Taatelikakku

Taatelikakku säilyy pitkään mehevänä.
Taatelikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 palaa
  • yli 60 min
  • 306 kcal / 100 g

Ainekset

25 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
  3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 306 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia3,68 g
  • Hiilihydraatteja41,1 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17
  • Kuluttajapalvelu17.2.2016

    Utelias, kiitos kysymyksestäsi. Taatelikakun taikina on melko raskas ja siinä on käytetty hapanta kermaviiliä. Kakun onnistuminen toivotulla tavalla on varmistettu käyttämällä sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Jos kakku valmistettaisiin pelkällä ruokasoodalla, vaarana olisi, että sooda maistuisi voimakkaasti läpi. Pelkää leivinjauhetta käytettäessä kakku ei välttämättä jaksa kohota yhtä hyvin kuin käyttämällä molempia kohotusaineita. Perussääntö on, että leivinjauhetta ei voi korvata soodalla, ellei taikina sisällä jotain hapanta, mutta soodan voi korvata leivinjauheella. Yksi teelusikallinen ruokasoodaa vastaa noin kahta teelusikallista leivinjauhetta.

  • utelias27.1.2016

    Mikä idea on ohjeessa johon laitetaan kahta kohotusainetta? Miten se vaikuttaa? Laitoin itse vain leivinjauhetta 2tl, en ollenkaan soodaa ja onnistui aivan hyvin...

  • nainen 8611.1.2016

    Täydellinen taatelikakku, juuri sellainen kuin halusinkin onnistui jopa ensikertalaisella😊 vehnäjauhoista korvasin kuitenkin 0,5dl mantelijauhoilla

  • Sarppis26.12.2015

    Erittäin hyvän makuinen ja pehmeä taatelikakku. Teen tällä reseptillä kakun jatkossa. Paranee "vanhetessaan".

  • H&N23.12.2015

    Valitsimme tyttäreni kanssa tämän reseptin monien taatelikakkureseptien joukosta ja onnistui loistavasti. Suosittelen.

  • Maiku22.12.2015

    Tein tätä kakkua eilen ja hyvää tuli. Voisin tehdä uudelleenkin samalla ohjeella.

  • Joululeipuri28.11.2015

    Mehevä ja suussasulava kakku. Ei yhtään kuivakka, niin kuin taatelikakut saattavat olla. Tämän kakun reseptiä vieraat ovat kysyneet usein.