Sämpyläkranssi
Pehmeät ja lämpimät sämpylät ihastuttavat kaikkia. Leivo sämpylöistä kaunis kranssi.
2 kplyli 60 min249 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 5dlPirkka omenatäysmehua
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- n. 6dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1 1/2dlPirkka auringonkukansiemeniä
- 1/2dlöljyä
Pinnalle
- hiivaleipävehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna omenamehu noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhoihin. Sekoita jauhoseos omenamehuun. Lisää suola ja vähitellen hiivaleipävehnäjauhoja. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta, kunnes taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.
- Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Voitele 2 irtopohjavuoan reunaa (halkaisija 24 cm). Pane reunat pellille (tai pelleille) leivinpaperin päälle.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo molemmista osista 10 pyöreää sämpylää. Asettele sämpylät reunuksen sisään kehäksi vieriviereen.
- Peitä kranssit liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia. Ripottele kranssin pinnalle sihdin läpi hiivaleipävehnäjauhoja.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia hieman keskitasoa alempana. Poista kransseista reunukset hieman jäähtyneenä.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 7,85 g
- Hiilihydraatteja35,7 g
- Rasvaa8,72 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi