• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Myslileivät tai patongit

Tällä reseptillä valmistat myslileipiä tai myslipatonkeja.
Myslileivät tai patongit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

2-4 kpl

Voiteluun

    • 1/2dlsiirappia
    • 1rklkiehuvaa vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita seos veteen. Lisää taikinaan siirappi, öljy, suola ja mysli. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen ja kohota taikina liinan alla.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa leipien pintaan viillot kahteen suuntaan ristikkäin. Kohota leivät hyvin.
  3. Voitele leivät siirappivedellä ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Voitele leivät vielä paistumisen loppuvaiheessa. Kypsä leipä kumisee rystysellä pohjaan naputeltaessa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit leipoa taikinasta neljä patonkia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja jätä siirappi-vesivoitelu pois.

Ravintosisältö per 100 g

  • 300 kcal1 250 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja54 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3