• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Kalan kypsyessä valmistat fenkolista ja purjosta maukkaan muhennoksen uunilohen lisäkkeeksi. Tämäkin resepti vain n. 4,55€/annos*.
Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 420 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Muhennos

    • 2(400 g)fenkolia
    • 1(200 g)purjo
    • 1dltilliä
    • 1rs(100-125 g)anjovis- tai janssonfileitä
    • 1rklöljyä
    • 1rklsitruunanmehua
    • mustapippuria
    • (1/2 dlvettä)

Valmistus

alle 30 min
  1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunankuorella ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Hienonna tilli ja valutetut anjovisfileet.
  3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla. Lisää purjo ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu. Mausta pippurilla. (Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)
  4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2