• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-valkosuklaakääretorttu

Herkullisen puolukkainen banaani-valkosuklaakääretorttu maistuu kahvin, teen tai kaakaon kanssa.
Banaani-valkosuklaakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 210 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 viipaletta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti (30 x 40 cm) leivinpaperilla.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä kääretorttulevyä uunin keskitasolla 8-11 minuuttia.
  3. Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotellun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Rouhi suklaa veitsellä leikkuulaudan päällä pieneksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe ja kohmeiset puolukat kerma-rahkaseokseen varovasti sekoittaen.
  5. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kuori ja viipaloi banaani ohuiksi viipaleiksi. Asettele banaaniviipaleet täytteen päälle. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18