Helppo kauraleseleipä
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Helppo kauraleseleipä on laktoositon leipä, joka paistuu uunissa meheväksi. Rapean kuoren kauraleseleipään saat, kun annat leivän jäähtyä ilman liinaa.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 kpl
5 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
2 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 ps (11 g) | tai |
3 dl | vettä tai |
1 | kananmuna tai |
Voiteluun | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
1 rkl | siirappia tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vielä 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi. Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.
Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(67 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,0(297 arviota)
- yli 60 min3,3(77 arviota)
- yli 60 min3,9(9 arviota)
- yli 60 min3,9(126 arviota)
- yli 60 min4,2(16 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (30 arviota)