Banaani-taatelikakku
Valmista banaani-taatelikakku ja vie se tuliaisiksi sukulaiselle tai tuttavalle. Reseptin on peräisin Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
- yli 60 min
Ainekset
- 3dlPirkka kaurajauhoja, gluteeniton tai
- gluteenittomia kaurahiutaleita jauhettuna
- 2dlmantelijauhoja
- 1dlruokosokeria
- 4-5banaania
- 10tuoretta taatelia
Valmistus
yli 60 min- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Öljyä vuoka runsaasti oliiviöljyllä. Käytin matalaa ja suurta vuokaa, jos käytät pienempää ja korkeaa, ota se huomioon paistoajassa.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Valitse kypsät banaanit ja pilko niitä blenderiin 4-5kpl koosta riippuen. Lisää oliiviöljy ja vaahterasiirappi. Soseuta hienoksi soseeksi. Sattumia ei tarvitse.
- Yhdistä seokset, massa saa olla helposti sekoitettavissa, joten jos omasi on hyvin paksua haluat ehkä lisätä yhden banaanin.
- Poista taateleista kivet ja pilko ne paloiksi. Jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä ensin. Liottamiseen käy vesi mutta miksei myös mausteinen tee, rommi tai viski.
- Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 40min ajan keskitasolla, pidempään jos vuokasi on kovin korkea.
- Anna jäähtyä 1-2h ja kumoa kakku vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla!
- Anna jäähtyä, aseta lautaselle ja paketoi sellofaaniin!
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Missä tämän reseptin kalorit ilmoitetaan?
Leipuri, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavilla. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Millä tuo kakku oli koristeltu? Mietin pähkinöitä ja maapähkinä levitettä? Iski luovuus kriisi että millä nyt lähtee koristelemaan vaan jättääkö koristelematta kokonaan.
Krsi, kakun koristeena on hasselpähkinä-vaahterasiirappi seos. Halutessasi voit toki käyttää koristeluun vaikka pähkinälevitettä tai sulatettua suklaata.
Banaani-taatelikakku on just minun juttuni!
Kevyt, aika terveellinen ja pehmeä kakku