Syksyn sieni-ohrakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kirvelillä maustettu sieni-ohrakeitto valmistuu helposti ja nopeasti.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
3/4 dl | esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita tai |
11 dl | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
1 iso | sipuli tai |
2 | porkkanaa tai |
1 rs (200 g) | herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 tl | kirveliä tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | tai |
(1/2 tl | suolaa) tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 177 kJ / 42 kcal |
Rasva | 2,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 4,1 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 0,9 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä ohrasuurimot lähes kypsiksi (eli noin 15 minuuttia) kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori myös porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja viipaloi sienet.
Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää joukkoon porkkana- ja herkkusieniviipaleet. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää sieni-kasvisseos keittoon ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Mausta kirvelillä ja mustapippurilla.
Lisää lopuksi kasvirasvasekoite ja kuumenna, mutta älä keitä. Tarkista suola. Koristele persiljalla. Tarjoa sipuli-juustoleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta