SämpyläkranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sämpyläkranssi

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Pehmeät ja lämpimät sämpylät ihastuttavat kaikkia. Leivo sämpylöistä kaunis kranssi.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

2 kpl
5 dl
 
Pirkka omenatäysmehua
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
5 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 6 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
1 1/2 dl
 
Pirkka auringonkukansiemeniä
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai

Pinnalle

 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 100 kJ / 263 kcal
Rasva
8,9 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
35,9 g
josta sokereita
5,1 g
Proteiini
8,1 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna omenamehu noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhoihin. Sekoita jauhoseos omenamehuun. Lisää suola ja vähitellen hiivaleipävehnäjauhoja. Lisää auringonkukansiemenet ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta, kunnes taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Voitele 2 irtopohjavuoan reunaa (halkaisija 24 cm). Pane reunat pellille (tai pelleille) leivinpaperin päälle.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo molemmista osista 10 pyöreää sämpylää. Asettele sämpylät reunuksen sisään kehäksi vieriviereen.

Peitä kranssit liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia. Ripottele kranssin pinnalle sihdin läpi hiivaleipävehnäjauhoja.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia hieman keskitasoa alempana. Poista kransseista reunukset hieman jäähtyneenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    Hinta 3,25/kpl
    1,63/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (7 arviota)