Banaanileipä eli banana bread
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Banaanileipä eli banana bread on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Helppo taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla.
Ainekset
10 annosta
3 (450 g) | kypsää banaania tai |
100 g | voisulaa tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 dl | rusinoita tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
2 rkl | tai siirappia tai |
1 | banaani tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 063 kJ / 254 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 32,1 g |
josta sokereita | 17,6 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.
Muussaa banaanit haarukalla.
Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Valuta leivän päälle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä.
Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Tarjoa banaanileipä esimerkiksi pähkinävoin kanssa.