• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo kauraleseleipä

Helppo kauraleseleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

1 kpl

Voiteluun

    • 1/2dlvettä
    • 1rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
  2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vielä 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
  3. Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi. Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Tiesitkö että...

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal800 kJ
  • Proteiinia8,27 g
  • Hiilihydraatteja32,9 g
  • Rasvaa2,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua