Kirjolohilaksa
Punaisella currytahnalla maustettu kirjolohilaksa on varsinainen arjen taklaaja, sillä aromaattinen laksa valmistuu nimittäin alle puolessa tunnissa. Noin 3,35€/annos.*
- 5 annosta
- alle 30 min
Ainekset
5 annosta
- 400gnahatonta kirjolohifileetä
- 1(120 g)sipuli
- 1(200 g)vihreä paprika
- 1limetti
- 1rklöljyä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 3dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1/2pkt(à 180 g)Pirkka Parhaat riisinuudeleita
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
Pinnalle
- tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistus
alle 30 min- Kuutioi kirjolohifilee. Suikaloi sipuli ja paprika. Purista limetistä mehu (noin 1 rkl).
- Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Hauduta 5 minuuttia.
- Ripottele kalakuutiot keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Taittele riisinuudelit lyhyiksi pätkiksi ja sekoita keittoon. Keitä pari minuuttia.
- Lisää joukkoon jäiset katkaravut ja limetinmehu. Kiehauta keitto. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Nopea valmistaa ja maukas kevyt lounas koleaan syksyyn, menee meillä jatkoon.
Helppo ja hyvä. Chiliä voi murskata mukaan (kuivattua), tai leikata puolikas puolivahva tuorechili mukaan, niin saa vähän potkua.