arvostelua
  • UrsulavonT20.11.2022

    Kakku jäi vähän mauttomaksi omaan makuun, kuorrute löysäksi. Muuten ihan hyvää

  • Keksihiiri 20.10.2022

    Monta vuotta ollut luottoreseptinä. Itse laitan kokonaisen 500g pussin porkkanoita ja hieman vähemmän sokeria kuin oikeassa reseptissä. Mehevyyteen salaisuus on jättää kakkupohja yön yli jääkaappiin ja vasta seuraavana päivänä kuorrute pintaan ennen tarjoilua. Aivan mahtava resepti ja kaikki tykkäävät!

  • Porkkana puuttuu13.10.2022

    Hei, miksi reseptissä ei ole porkkanaa???? Yst.tv Nestori

  • K-Kuluttajapalvelu13.10.2022

    Nestori, reseptiin käytetään 350 g porkkanaa (5-7 kpl). Porkkana löytyy ensimmäisenä reseptin raaka-aineluettelossa.

  • Sofia Selin28.9.2022

    Tein porkkanakakun gluteenittomana, ja lisäsin kardemummaa mausteeksi. Lisäsin myös taikinaan murskattuna pekaanipähkinöitä ja cashew pähkinöitä. Päällisen tein kermasta, maitorahkasta ja turkkilaisesta jugurtista ja hunajasta. Suosittelen!

  • Ei erityinen jauhopeukalo15.9.2022

    Tein eka kerran elämässäni tän porkkana kakun. Ohjetta muutin nuo tutusta sen verran ett laitoin 2dl tomusokeria ja sitruunasta puristi mehua noin parisen ruokalusikallista. Vähempikin varmasti riittää. Mutta tietysti oman maun mukaan. Hyvin onnistui kaikin puolin, teen varmasti uudelleen kin.

  • Leipoja7.9.2022

    40 min uunissa niin tulee parempi

  • Maria31.8.2022

    Kiva ja helppo ohje! Minäkin kyllä myös lisäsin tomusokeria kuorrutteeseen, oli sen verran pistävän makuinen muuten. Meniköhän lopulta 5-5,5dl tomusokeria. Kuorrutuskerroksesta tulee tällä ohjeella melko paksu, vaikka oli iso pelti käytössä. Eli kannattaa olla laittamatta alkuun ihan kaikkea kakun päälle, ja katsoa mille näyttää omaan makuun. Mutta hyvää tuli!

  • K-Kuluttajapalvelu9.4.2022

    A, reseptissä käytetään ruokasoodaa.

  • A9.4.2022

    Voiko tän tehdä soodan sijasta ruokasoodalla?

  • Herkuttelija 27.1.2022

    Loistava kakku! Lopputulos on kuohkea ja mehukas, mutta ei tästä kyllä 16 hengelle millään riitä.

  • Veeraporsas25.1.2022

    Hyvä jes

  • Kakkulove19.1.2022

    Maapähkinäöljyä ja hasselpähkinä rouhetta taikinan sekaan, tulee parempaa

  • sienikakku18.1.2022

    En tiedä mitään parempaa

  • Toffe29.11.2021

    Niin on ohje muuttunut vuosikymmenten saatossa itse tein tätä noin 40v sitten nimellä Tervatorin erikoisena.. silloin käytettiin voita ei öljyä ja tuorejuustoa ollut olemassakaan oli tullut tuo Olympia sulatejuusto pientä hienosäätöä on tullut muutenkin..

  • Toogle20.11.2021

    Tein gluteenittomana uunipellille ja hyvää tuli. Uunipelliliselle ensi kerran vaan täyte tuplana😋

  • mestarileipurit19.11.2021

    Paistoajaksi tuli yhteensä reilu tunti, ja silti kakku oli keskeltä aivan täysin raaka. En tiedä mikä meni vikaan :D

  • K-Kuluttajapalvelu19.11.2021

    Mestarileipurit, todella ikävää, ettei kakku ole kypsynyt. On hyvä huomioida, että ohjeessa mainittu paistoaika on ohjeellinen, koska uunien tehoissa on vaihtelua. Vois siis olla, että kakkua tulee paistaa yli tunti. Mikäli kakku jää raa'aksi paistoajan pidentämisestä huolimatta, voi syynä myös olla se, että taikinamassa on ollut liian löysää. Näin saattaa käydä esimerkiksi siinä tapauksessa, jos porkkanoita on tarkoitettua enemmän ja niistä irtoaa runsaasti nestettä paistamisen aikana.

