Bataatti-inkiväärikeitto
Resepti: Midi Vuorela
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(á 800 g)bataatti
- 2sipulia
- 1(á 800 g)kukkakaali
- 50-100ginkivääriä
- 2kasvisliemikuutiota
- vettä
- 2dlkahvi- soija- tai kaurakermaa
- 2rkltuoreita timjamin lehtiä
- mustapippuria
- suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kuoritut bataatti ja sipulit sekä esikäsitelty kukkakaali. Silppua kuorittu inkivääri ja pane silppu sekä kasvispalat kattilaan. Murenna liemikuutiot päälle ja valuta kattilaan kylmää vettä niin paljon että kasvikset lähestulkoon peittyvät.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Lisää kerma sekä timjami ja soseuta keitto. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nauti ruis-valkosipulileipien kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Laittaisin inkivääriä vähemmän. Nyt ei keitossa maistu mikään muu kuin inkivääri.