
Bami goreng (paistetut nuudelit)
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Maidoton
Valmista helposti herkullinen arkiruoka paistetuista nuudeleista. Chilitahnalla voit säätää tulisuutta.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
300–400 g | porsaan tai broilerin suikaleita tai |
1 iso | paprika tai |
n. 150 g | siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä tai |
1 pkt (200 g) | tuoretta parsaa tai parsakaalia tai |
5 | kiinalaista ruohosipulia tai 3-4 kevätsipulia tai |
1 | sitruunaruoho tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1 rkl | raastettua inkivääriä tai |
2 rkl | Pirkka makeaa chilikastiketta tai |
1 rkl | soijakastiketta tai |
n. 2 dl | vettä tai |
n. 100 g | vehnänuudeleita tai |
Valmistus
alle 30 min
Suikaloi paprika, viipaloi sienet, paloittele parsat tai parsakaali ja hienonna sipulit sekä kuorittu sitruunaruoho.
Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa ja ruskista siinä lihasuikaleet kahdessa erässä. Kiehauta öljyssä kevyesti myös vihannekset ja sienet, nosta pannulta syrjään. Pane ruskistetut lihat takaisin vokkiin. Lisää sitruunaruoho, inkivääri sekä muut mausteet ja kaada päälle vesi.
Anna lihan hautua miedolla lämmöllä kannen alla lähes kypsäksi. Lisää joukkoon vihannekset, sienet ja nuudelit. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia ja tarkista maku ennen tarjoilua.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(62 arvostelua)
- alle 30 min4,3(23 arvostelua)
- alle 30 min3,9(27 arvostelua)
- 30 - 60 min4,8(67 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(12 arvostelua)
- alle 30 min3,9(18 arvostelua)
- alle 30 min3,9(9 arvostelua)
- alle 30 min3,3(26 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 2,0 (4 arvostelua)