TaatelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taatelikakku

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään mehevänä. Maku syvenee, jos kakku saa levätä yön yli ennen tarjoamista. Joulun ihanin herkku!

    Ainekset

    25 palaa
    1 ps (200 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    200 g
     
    tai
    2
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    Pirkka kermaviiliä
    tai
    3 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    ruokasoodaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 264 kJ / 302 kcal
    Rasva
    14,7 g
    josta tyydyttynyttä
    9,6 g
    Hiilihydraatit
    37,5 g
    josta sokereita
    23,3 g
    Proteiini
    4 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
    Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella.
    Sulata rasva taateleiden joukkoon.
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
    Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
    Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
    Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    Kakku on parhaimmillaan kun annat sen levätä jääkaapissa muutaman päivän. Taatelikakku säilyy 1-2 viikkoa. Kakun voi halutessaan myös pakastaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
      Hinta 3,65/kpl
      14,60/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Juustoportti luomu kermaviili 200g
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr.Oetker ruokasooda 200g
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (504 arviota)

    • Stina
      13 päivää sitten
      Todella maukas, kaikki olivat samaa mieltä.
    • Korppujauhoton
      27 päivää sitten
      Ainesosaluettolossa ei mainitaan mitään korppujauhoista mutta ohjeissa heti kohdassa 1, ohjeistetaan laittamaan korppujauhoja🤔 hyvät ohjeet
    • Aukaistu fariinisokeripussi
      27 päivää sitten
      Kävisiköhän tässä reseptissä fariinisokeri sokerin sijaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      27 päivää sitten
      Aukaistu fariinisokeripussi, kakkuun voi hyvin käyttää myös fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria.
    • K-Kuluttajapalvelu
      28 päivää sitten
      Keitetty palsternakka, taatelit on hyvä pehmentää nesteen kanssa kakkua varten.
    • Keitetty palsternakka
      28 päivää sitten
      Tarvitseeko noita taateleita keittää pehmeiksi jos käyttää ohjeen "pirkka PEHMEITÄ taateleita"?
    • Tarja
      1 kuukausi sitten
      Paras ohje. Kermaviilin tilalle laitoin kreikkalaista jogurttia.
    • Pippa
      1 kuukausi sitten
      Hyvä resepti,käyttänyt monta vuotta.
    • Petri
      1 kuukausi sitten
      Toimiva ohje
    • Unohtunut leipomisrutiini
      1 vuosi sitten
      En ole ennen tehnyt taatelikakkua enkä oikeastaan paljon muitakaan, mutta aion kokeilla onneani tämän kakun kanssa
    • Mummeli
      1 vuosi sitten
      Pitää kokeilla
    • Joulumuori
      2 vuotta sitten
      Tuli yllättävän hyvä kakku, en ole aikaisemmin onnistunut taatelikakun teossa. Hyvä ohje.
    • Kokki3
      2 vuotta sitten
      Joka joulu tällä reseptillä parit kerrat. Teen itse kahteen pienempään vuokaan niin puolet kakusta saa vietyä kauniina vaikkapa töihin. Paistoaikaa tällöin lyhennän. Maistunut kaikille, viisi tähteä ansaitusti. Simppeli myös tehdä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Mella, tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tässä myös linkki gluteenittoman taatelikakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
    • Mella
      2 vuotta sitten
      Maistoin ystävän tekemänä ja hyvää oli! Voinko käyttää gluteenittomia jauhoja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Leipuri, taatelikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useita päiviä ja jääkaapissa noin viikon.
    • Leipuri
      3 vuotta sitten
      Kuinka pitkään kakku säilyy?
    • Leipuri-Pike
      4 vuotta sitten
      Paras taatelikakku ikinä.❤ Teen kakun pitkulaiseen 1,8 litran vuokaan. Leivoin äsken jo toisen kakun tänä jouluaikana. Nam, niin hyvää!
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      kalevi markkanen, ohjeen voi tulostaa kuvan ja otsikon yhteyteen merkitystä painikkeesta.
    • kalevi markkanen
      4 vuotta sitten
      ei pysty tulostamaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Kiti, harmillista kuulla, että taikinaa on kuohunnut vuoan yli. K-Koekeittiöllä on testattu kakun mahtuvan 1,8 l rengasvuokaan.
    • Kiti
      4 vuotta sitten
      1,8 litran vuoka on aivan liian pieni! Suuri osa taikinaa pursuu yli. Harmittaa, etten laittanut taikinaa isompaan vuokaan.
    • Leipurihiiva
      5 vuotta sitten
      Laitoin 2dl kermaviiliä, koska en halunnut jättää jämäpurkkia kaappiin. Hyvä tuli silti😊
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Sirpukka, taatelikakun voi muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin myös vuoan korppujauhottamiseen tulee käyttää gluteenitonta vaihtoehtoa.
    • Sirpukka
      5 vuotta sitten
      Gluteenitonta vaihtoehtoa kaipailen
    • Tumpelosormi
      5 vuotta sitten
      Vahingossa klikkasin asiattomaksi jonkun laittaman viestin.Anteeksi viesti ei ole asiaton.
    • Siri
      5 vuotta sitten
      Hyvä
    • Korvaaja
      6 vuotta sitten
      Korvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋
    • Cisse
      6 vuotta sitten
      Miten mun tuli niin tumma tosta kakusta
    • Nami nami
      6 vuotta sitten
      En ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.