• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Balilaista kalaa

Balilaista kalaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 99,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • 1/2dlmaapähkinöitä

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa kohmeiset ahvenfileet noin 5 cm:n viipaleiksi. Pane kalapalat voideltuun uunivuokaan. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Levitä kalapalojen päälle noin 1 rkl chilikastiketta. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Voit kypsentää kalan myös mikroaaltouunissa.
  2. Paahda kuivalla pannulla maapähkinät ja siirrä ne lautaselle.
  3. Viipaloi herkkusienet ja hienonna halkaistu, huuhdeltu purjo. (Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.) Kiehauta purjot ja sienet öljyssä. Sekoita joukkoon loppu chilikastike ja lisämausta (chilillä ja) inkiväärillä. Hauduta muutama minuutti.
  4. Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna ja tarkista maku.
  5. Ota kypsä kala uunista ja levitä katkarapu-vihanneseos kalapalojen päälle. Ripottele pinnalle paahdetut maapähkinät. Tarjoa riisin, nuudeleiden tai pastan kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,4 kcal416 kJ
  • Proteiinia9,49 g
  • Hiilihydraatteja3,6 g
  • Rasvaa5,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1