• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sämpyläkranssi

Sämpyläkranssi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 249 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 5dlPirkka omenatäysmehua
    • 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
    • 5dlPirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
    • 1 1/2tlsuolaa
    • n. 6dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1 1/2dlPirkka auringonkukansiemeniä
    • 1/2dlöljyä

Pinnalle

    • hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna omenamehu noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhoihin. Sekoita jauhoseos omenamehuun. Lisää suola ja vähitellen hiivaleipävehnäjauhoja. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta, kunnes taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.
  2. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Voitele 2 irtopohjavuoan reunaa (halkaisija 24 cm). Pane reunat pellille (tai pelleille) leivinpaperin päälle.
  4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo molemmista osista 10 pyöreää sämpylää. Asettele sämpylät reunuksen sisään kehäksi vieriviereen.
  5. Peitä kranssit liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia. Ripottele kranssin pinnalle sihdin läpi hiivaleipävehnäjauhoja.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia hieman keskitasoa alempana. Poista kransseista reunukset hieman jäähtyneenä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia7,85 g
  • Hiilihydraatteja35,7 g
  • Rasvaa8,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille