Kantonin kuhaa
Kantonin kuha kypsennetään uunissa ja viimeistellään itämaisella vihanneskastikkeella.
4 annosta30 - 60 min94,4 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 600gtuoreita kuhafileitä
- 1/2limetin mehu
- 1tlinkivääritahnaa
- 1/2tlsuolaa
Vihanneskastike
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 2-3lehtisellerin vartta
- 1pienipurjo
- 2rklöljyä
- n. 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1limetin raastettu kuori
- 1/2limetin mehu
- 1tlinkivääritahnaa
- 1dlvettä +
- 1/2rklmaissitärkkelystä
Pinnalle
- lehtisellerin lehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Pane kuhafileet voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Raasta limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Mausta kuhafileet puolen limetin mehulla, johon on sekoitettu teelusikallinen inkvääritahnaa. Ripottele kalojen pinnalle suolaa. Kypsennä kaloja 200 asteessa noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.
- Leikkaa kuoritut porkkanat ja palsternakka sekä lehtisellerin varret ja halkaistu, huuhdottu purjo tulitikkumaisiksi suikaleiksi pituussuunnassa.
- Kiehauta vihannekset kuumassa pannussa öljyssä ja lisää tilkka vettä. Mausta vihannekset suolalla, limetin raastetulla kuorella ja lopulla mehulla sekä inkivääritahnalla ja chilikastikkeella. Anna vihannesten kypsyä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita vihannesten joukkoon vesi, johon on lisätty maissitärkkelys. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti, kunnes se sakenee. Levitä vihanneskastike kypsien kalojen päälle.
- Ripottele pinnalle kevyesti paahdettuja cashewpähkinöitä ja lehtisellerin lehtiä.Tarjoa keitetyn villi-, basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 94,4 kcal395 kJ
- Proteiinia 7,92 g
- Hiilihydraatteja5,7 g
- Rasvaa4,51 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi