• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Basilikamarinoidut broilerinfileet

Basilikamarinoidut broilerinfileet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 175 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta
    • 2rs(à 500 g)Kariniemen Kananpojan fileepihvejä
    • (marinoimaton)
    • 1 1/3tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 3-4rklöljyä

Marinadi

Vadille

    • 1ruukkuPirkka jääsalaattia
    • basilikanlehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileet talouspaperilla ja ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna parilapannu. Voitele fileet ohuesti öljyllä ja pariloi kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta niin, että fileet saavat pintaväriä.
  3. Lado fileet uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes lihojen sisälämpötila on 70 astetta. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita marinadin ainekset. Hienonna joukkoon noin 1 dl basilikaa.
  5. Leikkaa jäähtyneet fileet terävällä veitsellä poikkisyin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Nosta ne tarjoiluvadille hiukan limittäin fileen muotoon. Lusikoi marinadi viipaleille. Peitä vuoka ja nosta kylmään maustumaan 1-2 tunniksi. Koristele vati jääsalaatilla ja tuoreilla basilikanlehdillä.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2