TaatelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taatelikakku

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään mehevänä. Maku vain syvenee, jos kakku saa levätä yön yli ennen tarjoamista. Nauti kahvin kanssa!

    Ainekset

    25 palaa
    1 ps (200 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    200 g
     
    tai
    2
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    3 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    ruokasoodaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 246 kJ / 298 kcal
    Rasva
    14 g
    Hiilihydraatit
    38 g
    Proteiini
    4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
    Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
      Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
      2,19/kpl
      10,95/kg
    • Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -6 %
      2,204 kpl
      0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      3,49/kpl
      6,02/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Pirkka ruokasooda 120g
      0,89/kpl
      7,42/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Meira ruokasooda 125g tölkki
      1,15/kpl
      9,20/kg
    • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
      Sallinen Sooda 900g puhdistettu
      4,49/kpl
      4,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Taateli 250g kivetön puristettu
      Taateli 250g kivetön puristettu
      1,45/kpl
      5,80/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,05/kpl
      5,12/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -24 %
      1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (346 arviota)

    • Joulumuori
      5 kuukautta sitten
      Tuli yllättävän hyvä kakku, en ole aikaisemmin onnistunut taatelikakun teossa. Hyvä ohje.
    • Kokki3
      5 kuukautta sitten
      Joka joulu tällä reseptillä parit kerrat. Teen itse kahteen pienempään vuokaan niin puolet kakusta saa vietyä kauniina vaikkapa töihin. Paistoaikaa tällöin lyhennän. Maistunut kaikille, viisi tähteä ansaitusti. Simppeli myös tehdä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 kuukautta sitten
      Mella, tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tässä myös linkki gluteenittoman taatelikakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
    • Mella
      6 kuukautta sitten
      Maistoin ystävän tekemänä ja hyvää oli! Voinko käyttää gluteenittomia jauhoja?
    • Leipuri
      1 vuosi sitten
      Kuinka pitkään kakku säilyy?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leipuri, taatelikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useita päiviä ja jääkaapissa noin viikon.
    • Leipuri-Pike
      2 vuotta sitten
      Paras taatelikakku ikinä.❤ Teen kakun pitkulaiseen 1,8 litran vuokaan. Leivoin äsken jo toisen kakun tänä jouluaikana. Nam, niin hyvää!
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      kalevi markkanen, ohjeen voi tulostaa kuvan ja otsikon yhteyteen merkitystä painikkeesta.
    • kalevi markkanen
      2 vuotta sitten
      ei pysty tulostamaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kiti, harmillista kuulla, että taikinaa on kuohunnut vuoan yli. K-Koekeittiöllä on testattu kakun mahtuvan 1,8 l rengasvuokaan.
    • Kiti
      2 vuotta sitten
      1,8 litran vuoka on aivan liian pieni! Suuri osa taikinaa pursuu yli. Harmittaa, etten laittanut taikinaa isompaan vuokaan.
    • Leipurihiiva
      3 vuotta sitten
      Laitoin 2dl kermaviiliä, koska en halunnut jättää jämäpurkkia kaappiin. Hyvä tuli silti😊
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Sirpukka, taatelikakun voi muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin myös vuoan korppujauhottamiseen tulee käyttää gluteenitonta vaihtoehtoa.
    • Sirpukka
      3 vuotta sitten
      Gluteenitonta vaihtoehtoa kaipailen
    • Tumpelosormi
      3 vuotta sitten
      Vahingossa klikkasin asiattomaksi jonkun laittaman viestin.Anteeksi viesti ei ole asiaton.
    • Siri
      4 vuotta sitten
      Hyvä
    • Korvaaja
      4 vuotta sitten
      Korvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋
    • Cisse
      4 vuotta sitten
      Miten mun tuli niin tumma tosta kakusta
    • Nami nami
      4 vuotta sitten
      En ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.
    • Antsku
      5 vuotta sitten
      Resepti testattu eilen ja tänään jouluaattona päästiin maistamaan kakkua, hyvää oli!
    • lisää kiitos
      5 vuotta sitten
      Menin maistamaan jo ny, kun kakku on vielä hivenen lämmin. Olipas hyvää! Kermaviili kuivakakuissa tekee kyl ihmeitä
    • hellukankellukka
      6 vuotta sitten
      Hyviä kakkuohjeita, sillä nämä voi tehdä ennen juhlia ja maku vain vahvistuu ja tekeytyy muutaman päivän jälkeen. Muuntelumahdollisuudetkin hienoja, kahvia , omenaa jne.
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Utelias, kiitos kysymyksestäsi. Taatelikakun taikina on melko raskas ja siinä on käytetty hapanta kermaviiliä. Kakun onnistuminen toivotulla tavalla on varmistettu käyttämällä sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Jos kakku valmistettaisiin pelkällä ruokasoodalla, vaarana olisi, että sooda maistuisi voimakkaasti läpi. Pelkää leivinjauhetta käytettäessä kakku ei välttämättä jaksa kohota yhtä hyvin kuin käyttämällä molempia kohotusaineita. Perussääntö on, että leivinjauhetta ei voi korvata soodalla, ellei taikina sisällä jotain hapanta, mutta soodan voi korvata leivinjauheella. Yksi teelusikallinen ruokasoodaa vastaa noin kahta teelusikallista leivinjauhetta.
    • utelias
      7 vuotta sitten
      Mikä idea on ohjeessa johon laitetaan kahta kohotusainetta? Miten se vaikuttaa? Laitoin itse vain leivinjauhetta 2tl, en ollenkaan soodaa ja onnistui aivan hyvin...
    • nainen 86
      7 vuotta sitten
      Täydellinen taatelikakku, juuri sellainen kuin halusinkin onnistui jopa ensikertalaisella😊 vehnäjauhoista korvasin kuitenkin 0,5dl mantelijauhoilla
    • Sarppis
      7 vuotta sitten
      Erittäin hyvän makuinen ja pehmeä taatelikakku. Teen tällä reseptillä kakun jatkossa. Paranee "vanhetessaan".
    • H&N
      7 vuotta sitten
      Valitsimme tyttäreni kanssa tämän reseptin monien taatelikakkureseptien joukosta ja onnistui loistavasti. Suosittelen.
    • Maiku
      7 vuotta sitten
      Tein tätä kakkua eilen ja hyvää tuli. Voisin tehdä uudelleenkin samalla ohjeella.
    • Joululeipuri
      7 vuotta sitten
      Mehevä ja suussasulava kakku. Ei yhtään kuivakka, niin kuin taatelikakut saattavat olla. Tämän kakun reseptiä vieraat ovat kysyneet usein.