• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keltainen katkarapukeitto

Keltainen katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 208 kcal / annos (330g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gporkkanoita
    • 1nippu (100 g)kevätsipulia
    • tai
    • pätkäpurjoa
    • 2rklöljyä
    • ripauscayennepippuria
    • 8dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1tltimjamia
    • 1/2dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele kevätsipulit tai halkaistu purjo. Viipaloi valkoinen osa. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota porkkanat ja sipuliviipaleet. Mausta cayennepippurilla.
  2. Kaada kattilaan vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  3. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi kevätsipulien tai purjon vihreät osat vinoittain ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistokasarissa öljyä. Kuullota sipulit ja lisää katkaravut. Sekoittele, kunnes katkaravutkin kuumentuvat.
  4. Soseuta keitto. Lisää timjami ja kerma. Kuumenna keitto ja annostele lautasille. Lisää pinnalle sipuli-katkarapuseosta. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 208 kcal871 kJ
  • Proteiinia9,2 g
  • Hiilihydraatteja6,6 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille