KorvapuustitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvapuustit

  • Annosmäärän. 32 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mikään ei voita uunituoreita korvapuusteja ja kylmää maitolasillista! Leivo ihanan kanelipullat omaksi ja perheen iloksi.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 32 kpl
5 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
tai
1
 
kananmuna
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 1/2 tl
 
tai
n. 14 dl (n. 900 g)
 
tai
150 g
 
tai

Täyte

100 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
n. 2 rkl
 
tai

Voiteluun

 
kananmunaa
tai

Pinnalle

 
raesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 279 kJ / 306 kcal
Rasva
11,8 g
josta tyydyttynyttä
7,4 g
Hiilihydraatit
40,7 g
josta sokereita
10,2 g
Proteiini
7,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös.

Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.

Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.

Voit lisätä voitelumunaan ripauksen suolaa ja pienen tilkan vettä, näin munan rakenne rikkoutuu helposti ja leivonnaiset ruskistuvat tasaisemmin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Dansukker rapea raesokeri 500g
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (864 arviota)

  • Moiiii
    11 päivää sitten
    Hyvät tuli kiitos K
  • M.H
    22 päivää sitten
    Todella hyvät tuli ehdottomasti teen vielä uudelleen!
  • Sofie
    2 kuukautta sitten
    Todella hyvät pullat tuli :)
  • Unni
    2 kuukautta sitten
    Liian kuumassa paisto, liian vähän täytettä ja rasvaa. Tuplat ainakin ja paistolämpötila 200 max, allekin voi olla ja hieman pidempään. Vaatii testailua koska uunit ja taikinat vaihtelee.
  • Shh
    2 kuukautta sitten
    Muuten oikeen toimiva mutta jos haluut oikeesti maukkaita ja ei kuivia niin laita taikinaan 200g voita ja täytteeseen 150-170g voita niin saat täydellisiä! En ymmärrä miksi korvapuusti respteihin jätetään tuo voin määrä liian alhaseksi..
  • Elbyysi
    3 kuukautta sitten
    Aina mun leipomista puusteista on tullut kuivia ka kovia, mutta tällä ohjeella kuohkeita ja meheviä. Teen tällä ohjeella myös jatkossa!
  • Norppa88
    7 kuukautta sitten
    Taikinasta tuli tosi hyvä. Tämä ohje tulee talteen. Vaikka mulla suola unohtui, silti tuli hyviä😍 mieskin tykkäs pullista. Oli ihanan pehmee taikina🥰
  • Pullanainen99
    8 kuukautta sitten
    Hyvää pulla Joo
  • Wanda
    9 kuukautta sitten
    Wau! Kyllä tuli hyviä puusteja,söin jopa 4kpl uunista tulleita. Oli kyllä parhaita. Juuri tuota reseptiä en ikinä enä luovu siitä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    -.... Ikävää, että taikina on jäänyt kovaksi. Jauhoja tulee taikinaan noin 14 dl/ 900g. Jauhoja kannattaa laittaa aluksi taikinaan tätä hieman pienempi määrä ja lisätä tarpeen mukaan. Taikinan on tarkoitus jäädä pehmeäksi. Taikinan alustuksen myötä ja taikinan sitkon kasvaessa taikina kiinteytyy. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  • Harry
    11 kuukautta sitten
    Erinomaisia, kohotusaikoja kannattaisi mainita niin onnistuu varmemmin kaikilla. Taikina kohosi reilut 30 min ja pullat ennen paistoa melkein tunnin. Erinomaisen kuohkeita ja kosteita niistä tuli.
  • Ella
    1 vuosi sitten
    Minun leipomista korvapuusteista tuli kovia :/
  • Bb cream
    1 vuosi sitten
    Onnistuu
  • 🤩
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää resepti 👌
  • :)
    1 vuosi sitten
    Tosi hyviä tuli.
  • Äippä58
    1 vuosi sitten
    Tosi hyviä puusteja 😋😋. Olen monia kertoja leiponut ja leivon taas 4.10 korvapuustipäivänä.
  • Namskis😋
    1 vuosi sitten
    Meheviä neljäkin päivän päästä! Parasta mitä olen ikinä syönyt!
  • Leipuri 11v
    1 vuosi sitten
    En ole ikinä syönyt näin ihania pullia!
  • Mii
    1 vuosi sitten
    Perfect
  • Mandi
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää😋😋😋🍩🍩🍩
  • Irene
    1 vuosi sitten
    Kanelia saa mielestäni laittaa täytteeseen enemmänkin kuin 2 rkl, jos haluaa korvapuusteista nimenomaan kanelisia eikä vain makeita, mutta makuja on monia :) Palaute: Voisitteko muuttaa tekstin "50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan" esimerkiksi muotoon "50 g hiivaa, tai pakkauksen ohjeen mukaan kuivahiivaa"? Minulla kesti hetki tajuta, että 50 g kuivahiivaa ei todellakaan ole se, mitä tällä haettiin.
  • Elluliini
    1 vuosi sitten
    Nää ihan hyvä😒
  • täytyy kokeilla
    2 vuotta sitten
    resepti kuulostaa hyvältä ja voisin kokeilla joku kerta!
  • Minne muna hävis
    2 vuotta sitten
    Ilmeisesti muna ei ollut pakollinen kun ei videollakaan sitä lisätty? Nimimerkillä katsoin videon ja sen mukaan tein pullat.
  • Juulia
    2 vuotta sitten
    Hyviä😋👍
  • Salaisuus
    2 vuotta sitten
    Parhain resepti jonka tiedän. Suosittelen testaamaan.
  • Miia
    2 vuotta sitten
    Tuli hyviä pullia, jauhojen määrä oli täysin sopiva. Oikein pehmeä ja hyvä taikina tulee tällä ohjeella. Paistoaika oli hieman vähäinen, annoin olla n.15min koska muuten pullat olisivat jääneen aivan liian vaaleiksi. Riippuu varmaan uunista
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipoja 13.v, leivontaan voit käyttää hyvin myös pakastettua tuorehiivaa. Pakastettu tuorehiiva pidetään hetki huoneenlämmössä ennen leipomista ja vielä kylmä tuorehiiva liuotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.
  • Leipoja 13.v
    3 vuotta sitten
    Vaikuttaako pakastetun hiivan käyttö koostumukseen vaikka odotin ensin että hiiva sulaa niin että sitä voi käyttää?
  • hka
    3 vuotta sitten
    Miksi ei näytetty vaihetta jossa lisättiin jauhot rasvan jälkeen? Vaikeinta on tietää mikä on oikea määrä jauhoja ja siksi ryhdyin katsomaan videota.