• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsapancakes

Pannukakut syntyvät brunssille tai välipalaksi itse tehdystä kurpitsasoseesta.
Kurpitsapancakes
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 24 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

n. 24 kpl

Kurpitsasose

    • 1/2(á 850 g)myskikurpitsa
    • n. 1/4dlvettä

Taikina

    • 3Pirkka kananmunaa
    • 2dl(225 g)kurpitsasosetta
    • 1/2dlöljyä
    • 2rklsokeria
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1tlkanelia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlpomeranssinkuorta
    • 1/4tlneilikkaa
    • 1/4tlinkivääriä

Paistamiseen

    • öljyä

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja loppuvaiheessa muussaa kurpitsoja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä sose.
  2. Vatkaa munat, maito, kurpitsasose ja rasva keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa vajaa 1/2 dl pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.
  4. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua