Banaanileipä eli banana bread
Banaanileipä eli banana bread on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Helppo taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla. Noin 0,70 €/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3(450 g)kypsää banaania
- 100gvoisulaa
- 1dlfariinisokeria
- 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
- 3dlvehnäjauhoja
- 1dlrusinoita
- 1tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 1tlsuolaa
Pinnalle
- 2rklPirkka vaahterasiirappia tai
- siirappia
- 1banaani
Valmistus
yli 60 min- Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.
- Muussaa banaanit haarukalla.
- Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Valuta leivän päälle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä.
- Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
- Tarjoa banaanileipä esimerkiksi pähkinävoin kanssa.
Tiesitkö että...
Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miksi tässä reseptissä on puolet enemmän suolaa kuin muissa? Yleensä 0.5tl ja joissain lukee ripaus. 10dl sämpylätaikinareseptissä on 1.5tl suolaa ja tässä 1tl. Tein tällä ja maistui kyllä aika tujakalle. Lapset jätti syömättä. Yleensä tykkäävät.
Sokeri korvattuna intiaanisokerilla ja/tai hunajalla, rusinat tuoreilla taateleilla, vehnäjauhot grahamjauhoilla ja pekaanipähkinät kuorellisilla manteleilla onnistui myös tosi hyvin. Herkullinen resepti!
Kiitos aivan loistavasta reseptistä! Käytin normaalin sokerin sijasta kookossokeria ja toimi mainiosti. Pekaanipähkinöiden tilalle laitoin n. 1dl sekoituksen erilaisia kaapista löytyviä siemeniä ja pähkinöitä. Ruokasoodan sijaan 2tl leivinjauhetta. Taikinan päälle lorotin hieman agavesiirappia. Ihan super mehevää ja samalla pähkinät ja siemenet rouskuvat mukavasti suussa. Tää meni lempparikakkujen listalle!
Naana, valitettavasti ravintoarvoja ei ole tällä hetkellä saatavilla. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Onko reseptien ravintosisältö laskettuna/näkyvillä jossain? Tää olis aika timanttinen syy valita aina ohjeet ja tuotteet tämän sivuston mukaan?
Tosi hyvää! Ja tässä on loistavaa myös se, että reseptiä voi muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Rusinoiden tilalla olen käyttänyt kuivattuja karpaloita ja omenaraastetta, pekaanipähkinät voi korvata ainakin hasselpähkinärouheella tai erilaisilla siemenillä. Viimeksi kun ei ollut fariinisokeria, laitoin sekoituksen tavallista sokeria, siirappia ja ruokosokeria. Ei turhaan mainosteta hävikkiruokana parhaimmillaan!
Ymmällään, amerikkalaisissa banaanileivissä on perinteisesti käytetty ruokasoodaa ja se on osa banaanileivän tunnusomaista makua. Tässä reseptissä taikinan ainesten happamuus yhteensä riittää soodan reaktioon ja kohottaa leivonnaisen. Halutessaan soodan voi korvata 2 tl leivinjauheella.
Miksi tässä reseptissä käytetään ruokasoodaa eikä leivinjauhetta vaikken näe mitään happoa muissa raaka-aineissa?
Monta kertaa olen tätä leiponut ja aina on onnistunut loistavasti. Todella hyvää!
Todella hyvän makuista ja melko helppo tehdä, rusinat, pähkinät ja päällisbanaani jätetään pois kylläkin
Loistava ja helppo resepti! Kiitos!
Voiko jättää rusinat pois?
Ansku, voit hyvin jättää rusinat pois kokonaan tai korvata ne esimerkiksi kuivatulla aprikoosilla tai taateleilla, jotta saat samaa mehevyyttä tuotteeseen, jota rusinat tuovat.
Hyvää