• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaanikala

Banaanikala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 15 min
  • 232 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta
    • 1pkt(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
    • n. 100gpurjoa
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • n. 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1/2tlrosmariinia
    • ripausmustapippuria
    • 1isoPirkka banaani
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

alle 15 min
  1. Ruskista kalat ja siirrä ne lautaselle.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota se öljyssä. Kaada joukkoon ruokakerma ja kiehauta. Mausta sitruunanmehulla, -kuoriraasteella, rosmariinilla ja pippurilla.
  3. Viipaloi tai kuutioi banaani. Lisää banaanit ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle suolapähkinät ja persilja. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 232 kcal971 kJ
  • Proteiinia8,76 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa11,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2