Vegaaninen suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on mahtavan mehevä ja suklainen. Koristele kakku ihanaksi kauravispipilvellä ja tuoreilla marjoilla. Noin 2,00€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

Vuokaan

Täyte

Kostutus

    • 1/2dlappelsiinimehua

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  2. Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
  4. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen jo edellisenä päivänä.
  5. Ota täytteen kauralevitteet huoneenlämpöön. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  6. Anna suklaan jäähtyä. Vatkaa sillä välin kauravispi vaahdoksi. Sekoita sula suklaaseos, notkistetut levitteet ja tomusokeri. Kääntele lopuksi joukkoon kauravispi.
  7. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alin kerros kevyesti mehulla ja lusikoi päälle täyte. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia.
  8. Vatkaa loppu kauravispi vaahdoksi. Lusikoi vispi kakun päälle ja koristele kakku marjoilla ja kukilla ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua