Hyppää sisältöön
Helppo kauraleseleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo kauraleseleipä

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Helppo kauraleseleipä on laktoositon leipä, joka paistuu uunissa meheväksi. Rapean kuoren kauraleseleipään saat, kun annat leivän jäähtyä ilman liinaa.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

1 kpl

Voiteluun

  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Ravintosisältö

  • Energia
    761 kJ / 181 kcal
  • Rasva
    2,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,4 g
  • Hiilihydraatit
    30,8 g
  • josta sokereita
    2,6 g
  • Proteiini
    7,9 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.
  2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vielä 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
  3. Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi. Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.
Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (37 arviota)