Taatelikakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen taatelikakku on helppo tehdä ja säilyy pitkään mehevänä. Maku vain syvenee, jos kakku saa levätä yön yli ennen tarjoamista. Nauti kahvin kanssa!
Ainekset
25 palaa
1 ps (200 g) | tai |
2 dl | vettä tai |
200 g | tai |
2 | tai |
2 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | ruokasoodaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 246 kJ / 298 kcal |
Rasva | 14 g |
Hiilihydraatit | 38 g |
Proteiini | 4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa pehmeiksi. Soseuta taatelit halutessasi sauvasekoittimella. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min4,6(17 arviota)
- yli 60 min4,0(135 arviota)
- yli 60 min4,6(88 arviota)
- yli 60 min4,0(146 arviota)
- yli 60 min4,0(71 arviota)
- 30 - 60 min3,8(10 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (346 arviota)
- Joulumuori5 kuukautta sittenTuli yllättävän hyvä kakku, en ole aikaisemmin onnistunut taatelikakun teossa. Hyvä ohje.
- Kokki35 kuukautta sittenJoka joulu tällä reseptillä parit kerrat. Teen itse kahteen pienempään vuokaan niin puolet kakusta saa vietyä kauniina vaikkapa töihin. Paistoaikaa tällöin lyhennän. Maistunut kaikille, viisi tähteä ansaitusti. Simppeli myös tehdä.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenMella, tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tässä myös linkki gluteenittoman taatelikakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
- Mella6 kuukautta sittenMaistoin ystävän tekemänä ja hyvää oli! Voinko käyttää gluteenittomia jauhoja?
- Leipuri1 vuosi sittenKuinka pitkään kakku säilyy?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, taatelikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useita päiviä ja jääkaapissa noin viikon.
- Leipuri-Pike2 vuotta sittenParas taatelikakku ikinä.❤ Teen kakun pitkulaiseen 1,8 litran vuokaan. Leivoin äsken jo toisen kakun tänä jouluaikana. Nam, niin hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenkalevi markkanen, ohjeen voi tulostaa kuvan ja otsikon yhteyteen merkitystä painikkeesta.
- kalevi markkanen2 vuotta sittenei pysty tulostamaan.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKiti, harmillista kuulla, että taikinaa on kuohunnut vuoan yli. K-Koekeittiöllä on testattu kakun mahtuvan 1,8 l rengasvuokaan.
- Kiti2 vuotta sitten1,8 litran vuoka on aivan liian pieni! Suuri osa taikinaa pursuu yli. Harmittaa, etten laittanut taikinaa isompaan vuokaan.
- Leipurihiiva3 vuotta sittenLaitoin 2dl kermaviiliä, koska en halunnut jättää jämäpurkkia kaappiin. Hyvä tuli silti😊
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSirpukka, taatelikakun voi muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta. Tällöin myös vuoan korppujauhottamiseen tulee käyttää gluteenitonta vaihtoehtoa.
- Sirpukka3 vuotta sittenGluteenitonta vaihtoehtoa kaipailen
- Tumpelosormi3 vuotta sittenVahingossa klikkasin asiattomaksi jonkun laittaman viestin.Anteeksi viesti ei ole asiaton.
- Siri4 vuotta sittenHyvä
- Korvaaja4 vuotta sittenKorvaan kuivakakuissa voin/margariinin aina rypsiöljyllä. Helpompi käyttää ja ehkä vähän terveellisempikin. Nesteenä käytän aina vettä. Makuun ei vaikutusta. Herkullista on. 😋
- Cisse4 vuotta sittenMiten mun tuli niin tumma tosta kakusta
- Nami nami4 vuotta sittenEn ole mikään jauhopeukalo, enkä ole leiponut vuosiin. Tämän tein jouluksi. Helppo ja onnistui erinomaisesti. Lisäksi tosi herkullista. Ihanan kostea ja pehmeä kakku.
- Antsku5 vuotta sittenResepti testattu eilen ja tänään jouluaattona päästiin maistamaan kakkua, hyvää oli!
- lisää kiitos5 vuotta sittenMenin maistamaan jo ny, kun kakku on vielä hivenen lämmin. Olipas hyvää! Kermaviili kuivakakuissa tekee kyl ihmeitä
- hellukankellukka6 vuotta sittenHyviä kakkuohjeita, sillä nämä voi tehdä ennen juhlia ja maku vain vahvistuu ja tekeytyy muutaman päivän jälkeen. Muuntelumahdollisuudetkin hienoja, kahvia , omenaa jne.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenUtelias, kiitos kysymyksestäsi. Taatelikakun taikina on melko raskas ja siinä on käytetty hapanta kermaviiliä. Kakun onnistuminen toivotulla tavalla on varmistettu käyttämällä sekä leivinjauhetta että ruokasoodaa. Jos kakku valmistettaisiin pelkällä ruokasoodalla, vaarana olisi, että sooda maistuisi voimakkaasti läpi. Pelkää leivinjauhetta käytettäessä kakku ei välttämättä jaksa kohota yhtä hyvin kuin käyttämällä molempia kohotusaineita. Perussääntö on, että leivinjauhetta ei voi korvata soodalla, ellei taikina sisällä jotain hapanta, mutta soodan voi korvata leivinjauheella. Yksi teelusikallinen ruokasoodaa vastaa noin kahta teelusikallista leivinjauhetta.
- utelias7 vuotta sittenMikä idea on ohjeessa johon laitetaan kahta kohotusainetta? Miten se vaikuttaa? Laitoin itse vain leivinjauhetta 2tl, en ollenkaan soodaa ja onnistui aivan hyvin...
- nainen 867 vuotta sittenTäydellinen taatelikakku, juuri sellainen kuin halusinkin onnistui jopa ensikertalaisella😊 vehnäjauhoista korvasin kuitenkin 0,5dl mantelijauhoilla
- Sarppis7 vuotta sittenErittäin hyvän makuinen ja pehmeä taatelikakku. Teen tällä reseptillä kakun jatkossa. Paranee "vanhetessaan".
- H&N7 vuotta sittenValitsimme tyttäreni kanssa tämän reseptin monien taatelikakkureseptien joukosta ja onnistui loistavasti. Suosittelen.
- Maiku7 vuotta sittenTein tätä kakkua eilen ja hyvää tuli. Voisin tehdä uudelleenkin samalla ohjeella.
- Joululeipuri7 vuotta sittenMehevä ja suussasulava kakku. Ei yhtään kuivakka, niin kuin taatelikakut saattavat olla. Tämän kakun reseptiä vieraat ovat kysyneet usein.