• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porkkanakakku

Porkkanakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 325 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Kuorrutus

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

    • (pähkinärouhetta tai strösseleitä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
  2. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
  3. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia3,67 g
  • Hiilihydraatteja36,2 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 162 arvostelua
  • Kipa 6518.10.2017

    Helpot ja selkeät ohjeet kiitos 😊

  • :D4.7.2017

    Aivan mahtava. Käytä margariinia öljyn sijaan ja tee aivan kuin videossa tehdään niin saat täydellisen kakun :D

  • Joku12.3.2017

    Teimme viikonlopun kunniaksi ja meni aivan päin mäntyä liian öljyistä ja sokeria olisi voinut laittaa kuorrutukseen

  • K-Kuluttajapalvelu12.3.2017

    Harmillista kuulla, ettei porkkanakakku ole onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Laku10.3.2017

    Tein Naistenpäiväksi töihin. Lisäsin kuorrutteeseen puolikkaan appelsiinin mehun ja raastetun kuoren sekä tomusokeria laitoin yhteensä 2 dl. Öljyn vaihdoin pullorasvaan. Työkaverit kehui oikein hyväksi ja koko kakku meni hujauksessa 😊

  • Leipuri24.2.2017

    Monta kertaa testattu ja kehuttu suosikki!

  • Leipoja10.11.2016

    Kannattaa vaihtaa öljy rasvaksi ainkin meillä kakku maistui öljyltä

  • AnnaR28.10.2016

    Voinko laittaa kuppikakut tästä reseptista?

  • K-Kuluttajapalvelu28.10.2016

    Hei AnnaR! Resepti on testattu ohjeen mukaan. Voit tehdä ohjeella kuppikakkuja mutta siinä tapauksessa paistoaikaa on syytä lyhentää noin 25 minuuttiin.

  • ❤❤10.10.2016

    Täydellinen❤❤

  • Joona Eskolin26.9.2016

    Lähettäkää lisää reseptejä Joona.Eskolin@gmail.com ja myös vähän kivoja kuviakin saa lähettää kjeh kjöh =)=)=)

  • Kuluttajapalvelu20.1.2016

    Minna, 26 cm:n vuoka kuulostaa kyllä riittävän suurelta tälle taikinalle. :)

  • Minna19.1.2016

    Paljon tuo 3l kakkuvuoka olis jos mietitään vuoan halkaisijaa? onko 26cm liian pieni?

  • Koekeittiö19.11.2015

    Hei, kiva, että porkkanakakku miellytti! Ainesten määrä riippuu pellin koosta ja kakun halutusta paksuudesta. Isolle syvälle uunipannulle mahtunee tuo kaksinkertainenkin taikinamäärä, mutta arvioisimme 1,5-kertaisenkin taikinan riittävän. Sopiva paistoaika voi kuitenkin erota alkuperäiseen ohjeeseen nähden, joten tarkkailethan kakkua paistamisen aikana.

  • Ellu19.11.2015

    Kaksinkertaistamalla tämän ohjeen saat pellillisen :)

  • MS17.11.2015

    Hei. Tosi hyvä porkkanakakku tuli tällä ohjeella. Tein n. 24-25cm irtopohjavuokaan. Haluaisin tehdä tällä ohjeella pellillisen mutta en osaa arvioida täytyykö aineksia sitten olla 2x määrä vai riittääkö esim. 1,5x?