Nuppukaalikeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kahden kaalin, eli kukka- ja parsakaalin keitto maistuu niin arkena kuin viikonlopun illallisen alkuruokana.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
pala (100 g) | purjoa tai |
1 (n. 400 g) | kukkakaali tai |
1 (n. 250 g) | parsakaali tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 l | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(1/4 tl | muskottipähkinää) tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 dl | persiljaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele kasvikset. Suikaloi purjo. Paloittele kukkakaalin ja parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi kaalien varret pieniksi kuutioiksi.
Kuullota purjo öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta. Lisää kukkakaalin nuput ja molempien kaalien kuutioidut varret. Jätä parsakaalien nuput vielä odottamaan. Keitä 10–15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla (ja muskottipähkinällä). Lisää parsakaalin nuput ja keitä 2–3 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa esimerkiksi Pirkka karjalanpiirakoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(88 arviota)
- 30 - 60 min4,0(28 arviota)
- 30 - 60 min3,3(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(112 arviota)
- 30 - 60 min3,2(19 arviota)
- alle 30 min3,2(13 arviota)
- 30 - 60 min5,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (16 arviota)
- -10 kuukautta sittenVuosikausien suosikki