• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Bami goreng possusta

Bami goreng on indonesialainen paistettu nuudeliruoka, jonka voi tehdä monella eri tavalla. Tässä yksi, helppo tapa tuoda eksoottista makua arkeen.
Bami goreng possusta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 300gporsaan kinkkusuikaleita, maustamaton
    • 1-2rklöljyä
    • ripaussuolaa
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1tlsambal oelek chilitahnaa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1 1/2dlvettä
    • 1paprika
    • 150gpurjoa
    • 1-2rklPirkka soijakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna tilkka öljyä wokissa ja ruskista siinä lihasuikaleet kahdessa erässä. Mausta ne suolalla.
  2. Kuumenna inkivääri- ja chilitahna sekä hienonnettua valkosipulia öljyssä ja lisää ruskistetut lihat takaisin wokkiin. Sekoittele hetki. Kaada päälle vesi. Anna lihan hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuuttia.
  3. Suikaloi paprika ja purjo. Paloittele sienet. Kuullota kasvikset pannulla.
  4. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
  5. Lisää wokkiin vihannekset ja nuudelit. Mausta lopuksi soijalla. Tarkista maku.

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal438 kJ
  • Proteiinia8,11 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa3,18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4