• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Bami goreng

Bami goreng tulee Indonesiasta ja siitä löytyy useita eri variaatioita. Lisää ruokaan chilitahnaa tai tuoretta chiliä tuomaan tulisuutta.
Bami goreng
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 450 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(n. 400 g)hunajamarinoituja broilerinpaistisuikaleita
    • 1iso, punainen paprika
    • 1/2-1purjo tai 3-4 kevätsipulia
    • 1rklraastettua inkivääriä
    • 2rklöljyä
    • 1pkt(300 g)nuudeleita
    • vettä
    • ripaussuolaa
    • 1/2rklöljyä

Pinnalle

    • 1ruukkutuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele paprika, lohko herkkusienet ja suikaloi halkaistu, huuhdottu purjo.
  2. Kuuumenna öljy paistokasarissa tai vokkipannussa ja ruskista siinä broilerisuikaleet kahdessa erässä. Kiehauta öljyssä myös suikaloidut vihannekset ja raastettu inkivääri. Pane lihat takaisin pannuun.
  3. Kiehauta tuorenuudelit nopeasti (noin minuutti) runsaassa, suolaripauksella maustetussa vedessä. Valuta nuudelit hyvin ja lisää joukkoon tilkka öljyä. Sekoita nuudelit pannussa kahdella lastalla nostellen broilerin ja vihannesten joukkoon. Mausta ruoka nuudelipakkauksessa olevalla chop suey-kastikkkeella. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 450 kcal1 890 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja44,8 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3