• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-taatelikakku

Valmista banaani-taatelikakku ja vie se tuliaisiksi sukulaiselle tai tuttavalle. Reseptin on peräisin Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
Banaani-taatelikakku
Reseptin takana bloggaaja
  • yli 60 min

Ainekset

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Öljyä vuoka runsaasti oliiviöljyllä. Käytin matalaa ja suurta vuokaa, jos käytät pienempää ja korkeaa, ota se huomioon paistoajassa.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  3. Valitse kypsät banaanit ja pilko niitä blenderiin 4-5kpl koosta riippuen. Lisää oliiviöljy ja vaahterasiirappi. Soseuta hienoksi soseeksi. Sattumia ei tarvitse.
  4. Yhdistä seokset, massa saa olla helposti sekoitettavissa, joten jos omasi on hyvin paksua haluat ehkä lisätä yhden banaanin.
  5. Poista taateleista kivet ja pilko ne paloiksi. Jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä ensin. Liottamiseen käy vesi mutta miksei myös mausteinen tee, rommi tai viski.
  6. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
  7. Paista 40min ajan keskitasolla, pidempään jos vuokasi on kovin korkea.
  8. Anna jäähtyä 1-2h ja kumoa kakku vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla!
  9. Anna jäähtyä, aseta lautaselle ja paketoi sellofaaniin!

Kommentoi

Arvosana reseptille5