Helppo kauraleseleipä
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Helppo kauraleseleipä on laktoositon leipä, joka paistuu uunissa meheväksi. Rapean kuoren kauraleseleipään saat, kun annat leivän jäähtyä ilman liinaa.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 kpl
- 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 2 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 1 tl suolaa
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 3 dl vettä
- 1 kananmuna
Voiteluun
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl siirappia
Ravintosisältö
- Energia761 kJ / 181 kcal
- Rasva2,4 g
- josta tyydyttynyttä0,4 g
- Hiilihydraatit30,8 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini7,9 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
- Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vielä 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
- Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi. Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.
Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(72 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (37 arviota)