Taatelikakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään mehevänä. Maku syvenee, jos kakku saa levätä yön yli ennen tarjoamista. Joulun ihanin herkku!
Ainekset
25 palaa
1 ps (200 g) | tai |
2 dl | vettä tai |
200 g | tai |
2 | tai |
2 dl | sokeria tai |
1 dl | Pirkka kermaviiliä tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | ruokasoodaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 264 kJ / 302 kcal |
Rasva | 14,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,6 g |
Hiilihydraatit | 37,5 g |
josta sokereita | 23,3 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella.
Sulata rasva taateleiden joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kakku on parhaimmillaan kun annat sen levätä jääkaapissa muutaman päivän. Taatelikakku säilyy 1-2 viikkoa. Kakun voi halutessaan myös pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka pehmeät taatelit 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomuHinta 3,65/kpl14,60/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(99 arviota)
- yli 60 min4,0(81 arviota)
- yli 60 min4,0(169 arviota)
- yli 60 min4,6(96 arviota)
- yli 60 min4,0(148 arviota)
- yli 60 min3,9(178 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (504 arviota)
- Stina13 päivää sittenTodella maukas, kaikki olivat samaa mieltä.
- Korppujauhoton27 päivää sittenAinesosaluettolossa ei mainitaan mitään korppujauhoista mutta ohjeissa heti kohdassa 1, ohjeistetaan laittamaan korppujauhoja🤔 hyvät ohjeet
- Aukaistu fariinisokeripussi27 päivää sittenKävisiköhän tässä reseptissä fariinisokeri sokerin sijaan?
- K-Kuluttajapalvelu27 päivää sittenAukaistu fariinisokeripussi, kakkuun voi hyvin käyttää myös fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria.
- K-Kuluttajapalvelu28 päivää sittenKeitetty palsternakka, taatelit on hyvä pehmentää nesteen kanssa kakkua varten.
- Keitetty palsternakka28 päivää sittenTarvitseeko noita taateleita keittää pehmeiksi jos käyttää ohjeen "pirkka PEHMEITÄ taateleita"?
- Tarja1 kuukausi sittenParas ohje. Kermaviilin tilalle laitoin kreikkalaista jogurttia.
- Pippa1 kuukausi sittenHyvä resepti,käyttänyt monta vuotta.
- Petri1 kuukausi sittenToimiva ohje
- Unohtunut leipomisrutiini1 vuosi sittenEn ole ennen tehnyt taatelikakkua enkä oikeastaan paljon muitakaan, mutta aion kokeilla onneani tämän kakun kanssa
- Mummeli1 vuosi sittenPitää kokeilla
- Joulumuori2 vuotta sittenTuli yllättävän hyvä kakku, en ole aikaisemmin onnistunut taatelikakun teossa. Hyvä ohje.
- Kokki32 vuotta sittenJoka joulu tällä reseptillä parit kerrat. Teen itse kahteen pienempään vuokaan niin puolet kakusta saa vietyä kauniina vaikkapa töihin. Paistoaikaa tällöin lyhennän. Maistunut kaikille, viisi tähteä ansaitusti. Simppeli myös tehdä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMella, tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tässä myös linkki gluteenittoman taatelikakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
- Mella2 vuotta sittenMaistoin ystävän tekemänä ja hyvää oli! Voinko käyttää gluteenittomia jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeipuri, taatelikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useita päiviä ja jääkaapissa noin viikon.
- Leipuri3 vuotta sittenKuinka pitkään kakku säilyy?
- Leipuri-Pike4 vuotta sittenParas taatelikakku ikinä.❤ Teen kakun pitkulaiseen 1,8 litran vuokaan. Leivoin äsken jo toisen kakun tänä jouluaikana. Nam, niin hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenkalevi markkanen, ohjeen voi tulostaa kuvan ja otsikon yhteyteen merkitystä painikkeesta.
- kalevi markkanen4 vuotta sittenei pysty tulostamaan.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKiti, harmillista kuulla, että taikinaa on kuohunnut vuoan yli. K-Koekeittiöllä on testattu kakun mahtuvan 1,8 l rengasvuokaan.
- Kiti4 vuotta sitten1,8 litran vuoka on aivan liian pieni! Suuri osa taikinaa pursuu yli. Harmittaa, etten laittanut taikinaa isompaan vuokaan.
- Leipurihiiva5 vuotta sittenLaitoin 2dl kermaviiliä, koska en halunnut jättää jämäpurkkia kaappiin. Hyvä tuli silti😊
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSirpukka, taatelikakun voi muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin myös vuoan korppujauhottamiseen tulee käyttää gluteenitonta vaihtoehtoa.
- Sirpukka5 vuotta sittenGluteenitonta vaihtoehtoa kaipailen
- Tumpelosormi5 vuotta sittenVahingossa klikkasin asiattomaksi jonkun laittaman viestin.Anteeksi viesti ei ole asiaton.
- Siri5 vuotta sittenHyvä
- Korvaaja6 vuotta sittenKorvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋
- Cisse6 vuotta sittenMiten mun tuli niin tumma tosta kakusta
- Nami nami6 vuotta sittenEn ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.