Kirjolohilaksa
Punaisella currytahnalla maustettu kirjolohilaksa on varsinainen arjen taklaaja, sillä aromaattinen laksa valmistuu nimittäin alle puolessa tunnissa. Noin 3,35€/annos.*
5 annostaalle 30 min
Ainekset
5 annosta
- 400gnahatonta kirjolohifileetä
- 1(120 g)sipuli
- 1(200 g)vihreä paprika
- 1limetti
- 1rklöljyä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 3dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1/2pkt(à 180 g)Pirkka Parhaat riisinuudeleita
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
Pinnalle
- tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistus
alle 30 min- Kuutioi kirjolohifilee. Suikaloi sipuli ja paprika. Purista limetistä mehu (noin 1 rkl).
- Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista sekoittaen muutama minuutti.
- Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Hauduta 5 minuuttia.
- Ripottele kalakuutiot keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Taittele riisinuudelit lyhyiksi pätkiksi ja sekoita keittoon. Keitä pari minuuttia.
- Lisää joukkoon jäiset katkaravut ja limetinmehu. Kiehauta keitto. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä on todella hyvä, lohen tilalla voi käyttää myös seitä. Erinomainen kalaruoka!
Nopea valmistaa ja maukas kevyt lounas koleaan syksyyn, menee meillä jatkoon.
Helppo ja hyvä. Chiliä voi murskata mukaan (kuivattua), tai leikata puolikas puolivahva tuorechili mukaan, niin saa vähän potkua.