• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Basilika-sherrysilli

Punertava basilika-sherrysilli sopii joulupöytään tai vaikka kesällä uusien perunoiden kaveriksi.
Basilika-sherrysilli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 80 kcal / annos (35g)

Ainekset

10 annosta

Kastike

    • 1/2dlsherryä
    • 2rkltomaattipyreetä
    • 1rklpunaviinietikkaa
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1rklsokeria
    • 4kokonaista maustepippuria murskattuna
    • 1/2dl(n. 50 g)punasipulia hienonnettuna
    • 1dlbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä tunnin ajan. Huuhtele fileet, kuivaa ne talouspaperiin ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  2. Vatkaa sherry, tomaattipyree, etikka, öljy ja sokeri sekaisin kulhossa. Sekoita joukkoon pippurit, punasipuli, basilika ja sillisuikaleet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 35g100 g

  • 80 kcal335 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua