• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Bataatti-inkiväärikeitto

Resepti: Midi Vuorela
Bataatti-inkiväärikeitto
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1(á 800 g)bataatti
    • 2sipulia
    • 1(á 800 g)kukkakaali
    • 50-100ginkivääriä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • vettä
    • 2dlkahvi- soija- tai kaurakermaa
    • 2rkltuoreita timjamin lehtiä
    • mustapippuria
    • suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kuoritut bataatti ja sipulit sekä esikäsitelty kukkakaali. Silppua kuorittu inkivääri ja pane silppu sekä kasvispalat kattilaan. Murenna liemikuutiot päälle ja valuta kattilaan kylmää vettä niin paljon että kasvikset lähestulkoon peittyvät.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Lisää kerma sekä timjami ja soseuta keitto. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nauti ruis-valkosipulileipien kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua