Nuppukaalikeitto
Kahden kaalin, eli kukka- ja parsakaalin keitto maistuu niin arkena kuin viikonlopun illallisen alkuruokana.
- 5 annosta
- 30 - 60 min
- 222 kcal / annos (370g)
Ainekset
5 annosta
- pala(100 g)purjoa
- 1(n. 400 g)kukkakaali
- 1(n. 250 g)parsakaali
- 1rklöljyä
- 1lvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 1/2tlmustapippuria
- (1/4 tlmuskottipähkinää)
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1dlpersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kasvikset. Suikaloi purjo. Paloittele kukkakaalin ja parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi kaalien varret pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota purjo öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta. Lisää kukkakaalin nuput ja molempien kaalien kuutioidut varret. Jätä parsakaalien nuput vielä odottamaan. Keitä 10-15 minuuttia.
- Mausta mustapippurilla (ja muskottipähkinällä). Lisää parsakaalin nuput ja keitä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa esimerkiksi Pirkka karjalanpiirakoiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 370g100 g
- 222 kcal929 kJ
- Proteiinia 8,1 g
- Hiilihydraatteja6,7 g
- Rasvaa16,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi