Vegaaninen suklaakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vegaaninen suklaakakku on mahtavan mehevä ja suklainen. Koristele kakku ihanaksi kauravispipilvellä ja tuoreilla marjoilla.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
3 1/2 dl | tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 dl | Pirkka rypsiöljyä tai |
2 tl | valkoviinietikkaa tai |
4 dl | tai |
1 dl | tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
Vuokaan | |
1 rkl | tai |
2 rkl | tai |
Täyte | |
2 prk (à 150 g) | tai |
200 g | tai |
1/2 tlk (à 2,5 dl) | Kaslink Aito kauravispiä tai |
2 rkl | tomusokeria tai |
Kostutus | |
1/2 dl | appelsiinimehua tai |
Koristelu | |
1/2 tlk (à 2,5 dl) | Kaslink Aito kauravispiä tai |
1 rkl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 rs (à 125 g) | tai |
1/2 rs (à 125 g) | tai |
1/2 rs (à 125 g) | Pirkka vadelmia (tuoreita) tai |
1 rs | syötäviä kukkia tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Pingota irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja jauhota se kaakaojauheella.
Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen jo edellisenä päivänä. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä.
Ota täytteen kauralevitteet huoneenlämpöön. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Anna suklaan jäähtyä. Vatkaa sillä välin täytteen kauravispi vaahdoksi. Sekoita sula suklaaseos, notkistetut levitteet ja tomusokeri sähkövatkaimella. Kääntele lopuksi joukkoon kauravispi.
Kostuta alin kakkupohja mehulla ja lusikoi päälle täyte. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia.
Vatkaa loppu kauravispi vaahdoksi. Lusikoi vispi kakun päälle ja koristele kakku marjoilla ja kukilla ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,6(66 arviota)
- yli 60 min4,6(239 arviota)
- yli 60 min4,5(132 arviota)
- yli 60 min4,1(373 arviota)
- yli 60 min4,4(46 arviota)
- yli 60 min3,9(119 arviota)
- yli 60 min4,6(434 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (152 arviota)
- Leipuri4 kuukautta sittenKamalan lättänä pohja tuli, oli vaikea leikata rikkomatta sitä. Mausta en vielä tiedä, huomenna selviää.
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenLeipuri, harmillista kuulla. Ohje on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaa.
- hannele10 kuukautta sittenYosa maustamatonta kauralevitettä ei löydy kaupaasta, mitä voi käyttää Yosa tilalla. Olen tekemässä Veganista suklaakakkua
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenHannele, kiitos huomiosta. Päivitämme ohjetta.
- B-luokan leiburi10 kuukautta sittenKiitos reseptistä jolla aloittelevakin leipuri sai aikaiseksi kakun ilman ylimääräisiä ainesosia (kyyneliä ja harmaita hiuksia). Selkeästä ja suhteellisen yksinkertaisesta reseptistä huolimatta lopputulos oli maukas! Onnea kaikille äitienpäivän sankareille!
- Pirjo10 kuukautta sittenKiitos ihanasta reseptistä, tästä pitivät kaikki.
- Keppihevonen1 vuosi sittenHyvä kakku tuli, poikani teki kotitaloustehtävänä. Toivoisin, että ohjeeseen voisi lisätä tiedon, millä uuniin tasolla kakku tulisi paistaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKeppihevonen, kakku on hyvä paistaa uunin alatasolla. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- S2 vuotta sittenVoiko kakkupohjasta tehdä gluteenittoman?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenS, kakkupohjan voi tehdä gluteenittomana vaihtamalla vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen. Kannattaa tarkistaa myös muiden kakkuun käytettävien raaka-aineiden gluteenittomuus.
- SaiKau3 vuotta sittenHelppo ohje ja lopputuloksena ihanan kuohkeaa ja mehevää kakkua, tuli otettu toinenkin iso pala! Ei liian makeaa, mutta herkullista. Kesän mansikoiden kera varmasti erinomaista! Ja kakku oli tukeva -kesti autokuljetustakin hyvin. Erinomaista siis juhliin vietäväksi ;) Minulla on 24 cm vuoka, joten tein pohjan 1,2 kertaisena. Ohjeen täytemäärä riitti tuollaisenaan erinomaisesti, samoin kuorrute.
- Jenski3 vuotta sittenVoiko kakkupohjan pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJenski, kakkupohjan pakastamista ei ole erikseen testattu K-Koekeititöllä mutta sen voinee pakastaa.
- H-M3 vuotta sittenOnnistuukohan kaurakermalla? Kun en voi käyttää soijaa.
- jenni v3 vuotta sittenoli ihan ojk
- Heidi3 vuotta sittenTää oli todella ihana resepti ja vieraat rakastivat kakkua! Kiitos teille 🥰🥰
- Paulina3 vuotta sittenHei, voisko tästä tehdä gluteeniton käyttämällä gluteenittomia jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPaulina, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomilla jauhoilla.
- Taina3 vuotta sittenIhana ohje
- Kimi3 vuotta sittenNäytti upealta
- Mariann.Sjöholm-Nurmi3 vuotta sittenHelppo Suklakakku
- Petemies3 vuotta sittenNamia👍