Bataattileipä
Bataattileipä valmistuu helposti valmiista bataattisoseesta. Muotoile leipä kukan muotoon ja ripottele pinnalle erilaisia siemeniä.
- 2 kpl
- yli 60 min
- 247 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 1pkt(400 g)Pirkka bataattisosetta
- 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 6 1/2-7dlPirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja
- 1/2dlöljyä
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- kurpitsan-, unikon-, ja kuorettomia seesamin-
- siemeniä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä bataattisose ja vesi noin 42-asteiseksi ja sekoita soseeseen suola. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Painele ilmakuplat taikinasta ja pyörittele taikinasta 14 sämpylää. Asettele sämpylät kahdeksi kukan muotoiseksi leiväksi. Kohota leivät hyvin.
- Voitele leivät kananmunalla. Ripottele kukkien keskustoihin kurpitsansiemeniä ja terälehtiin unikon- ja seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 247 kcal1 030 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja33,3 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi