Korvapuustit
- Annosmäärän. 32 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 tl | tai |
n. 14 dl (n. 900 g) | tai |
150 g | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
n. 2 rkl | tai |
Voiteluun | |
kananmunaa tai | |
Pinnalle | |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 279 kJ / 306 kcal |
Rasva | 11,8 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 40,7 g |
josta sokereita | 10,2 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi, jät ä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös.
Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Voit lisätä voitelumunaan ripauksen suolaa ja pienen tilkan vettä, näin munan rakenne rikkoutuu helposti ja leivonnaiset ruskistuvat tasaisemmin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,15/kpl4,30/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(817 arviota)
- yli 60 min3,9(225 arviota)
- yli 60 min4,3(134 arviota)
- yli 60 min4,5(19 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,9(69 arviota)
- yli 60 min4,4(117 arviota)
- yli 60 min4,2(42 arviota)
Arvostele resepti
- Moiiii11 päivää sittenHyvät tuli kiitos K
- M.H22 päivää sittenTodella hyvät tuli ehdottomasti teen vielä uudelleen!
- Sofie2 kuukautta sittenTodella hyvät pullat tuli :)
- Unni2 kuukautta sittenLiian kuumassa paisto, liian vähän täytettä ja rasvaa. Tuplat ainakin ja paistolämpötila 200 max, allekin voi olla ja hieman pidempään. Vaatii testailua koska uunit ja taikinat vaihtelee.
- Shh2 kuukautta sittenMuuten oikeen toimiva mutta jos haluut oikeesti maukkaita ja ei kuivia niin laita taikinaan 200g voita ja täytteeseen 150-170g voita niin saat täydellisiä! En ymmärrä miksi korvapuusti respteihin jätetään tuo voin määrä liian alhaseksi..
- Elbyysi3 kuukautta sittenAina mun leipomista puusteista on tullut kuivia ka kovia, mutta tällä ohjeella kuohkeita ja meheviä. Teen tällä ohjeella myös jatkossa!
- Norppa887 kuukautta sittenTaikinasta tuli tosi hyvä. Tämä ohje tulee talteen. Vaikka mulla suola unohtui, silti tuli hyviä😍 mieskin tykkäs pullista. Oli ihanan pehmee taikina🥰
- Pullanainen998 kuukautta sittenHyvää pulla Joo
- Wanda9 kuukautta sittenWau! Kyllä tuli hyviä puusteja,söin jopa 4kpl uunista tulleita. Oli kyllä parhaita. Juuri tuota reseptiä en ikinä enä luovu siitä.
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sitten-.... Ikävää, että taikina on jäänyt kovaksi. Jauhoja tulee taikinaan noin 14 dl/ 900g. Jauhoja kannattaa laittaa aluksi taikinaan tätä hieman pienempi määrä ja lisätä tarpeen mukaan. Taikinan on tarkoitus jäädä pehmeäksi. Taikinan alustuksen myötä ja taikinan sitkon kasvaessa taikina kiinteytyy. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Harry11 kuukautta sittenErinomaisia, kohotusaikoja kannattaisi mainita niin onnistuu varmemmin kaikilla. Taikina kohosi reilut 30 min ja pullat ennen paistoa melkein tunnin. Erinomaisen kuohkeita ja kosteita niistä tuli.
- Ella1 vuosi sittenMinun leipomista korvapuusteista tuli kovia :/
- Bb cream1 vuosi sittenOnnistuu
- 🤩1 vuosi sittenTosi hyvää resepti 👌
- :)1 vuosi sittenTosi hyviä tuli.
- Äippä581 vuosi sittenTosi hyviä puusteja 😋😋. Olen monia kertoja leiponut ja leivon taas 4.10 korvapuustipäivänä.
- Namskis😋1 vuosi sittenMeheviä neljäkin päivän päästä! Parasta mitä olen ikinä syönyt!
- Leipuri 11v1 vuosi sittenEn ole ikinä syönyt näin ihania pullia!
- Mii1 vuosi sittenPerfect
- Mandi1 vuosi sittenTosi hyvää😋😋😋🍩🍩🍩
- Irene1 vuosi sittenKanelia saa mielestäni laittaa täytteeseen enemmänkin kuin 2 rkl, jos haluaa korvapuusteista nimenomaan kanelisia eikä vain makeita, mutta makuja on monia :) Palaute: Voisitteko muuttaa tekstin "50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan" esimerkiksi muotoon "50 g hiivaa, tai pakkauksen ohjeen mukaan kuivahiivaa"? Minulla kesti hetki tajuta, että 50 g kuivahiivaa ei todellakaan ole se, mitä tällä haettiin.
- Elluliini1 vuosi sittenNää ihan hyvä😒
- täytyy kokeilla2 vuotta sittenresepti kuulostaa hyvältä ja voisin kokeilla joku kerta!
- Minne muna hävis2 vuotta sittenIlmeisesti muna ei ollut pakollinen kun ei videollakaan sitä lisätty? Nimimerkillä katsoin videon ja sen mukaan tein pullat.
- Juulia2 vuotta sittenHyviä😋👍
- Salaisuus2 vuotta sittenParhain resepti jonka tiedän. Suosittelen testaamaan.
- Miia2 vuotta sittenTuli hyviä pullia, jauhojen määrä oli täysin sopiva. Oikein pehmeä ja hyvä taikina tulee tällä ohjeella. Paistoaika oli hieman vähäinen, annoin olla n.15min koska muuten pullat olisivat jääneen aivan liian vaaleiksi. Riippuu varmaan uunista
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeipoja 13.v, leivontaan voit käyttää hyvin myös pakastettua tuorehiivaa. Pakastettu tuorehiiva pidetään hetki huoneenlämmössä ennen leipomista ja vielä kylmä tuorehiiva liuotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.
- Leipoja 13.v3 vuotta sittenVaikuttaako pakastetun hiivan käyttö koostumukseen vaikka odotin ensin että hiiva sulaa niin että sitä voi käyttää?
- hka3 vuotta sittenMiksi ei näytetty vaihetta jossa lisättiin jauhot rasvan jälkeen? Vaikeinta on tietää mikä on oikea määrä jauhoja ja siksi ryhdyin katsomaan videota.