Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Kalan kypsyessä valmistat fenkolista ja purjosta maukkaan muhennoksen uunilohen lisäkkeeksi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Muhennos | |
---|---|
2 (400 g) | fenkolia tai |
1 (200 g) | purjo tai |
1 dl | tilliä tai |
1 rs (100–125 g) | anjovis- tai janssonfileitä tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | mustapippuria tai |
(1/2 dl | vettä) tai |
Ravintosisältö
Energia | 600 kJ / 143 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 12 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Hienonna tilli ja valutetut anjovisfileet.
Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla. Lisää purjo ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu. Mausta pippurilla. (Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)
Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka anjovisfileet 145g/94g MSCHinta 2,39/kpl25,43/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositon UHTHinta 0,65/kpl3,25/l
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 0,74/kpl3,69/kg
- Pirkka purjo pakattu ulkomainen, kausituoteHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,95/kpl3,79/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Abba anjovisfileitä 125/79gHinta 3,09/kpl39,11/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonHinta 2,59/kpl7,85/l
- Valio ruokakerma 10% 3,3 dl laktoositonHinta 2,79/kpl8,45/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(14 arviota)
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- 30 - 60 min4,2(19 arviota)
- 30 - 60 min3,8(33 arviota)
- alle 30 min4,0(23 arviota)
- alle 30 min3,9(115 arviota)
- alle 30 min3,9(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (6 arviota)