  • Myrsky22.10.2021

    Tuli erittäin hyvää! Suosittelen kyllä tätä reseptiä lämpimästi. Pohjasta tuli tosi mehevää ja kuorrutekin onnistui.

  • Mamma18.10.2021

    Tämä on ihan luottoresepti aina onnistuu tällä kakku, mutta täytettä en ole kokeillut vaan laittanut yleensä kermaa ja tuorejuustoa

  • Liina4.8.2021

    1.kerralla ei onnistunut, toisella onnistui. Erona oli, että 2. kerralla porkkanaa ja öljyä tasan ohjeen määrä ja paistoin halkaisijaltaan pienemmässä vuoassa (20 cm). Ilmeisesti mehevyys riippuu taikinan paksuudesta paistettaessa..? Kuorrutusta oli minusta jopa liian vähän, tosin laitoin tomusokeria vain 2 dl.

  • Porkkanakakkulove25.5.2021

    Pohjasta tulee tällä ohjeella todella herkullinen ja mehukas. Kuorruttetta en ole tällä ohjeella tehnyt.

  • Pullahiiri6515.5.2021

    Hei, laitoin öljyksi rypsiöljyä ja siitä jää ikävä jälkimaku suuhun. Laitoin ohjeen mukaan 1½dl öljyä. Oliko vääränlaista öljyä vai voiko sen tilalle laittaa voita/leivontamargariiniä? Muuten ohje oli simppeli.

  • K-Kuluttajapalvelu15.5.2021

    Pullahiiri65, harmillista että kakkuun jäi öljyistä makua. Rypsiöljy sopii mainiosti, niissä kun on usein hyvin mieto maku. Öljyn voi halutessaan korvata esimerkiksi juoksevalla margariinilla kuten tällä Pirkka juoksevalla kasviöljyvalmisteella: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-juokseva-kasvioljyvalmiste-500ml-6410405141316

  • Kati9.4.2021

    Vielä lisäyksenä edelliseen kommenttiin - yritin pelastaa kuorrutusta niin, että laitoin löysän kuorrutteen jääkaappiin ja sen jälkeen vatkasin sitä kevyesti vielä hieman sähkövatkaimella, niin nyt siitä tuli sitten rakeista eli se juoksettui... Ei ole helppoa.

  • Kati9.4.2021

    Minun tuli kuorrutteesta ihan vetelää. Ei puhettakaan, että se pysyisi kerroksena kakun päällä. Minulla oli tuorejuustona Violan maustamaton laktoositon 180g, 50g tavallista voita sulatettuna, 1.5dl tomusokeria. Olisi hyvä tietää, pitääkö tuorejuusto lisätä kylmänä vai huoneenlämpöisenä. Minä lisäsin huoneenlämpöisenä. Ja olisi toivottavaa, että ohje ja video täsmäisivät toisiinsa. Onko väliä, että laittaako kaikki aineet kerralla yhteen (kuten ohjeessa) vai pitääkö sekoittaa sokerit ensin tuorejuustoon kuten videolla? Ja tuonne aiempaan K-kuluttajapalvelun kommenttiin, missä sanotaan, että voiko tuorejuuston korvata sulatejuustolla, niin hyvänen aika - ei missään nimessä?! Sulatejuustohan on suolaista (kuten Olympia, Pirkka sulatejuusto jne).

  • K-Kuluttajapalvelu9.4.2021

    Kati, ikävää, ettei kuorrute ole onnistunut, vaan siitä on tullut vetelää ja rakeista. Kuten ohjeessa mainitaan, sulatetun voin joukkoon lisätään muut aineet. Kuorrutteen rakenteen saa tasaiseksi huolellisella sekoittamisella ja myös se, että tuorejuusto on huoneenlämpöistä edesauttaa sekoittumista. Halutessaan voi myös tehdä niin, että sokerit sekoitetaan tuorejuuston joukkoon ja tämän massan sekaan lisätään sulatettu voi. Kuorrutteen toimivuus on testattu mainituilla ainesosilla. Kannattaa huomioida, että kuorrutteen rakenne muuttuu paksummaksi jääkaappilämpötilassa.

  • sanna7.4.2021

    Kakusta tulee todella hyvä ja kuohkea. Kuorrutteeseen laitan puolet maustamatonta ja puolet appelsiinin makuista tuorejuustoa, tulee todella raikas ja hyvä. Kannattaa kokeilla !!!

  • CS2.4.2021

    Olen tehnyt tällä ohjeella nyt monta kertaa. Tosi hyvä 😍

  • Topi7.2.2021

    Kuorrutteen määrän voisi tosiaan puolittaa, yksi tuorejuusto purkki riittäisi hyvin.:)