
Basilikamarinoidut broilerinfileet
Basilikamarinoidut broilerinfileet sopii hyvin tarjottavaksi kesäiseen noutopöytään. Jälkimarinointi tekee broilerista erityisen mehevää.
12 annosta30 - 60 min175 kcal / annos (90g)
Ainekset
12 annosta
- 2rs(à 500 g)Kariniemen kananpojan fileepihvejä, maustamaton
- 1 1/3tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 3-4rklöljyä
Marinadi
- 3rklvalkoista balsamiviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1ruukkuPirkka basilikaa (tuore)
Vadille
- 1ruukkuPirkka jääsalaattia
- basilikanlehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileet talouspaperilla ja ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna parilapannu. Voitele fileet ohuesti öljyllä ja pariloi kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta niin, että fileet saavat pintaväriä.
- Lado fileet uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes lihojen sisälämpötila on 70 astetta. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä.
- Sekoita marinadin ainekset. Hienonna joukkoon noin 1 dl basilikaa.
- Leikkaa jäähtyneet fileet terävällä veitsellä poikkisyin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Nosta ne tarjoiluvadille hiukan limittäin fileen muotoon. Lusikoi marinadi viipaleille. Peitä vuoka ja nosta kylmään maustumaan 1-2 tunniksi. Koristele vati jääsalaatilla ja tuoreilla basilikanlehdillä.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 175 kcal733 kJ
- Proteiinia 19 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi