Kurpitsapancakes
Pannukakut syntyvät brunssille tai välipalaksi itse tehdystä kurpitsasoseesta.
n. 24 kpl30 - 60 min
Ainekset
n. 24 kpl
Kurpitsasose
- 1/2(á 850 g)myskikurpitsa
- n. 1/4dlvettä
Taikina
- 3kananmunaa
- 2dl(225 g)kurpitsasosetta
- 1/2dlöljyä
- 2rklsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlpomeranssinkuorta
- 1/4tlneilikkaa
- 1/4tlinkivääriä
Paistamiseen
- öljyä
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja loppuvaiheessa muussaa kurpitsoja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.
- Vatkaa munat, maito, kurpitsasose ja rasva keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa vajaa 1/2 dl pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.
- Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi