• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nuppukaalikeitto

Nuppukaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • pala(100 g)purjoa
    • 1(n. 400 g)kukkakaali
    • 1(n. 250 g)parsakaali
    • 1rklöljyä
    • 1lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1/2tlmustapippuria
    • (1/4 tlmuskottipähkinää)
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlpersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kasvikset. Suikaloi purjo. Paloittele kukkakaalin ja parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi kaalien varret pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuullota purjo öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta. Lisää kukkakaalin nuput ja molempien kaalien kuutioidut varret. Jätä parsakaalien nuput vielä odottamaan. Keitä 10-15 minuuttia.
  3. Mausta mustapippurilla (ja muskottipähkinällä). Lisää parsakaalin nuput ja keitä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa esimerkiksi Pirkka karjalanpiirakoiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 222 kcal929 kJ
  • Proteiinia8,1 g
  • Hiilihydraatteja6,7 g
  • Rasvaa16,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4