Taatelikakku
Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään mehevänä. Maku vain syvenee, jos kakku saa levätä yön yli ennen tarjoamista. Nauti kahvin kanssa!
25 palaayli 60 min306 kcal / 100 g
Ainekset
25 palaa
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä taateleita
- 2dlvettä
- 200gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlvanilliinisokeria
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlruokasoodaa
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
- Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvin.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 306 kcal1 280 kJ
- Proteiinia 3,68 g
- Hiilihydraatteja41,1 g
- Rasvaa14,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kuinka pitkään kakku säilyy?
Leipuri, taatelikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useita päiviä ja jääkaapissa noin viikon.
Paras taatelikakku ikinä.❤ Teen kakun pitkulaiseen 1,8 litran vuokaan. Leivoin äsken jo toisen kakun tänä jouluaikana. Nam, niin hyvää!
kalevi markkanen, ohjeen voi tulostaa kuvan ja otsikon yhteyteen merkitystä painikkeesta.
ei pysty tulostamaan.
Kiti, harmillista kuulla, että taikinaa on kuohunnut vuoan yli. K-Koekeittiöllä on testattu kakun mahtuvan 1,8 l rengasvuokaan.
1,8 litran vuoka on aivan liian pieni! Suuri osa taikinaa pursuu yli. Harmittaa, etten laittanut taikinaa isompaan vuokaan.
Laitoin 2dl kermaviiliä, koska en halunnut jättää jämäpurkkia kaappiin. Hyvä tuli silti😊
Gluteenitonta vaihtoehtoa kaipailen
Sirpukka, taatelikakun voi muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin myös vuoan korppujauhottamiseen tulee käyttää gluteenitonta vaihtoehtoa.
Vahingossa klikkasin asiattomaksi jonkun laittaman viestin.Anteeksi viesti ei ole asiaton.
Hyvä
Korvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋
Miten mun tuli niin tumma tosta kakusta
En ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.
Resepti testattu eilen ja tänään jouluaattona päästiin maistamaan kakkua, hyvää oli!
Menin maistamaan jo ny, kun kakku on vielä hivenen lämmin. Olipas hyvää! Kermaviili kuivakakuissa tekee kyl ihmeitä
Hyviä kakkuohjeita, sillä nämä voi tehdä ennen juhlia ja maku vain vahvistuu ja tekeytyy muutaman päivän jälkeen. Muuntelumahdollisuudetkin hienoja, kahvia , omenaa jne.
Utelias, kiitos kysymyksestäsi. Taatelikakun taikina on melko raskas ja siinä on käytetty hapanta kermaviiliä. Kakun onnistuminen toivotulla tavalla on varmistettu käyttämällä sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Jos kakku valmistettaisiin pelkällä ruokasoodalla, vaarana olisi, että sooda maistuisi voimakkaasti läpi. Pelkää leivinjauhetta käytettäessä kakku ei välttämättä jaksa kohota yhtä hyvin kuin käyttämällä molempia kohotusaineita. Perussääntö on, että leivinjauhetta ei voi korvata soodalla, ellei taikina sisällä jotain hapanta, mutta soodan voi korvata leivinjauheella. Yksi teelusikallinen ruokasoodaa vastaa noin kahta teelusikallista leivinjauhetta.
Mikä idea on ohjeessa johon laitetaan kahta kohotusainetta? Miten se vaikuttaa? Laitoin itse vain leivinjauhetta 2tl, en ollenkaan soodaa ja onnistui aivan hyvin...
Täydellinen taatelikakku, juuri sellainen kuin halusinkin onnistui jopa ensikertalaisella😊 vehnäjauhoista korvasin kuitenkin 0,5dl mantelijauhoilla
Erittäin hyvän makuinen ja pehmeä taatelikakku. Teen tällä reseptillä kakun jatkossa. Paranee "vanhetessaan".
Valitsimme tyttäreni kanssa tämän reseptin monien taatelikakkureseptien joukosta ja onnistui loistavasti. Suosittelen.
Tein tätä kakkua eilen ja hyvää tuli. Voisin tehdä uudelleenkin samalla ohjeella.
Mehevä ja suussasulava kakku. Ei yhtään kuivakka, niin kuin taatelikakut saattavat olla. Tämän kakun reseptiä vieraat ovat kysyneet usein.