TaatelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taatelikakku

Taatelikakku säilyy pitkään mehevänä.

  • 25 palaa
  • yli 60 min
  • 306 kcal / 100 g

Ainekset

25 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
  3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 306 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia3,68 g
  • Hiilihydraatteja41,1 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
    2,59/kpl12,95/kg
  • Pirkka pehmeä taateli 200g
    2,29/kpl11,45/kg
  • Taateli 250g kivetön puristettu
    1,15/kpl4,60/kg
  • Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
    3,69/kpl14,76/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,85/kpl5,70/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    2,29/kpl6,58/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kevyt kermaviili vähälaktoosinen 200g
    0,47/kpl2,35/kg
  • Pirkka Luomu vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,65/kpl0,83/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen vanilliinisokeri 630g
    5,19/kpl8,24/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    0,59/kpl4,92/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    0,67/kpl5,36/kg
  • Sallinen sooda 900g
    3,49/kpl3,88/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 162 arvostelua
  • Korvaaja23.12.2018

    Korvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋

  • Cisse 19.12.2018

    Miten mun tuli niin tumma tosta kakusta

  • Nami nami8.12.2018

    En ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.

  • Antsku24.12.2017

    Resepti testattu eilen ja tänään jouluaattona päästiin maistamaan kakkua, hyvää oli!

  • lisää kiitos26.11.2017

    Menin maistamaan jo ny, kun kakku on vielä hivenen lämmin. Olipas hyvää! Kermaviili kuivakakuissa tekee kyl ihmeitä

  • hellukankellukka29.5.2017

    Hyviä kakkuohjeita, sillä nämä voi tehdä ennen juhlia ja maku vain vahvistuu ja tekeytyy muutaman päivän jälkeen. Muuntelumahdollisuudetkin hienoja, kahvia , omenaa jne.

  • Kuluttajapalvelu17.2.2016

    Utelias, kiitos kysymyksestäsi. Taatelikakun taikina on melko raskas ja siinä on käytetty hapanta kermaviiliä. Kakun onnistuminen toivotulla tavalla on varmistettu käyttämällä sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Jos kakku valmistettaisiin pelkällä ruokasoodalla, vaarana olisi, että sooda maistuisi voimakkaasti läpi. Pelkää leivinjauhetta käytettäessä kakku ei välttämättä jaksa kohota yhtä hyvin kuin käyttämällä molempia kohotusaineita. Perussääntö on, että leivinjauhetta ei voi korvata soodalla, ellei taikina sisällä jotain hapanta, mutta soodan voi korvata leivinjauheella. Yksi teelusikallinen ruokasoodaa vastaa noin kahta teelusikallista leivinjauhetta.

  • utelias27.1.2016

    Mikä idea on ohjeessa johon laitetaan kahta kohotusainetta? Miten se vaikuttaa? Laitoin itse vain leivinjauhetta 2tl, en ollenkaan soodaa ja onnistui aivan hyvin...

  • nainen 8611.1.2016

    Täydellinen taatelikakku, juuri sellainen kuin halusinkin onnistui jopa ensikertalaisella😊 vehnäjauhoista korvasin kuitenkin 0,5dl mantelijauhoilla

  • Sarppis26.12.2015

    Erittäin hyvän makuinen ja pehmeä taatelikakku. Teen tällä reseptillä kakun jatkossa. Paranee "vanhetessaan".

  • H&N23.12.2015

    Valitsimme tyttäreni kanssa tämän reseptin monien taatelikakkureseptien joukosta ja onnistui loistavasti. Suosittelen.

  • Maiku22.12.2015

    Tein tätä kakkua eilen ja hyvää tuli. Voisin tehdä uudelleenkin samalla ohjeella.

  • Joululeipuri28.11.2015

    Mehevä ja suussasulava kakku. Ei yhtään kuivakka, niin kuin taatelikakut saattavat olla. Tämän kakun reseptiä vieraat ovat kysyneet usein.