Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Kalan kypsyessä valmistat fenkolista ja purjosta maukkaan muhennoksen uunilohen lisäkkeeksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Muhennos | |
---|---|
2 (400 g) | fenkolia tai |
1 (200 g) | purjo tai |
1 dl | tilliä tai |
1 rs (100–125 g) | anjovis- tai janssonfileitä tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | mustapippuria tai |
(1/2 dl | vettä) tai |
Ravintosisältö
Energia | 600 kJ / 143 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 12 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Hienonna tilli ja valutetut anjovisfileet.
Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla. Lisää purjo ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu. Mausta pippurilla. (Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)
Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositonHinta 0,65/kpl3,25/l
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 1,10/kpl5,49/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,70/kpl2,79/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHTHinta 0,59/kpl2,95/l
- Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonHinta 2,45/kpl7,42/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- 30 - 60 min3,6(16 arviota)
- 30 - 60 min4,1(26 arviota)
- yli 60 min3,9(108 arviota)
- 30 - 60 min5,0(2 arviota)
- yli 60 min4,5(83 arviota)
- alle 30 min4,0(42 arviota)
- yli 60 min4,1(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (7 arviota)