• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pätkiskakku

Pätkiskakku sopii mainiosti kahvipöydän tarjottavaksi. Pätkis-suklaapatukoista mehevä kakku saa ihanan minttuisen ja suklaisen maun.
Pätkiskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 158 kcal / annos (45g)

Ainekset

25 annosta

Koristeeksi

    • 1dltomusokeria
    • tilkkavettä tai sitruunanmehua
    • Fazer Pupuneidin hedelmärakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva ja paloitellut suklaapatukat miedolla lämmöllä kattilassa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
  3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). (Taikina on melko löysää.)
  5. Paista 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  6. Sekoita tomusokerista ja vedestä pursotettava seos. Lusikoi seos pienen muovipussin kulmaan, leikkaa kärkeen reikä ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Viimeistele karamellirakeilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku säilyy mehevänä useita päiviä. Se voidaan pakastaa ilman koristelua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 158 kcal660 kJ
  • Proteiinia2,36 g
  • Hiilihydraatteja19,8 g
  • Rasvaa7,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 43 arvostelua