• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Syksyn sieni-ohrakeitto

Kirvelillä maustettu sieni-ohrakeitto valmistuu helposti ja nopeasti.
Syksyn sieni-ohrakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 3/4dlesikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
    • 11dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1isosipuli
    • 2porkkanaa
    • 1rs(200 g)herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
    • 1rklöljyä
    • 2tlkirveliä
    • ripausmustapippuria
    • 1dlPirkka kasvirasvasekoitetta
    • (1/2 tlsuolaa)
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohrasuurimot lähes kypsiksi (eli noin 15 minuuttia) kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori myös porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja viipaloi sienet.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää joukkoon porkkana- ja herkkusieniviipaleet. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää sieni-kasvisseos keittoon ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Mausta kirvelillä ja mustapippurilla.
  4. Lisää lopuksi kasvirasvasekoite ja kuumenna, mutta älä keitä. Tarkista suola. Koristele persiljalla. Tarjoa sipuli-juustoleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 168 kcal702 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille