Banaanileipä eli banana breadTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Banaanileipä eli banana bread

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Banaanileipä eli banana bread on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Helppo taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla.

    Ainekset

    10 annosta
    3 (450 g)
     
    kypsää banaania
    tai
    100 g
     
    voisulaa
    tai
    1 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    rusinoita
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Pinnalle

    2 rkl
     
     
    tai
    siirappia
    tai
    1
     
    banaani
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 063 kJ / 254 kcal
    Rasva
    11,3 g
    josta tyydyttynyttä
    4,5 g
    Hiilihydraatit
    32,1 g
    josta sokereita
    17,6 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.

    Muussaa banaanit haarukalla.

    Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.

    Kaada taikina vuokaan. Valuta leivän päälle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä.

    Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

    Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

    Tarjoa banaanileipä esimerkiksi pähkinävoin kanssa.

    Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan.