• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirjolohta ja riisigratiinia italialaisittain

Uunissa paistettu kirjolohi on maustettu italialaisittain sitruunalla, anjoviksilla, kapriksilla ja rosmariinilla.
Kirjolohta ja riisigratiinia italialaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 693 kcal / annos (450g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
    • ripausmustapippuria
    • 1sitruuna
    • 1limetti
    • 1/2rs(à 100 g)anjovisfileitä
    • 1rklkapriksia
    • 1tlrosmariinia

Riisigratiini

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta pippurilla. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne lomittain kalan päälle.
  2. Ripottele valutetut anjovisfileet, kaprikset ja rosmariini sitruksien päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
  3. Keitä riisiä suolavedessä 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää riisin joukkoon hienonnettu purjo 15 minuutin kiehumisen jälkeen ja anna purjon pehmetä riisin joukossa 5 minuuttia. Sekoita kypsän riisin joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu, pippuri ja kasvirasvasekoite.
  4. Levitä seos voideltuun piirakka- tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 450g100 g

  • 693 kcal2 910 kJ
  • Proteiinia42 g
  • Hiilihydraatteja56 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille